Pređi na glavni sadržaj

HR Days 2021.: O liderima budućnosti i stvaranju (iz) haosa!

Deveto izdanje HR Days konferencije ponovo će na jednom mestu okupiti vodeće regionalne stručnjake iz područja ljudskih resursa

Istinski i autentični lideri koji uspevaju okupiti a potom i inspirisati ljude oko sebe prava su retkost, gotovo endemske vrste, u današnjem nesigurnom poslovnom svetu.

U okolnostima koje najoštrije kažnjavaju svaku pogrešnu procenu i grešku u koracima, stvarajući strah od mogućeg neuspeha i podstiču ‘igranje na sigurno’ kojim ništa ne možemo izgubiti, ali niti dobiti, lideri su svesno prihvatili ulogu lučonoša uspeha i pokretača preko potrebnih promena

Vođeni razmišljanjem prema kojem je ‘poslovođa onaj ko kaže idi, a vođa onaj ko kaže idemo’, vlastitim primerom trasiraju put kojim organizacija treba da ide, istovremeno budeći zanos među zaposlenima i gradeći radnu okolinu u kojoj je jedina greška – ne pokušati.

Nikad aktualnija tema leadershipa naći će se u fokusu 9. po redu HR Days konferencije u organizaciji portala MojPosao, koja će se održati 22. i 23. septembra u Rovinju, nudeći pritom sadržajan i raznolik program!

Šta čini lidera i kako se snaći u novom svetu (HR) rada?

Profesor psihologije, autor i motivacioni govornik Adrian Furnham svojim predavanjem „Kako prepoznati potencijalne lidere“ približiće nam metode identifikovanja  sposobnosti, motivacije i osobina zaposlenih koje su povezane s radnim uspehom i izvrsnošću vođenja.

Skip Bowman, jedan od vodećih evropskih govornika o načinu razmišljanja, upoznaće nas s Growth mindsetom i uticajem koji navedeni koncept ima na inovacije, korisničku uslugu, kvalitet i poslovne saradnje kompanija i organizacija.

O ‘večnom’ izazovu motivacije zaposlenih govoriće motivacioni govornik, stručnjak za radnu snagu i zadržavanje zaposlenih i muzičar (ujedno i dobitnik nagrade Emmy!) Clint Pulver, koji je svojim radom transformisao način na koji korporacije stvaraju trajnu lojalnost zaposlenih.

Lisa Bélanger, višestruko nagrađivani doktor bihevioralne medicine, pokazaće nam kako se saznanja iz bihevioralnih istraživanja mogu primeniti na radnom mestu u svrhu optimizovanja performansi, produktivnosti i inovativnosti lidera, kao i celih timova.

O novom svetu (HR) rada, izgradnji kulture kompanije bez nametanja i ulozi lidera u procesu kreiranja korporativne kulture više ćemo saznati od Virginie Colurcio, potpredsednice za ljude i kulturu EMEA u Prologisu i nekadašnje direktorice ljudskih resursa u Netflixu.
Uz predavanje „Stvaranje (iz) haosa: liderska kompetencija 21. veka“ konsultant za razvoj liderstva Žane Goić Petričević saznaćemo kako je današnji kontekst lidera – haos, u kom jedni stvaraju buku, a drugi smislen zvuk.

Rad na daljinu nikad nije bio bliže

Kao i prethodnih godina, pored interesantnih predavanja, HR Daysi će pod ‘svetla reflektora’ staviti aktuelne procese i trendove na tržištu rada, a ovogodišnja konferencija ponudiće dva okrugla stola.

Prvi, pod nazivom ‘Rad na daljinu nikad nije bio bliže‘, za cilj ima dati jasniju sliku budućnosti rada u Hrvatskoj i pružiti konkretne odgovore na pitanja poput:
„Hoćemo li jesen dočekati radeći iz kancelarije, od kuće, ili ćemo, pak, kombinovati ova dva oblika rada?“
„Uzimaju li poslodavci u obzir želje zaposlenih prilikom donošenja odluke o organizaciji rada?“
„Imaju li poslodavci jednako poverenja u radnike koji rade iz udobnosti vlastitog doma, kao što imaju u one koje svakodnevno viđaju u kancelariji?“

Na panelu će biti prezentovani rezultati istraživanja o budućnosti organizacije rada i radnog mesta u kojem i dalje možete učestvovati i ponuditi vaša razmišljanja o ovoj temi.

U okviru drugog panela ‘Trendovi na tržištu rada’, na kojem će učestvovati čelni ljudi vodećih regionalnih portala za zapošljavanje, govora će biti o najznačajnijim promenama na ‘recruitment’ tržištu, najtraženijim zanimanjima, manjku domaćih radnika i uvozu radne snage te drugim trendovima u zapošljavanju.

Interaktivne radionice, networking i Najbolje HR prakse

Za sve one koji žele dodatno obogatiti svoje znanje i izbrusiti veštine, konferencija nudi interaktivne radionice na temu leadershipa, wellbeinga i mindfulnessa, a nikako nemojte propustiti Masterclass uz sjajnog Skipa Bowmana!

Prilika je to za učenje, ali i za dugo iščekivani networking i druženje s kolegama iz struke!

Takođe, MojPosao je još 2010. godine pokrenuo projekt Najbolje HR prakse kojim odajemo priznanje kvalitetnom, predanom i učinkovitom radu HR profesionalaca.

S ponosom možemo istaknuti kako je na sto našeg stručnog žirija ove godine dostavljen rekordan broj originalnih HR projekata, programa i inicijativa koji su doprineli povećanju kvaliteta rada zaposlenih i boljim poslovnim rezultatima, a 23. septembra ćemo saznati ko su autori najboljih HR praksi u Hrvatskoj.

Partneri konferencije su Algebra i LQ, a generalni sponzor BE-terna.

Svoje mesto na najvećoj regionalnoj HR konferenciji REZERVIŠITE već danas!

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiDa li vas zaposleni vole?

Ako se pitate da li vas zaposleni vole, onda ste verovatno na korak od ulaganja u kvalitetan employer brand, ali ako i dalje ne brinete o tome, očekujte da će vaše poslovanje početi da slabi u narednih nekoliko godina. A to sigurno ne želite. Odnos snaga na tržištu je promenjen i sada su kandidati ti […]

NovostiObjavljen program 9. HR Days konferencije

Jedna od najaktuelnijih tema današnjice – liderstvo – naći će se u fokusu 9. po redu HR Days konferencije , koja će se održati 22. i 23. septembra u Rovinju, u organizaciji portala MojPosao, nudeći pritom sadržajan i raznolik program. Organizatori su se potrudili da pozovu eminentne govornike na brojne teme, a od bogatog programa […]

NovostiPlatforma BENEFITI.RS i POSLOVI INFOSTUD: Neka zaposleni sami odluče koji su im benefiti najvažniji

Trendovi na tržištu rada u Srbiji već godinama pokazuju da je zaposlenima i te kako važno u kakvoj kompaniji rade, ko su im kolege i šefovi, pruža li im firma mogućnost da se napreduje i da li pored plate poslodavac nudi bar neke benefite. Pokazalo se da su benefiti koje poslodavci nude uglavnom dobrovoljno zdravstveno […]

NovostiPrijava za XII regionalni sajam poslova je u toku! Obezbedite svojoj kompaniji mesto na vreme!

Online regionalni sajam poslova je odlična prilika da: Objavite neograničen broj oglasa za posao; Brendirate kompaniju kao poželjnog poslodavca; Ostvarite kontakt sa kandidatima i izgradite svoju bazu; Pronađete kandidata za svoj tim; Kompaniju predstavite u 5 zemalja regiona. Prošlogodišnje izdanje sajma je zabeležilo ukupno 549.018 poseta, 571 postavljen oglas od strane 80 kompanija i 54.329 […]