Pređi na glavni sadržaj

Da li ste upoznali “Ljutka”?

Da li ste se sreli sa zaposlenima koji su uvek nezadovoljni, svemu nađu manu ali nikad sebi, nikad se ne nasmeju, energetski iscrpljuju prostor svojim negativnim stavom? Zvaćemo ih “Ljutko”.

Ne pričamo ovde o zaposlenima koji su ponekad ili privremeno negativni, opterećeni poslom ili u fazi smanjene motivacije jer to su sasvim prirodne smene raspoloženja. Pričamo o Ljutku koji ugrožava atmosferu u timu, širi negativan stav, utiče na engagement drugih zaposlenih, sabotira sve kompanijske aktivnosti i po pravilu, nikad, nikad sam ne daje predloge ili ideje za bilo kakva poboljšanja u kompaniji.

Čovek koji je uvek mrzovoljan

Ljutko najčešće idealizuje prošla vremena i u sadašnjosti mu ništa ne odgovara. Ljutko ne voli ni svoj posao ali ne menja ništa: ni sebe ni posao. Ljutko je jednostavno, mrzovoljan uvek.

  • Kada nije obezbeđena hrana za zaposlene – kritikuje. Kada se uvede hrana, kritikuje izbor salata.
  • U nedostatku tim bildinga ili druženja u kompaniji, nezadovoljan je. Kad se organizuje neki događaj, Ljutko ne učestvuje.
  • Ljutko ironično komentariše obuke i edukacije u kompaniji ali ne želi ni da uloži vreme da se samostalno razvija.
  • Kada se Ljutku promeni zarada, Ljutko nije zadovoljan iznosom povećanja. Ako mu se, za urađen posao, obezbedi bonus, Ljutku se to podrazumeva i opet je ljut.
  • Negoduje kada se rade upitnici zadovoljstva zaposlenih ali uredno obori rezultat celog tima.
  • Ljutko ne veruje ni kolegama ni menadžmentu, uvek smatra da je oštećena strana, ne reaguje na ljubaznost ili dobru volju.
  • Niko ne pamti da je Ljutko ikada nekom uputio pohvalu ili pozitivan fidbek.
  • Ljutku su svi krivi za njegovo stanje…Svi, čak i retrogradni Merkur, samo ne on sam.

Dilema za HR-a: Da li mogu još nešto da uradim?

HR kome se zaposleni ili nadređeni požale na Ljutka najčešće pokuša da dođe do uzroka ovog neraspoloženja i da, nakon toga, predloži neke promene, aktivnosti ili ideje koje mogu da odobrovolje Ljutka ili mu reše probleme koje ima. I onda, nakon million pokušaja, desi se da HR udari u zid – shvati ono što ostali već slute: Ljutko je prosto Ljutko i nema pomoći.

I onda dođe misao: “Šta bi bilo sa ovim timom ili ovom kancelarijom ili ovim procesom kada bi, umesto Ljutka, došla neka pozitivna, motivisana osoba koja ume da kritikuje ali ume i da ceni ono što njene kolege ili kompanija radi?”. HR se uplaši kad to pomisli: da li je to odustajanje? Da li sam fer? Da li mogu još nešto da uradim? Da li nešto propuštam?

I tu leži i odgovor: ovakva pitanja postavi sebi HR, Ljutkov nadređeni takođe preispituje sebe, Ljutkove kolege se takođe trude i razmatraju ova pitanja…Svi se preispituju…Sem Ljutka.

A možda ne treba bežati od zaključka da ni čarobnjak Merlin ne bi mogao da promeni situaciju za Ljutka. I možda Ljutka treba naljutiti skroz…Kako bi se ljutio negde drugde? Samo pitam.

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiKako HR odlučuje koje su beneficije najvažnije?

Hajde da kažemo da vi zaista želite, kao firma, da omogućite vašim zaposlenima apsolutno idealne uslove za rad. Sve što im padne na pamet, sve što vama padne na pamet, odrešene ruke, neograničeni resursi… Danas ovim blogom vlada magija i sve je moguće. Možete apsolutno sve! Hajde neka danas bude tako. Ali, a ovo je […]

NovostiKako nam svesna pažnja (majndfulnes) pomaže u jačanju fokusa i kontrole stresa na radnom mestu?

Mental fitness (mentalni fitnes/mentalna spremnost) se može definisati kao postojanje i održavanje stanja blagostanja i negovanje svesti o tome kako mislimo, ponašamo se i osećamo. Naš pristup “Mental fitness” definišemo kao praksu različitih naučno priznatih metoda zasnovanih na majndfulnesu (svesnoj pažnji) koje razvijaju otpornost i poboljšavaju emocionalnu inteligenciju sa ciljem jačanja i negovanja zdravih odnosa […]

NovostiCRNI PETAK: Akcija na pakete oglasa i pakete istaknuća

Infostud kao centar rešenja za regrutaciju, selekciju i employer branding pokreće akciju popusta na pakete oglasa i pakete istaknuća, samo u petak 25.11.2022. Paketi oglasa 20 paketa za oglašavanje na sajtu Poslovi.infostud.com – RASPRODATO! 10 Kombo paketa za oglašavanje IT pozicija na sajtovima HelloWorld.rs i Poslovi.infostud.com Prvih 30 kompanija kupovinom bilo kojeg paketa oglasa ostvaruje […]

NovostiŠta sve poslodavci treba da znaju o porodiljskom odsustvu

Na početku je potrebno terminološki označiti pojmove kojima ćemo se baviti u nastavku teksta. U svakodnevnoj komunikaciji, odsustvo koje zaposlena žena koristi vezano za porođaj i negu bebe, a koje traje ukupno 12 meseci (a za treće i svako naredno dete 24 meseca) najčešće se jednim imenom naziva porodiljsko odsustvo. Zapravo sam Zakon o radu, […]