Pređi na glavni sadržaj

Onlajn Regionalni sajam poslova – događaj koji štedi vreme i novac, a povećava vidljivost vaše kompanije

Pre desetak godina, to je bio pionirski poduhvat nekolicine entuzijasta, a danas, kada onlajn Regionalni sajam poslova treba da doživi svoje XII izdanje, postao je standard koji zauzima bitno mesto u agendi svakog HR menadžera, ali i kandidata koji shvataju sve njegove prednosti.

Najveći skup ove vrste na teritoriji Zapadnog Balkana, nastao kao saradnja između sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (Srbija), MojPosao (Hrvatska), MojPosao.ba (BiH), Vrabotuvanje (Severna Makedonija) i Deloglasnik (Slovenija), tradicionalno se održava na jesen, a ovoga puta taj termin je od 13. do 20. oktobra.

I ukoliko ima nekoga ko to ne zna, ovde ne postoji onaj aplauz kad se na mestu održavanja sajma priguše svetla kao znak da se uskoro ide kući, jer onlajn Regionalni sajam poslova traje osam dana u kontinuitetu.

Da, bez prestanka, 24 sata dnevno.

Dosadašnja iskustva govore da za to vreme Sajam poseti više od 170.000 ljudi iz Srbije, a kompanije koje ovaj događaj prepoznaju kao odličnu priliku za promociju i pronalaženje kvalitetnih radnika dobijaju mogućnost da objave neograničen broj oglasa za posao, koji će biti promovisani kroz više od 5 kanala komunikacije.

Kad se nakon svega podvuče crta vrlo jasno se vidi da nije samo finansijska ušteda ono što Regionalni sajam poslova čini toliko pristupačnim i pogodnim za poslodavce, već i činjenica da od kompanija zahteva minimalno angažovanje resursa za uređivanje svog virtuelnog štanda. Uz to, sav izloženi materijal kompanije nije vidljiv samo u određenom prostornom okviru, već je dostupan svim potencijalnim kandidatima koji putem internet konekcije pristupe ovom događaju iz bilo kog dela regiona.

Kao posebna mogućnost kompanijama je pružena opcija dodatnog popusta od 10 odsto na ranu prijavu koja traje do 31. avgusta, ali ni to nije sve. Za one poslodavce koji žele da se oglašavaju u više zemalja omogućene su dodatne olakšice po principu: štand u 2 zemlje 10% popusta, u 3 zemlje 15%, u 4 zemlje 20% i u 5 zemalja 25% popusta.

Dosadašnje najave i predviđanja pokazuju, a to uostalom potvrđuje i broj od preko 200 kompanija koje su do sada učestvovale na Regionalnom sajmu poslova, da će ovogodišnje izdanje oboriti sve rekorde!

Ukoliko želite da i vaša kompanija bude deo ovog jedinstvenog događaja prijavu možete popuniti OVDE i na taj način uštedeti sebi mnogo vremena i novca, a zauzvrat doći do kvalitetnih kandidata za svoju kompaniju.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiŠta nam zaposleni kažu kada govore da su preopterećeni?

Najpopularnije nerešeno ubistvo nije Kenedi, već Humpty Dumpty, šalila sam se dok sam pevala devojčicama pesmu o Hamptiju Damptiju koji pada sa zida. Popularna engleska rima za decu uvek Hamptija Damptija prikazuje kao jaje sa licem, rukama i nogama, koje sedi na zidu, i potom pada (da li je gurnut ili je sam pao ostaje […]

NovostiSamopouzdanje i lekcije iz skromnosti

Da li biste radije pohađali trening podizanja samopouzdanja ili kurs jačanja skromnosti? Na koji od ova dva treninga biste uputili zaposlene? Ukoliko ovo pitanje postavite sebi ili zaposlenima u svojoj organizaciji, odgovor bi u ogromnoj većini bio usmeren na sticanje većeg samopouzdanja, zar ne? U privatnom, političkom i poslovnom životu samopouzdanje je jedna od najcenjenijih […]

NovostiZadovoljni klijenti čine da “Regionalni sajam poslova” svake godine bude sve bolji

Ideja onlajn sajma zapošljavanja gde se stručnost i sposobnost stavljaju ispred mesta rođenja i stanovanja, nastala je pre 12 godina pod nazivom “Regionalni sajam poslova” i za sve ovo vreme je, prolazeći kroz lepe, ali i one turbulentne trenutke, rasla, sazrevala i postala mesto susreta hiljada ljudi. Onih koji traže posao i onih koji su […]

NovostiKADA POSLODAVAC MOŽE ZASNOVATI RADNI ODNOS NA ODREĐENO VREME?

U prethodnom tekstu definisali smo u kojim slučajevima radnog angažovanja se mora zasnovati radni odnos, kako treba da izgleda ugovor o radu i na koji način i u kojim rokovima se zaposleni prijavljuje Centralnom registru socijalnog osiguranja. Ovim tekstom bavimo se mogućnošću zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme, odnosno uslovima i ograničenjima koje zakon vezuje […]