Pređi na glavni sadržaj

Udruženje “Žene na prekretnici” i Infostud zajedno rade na istraživanju položaja žena 45+ na tržištu rada

Udruženje “Žene na prekretnici” i kompanija Infostud udružili su snage kako bi bolje sagledali potrebe i probleme sa kojima se suočavaju poslodavci i nezaposlene žene starije od 45 godina na tržištu rada. Kroz zajednički projekat, ova partnerstva žele da skrenu pažnju na izazove s kojima se žene u ovoj životnoj fazi suočavaju i da doprinesu stvaranju mera za unapređenje njihovog zapošljavanja.

Udruženje “Žene na prekretnici” je osnovala grupa žena koje su objedinile svoje veliko profesionalno iskustvo, znanje, kontakte i predanost kako bi rešavale probleme socijalne i ekonomske isključenosti žena srednjeg i starijeg doba. One su same prošle kroz slične poslovne izazove i sada žele da pruže podršku drugim ženama koje se suočavaju s istim izazovima.

U saradnji sa Infostudom, jednom od vodećih kompanija u oblasti zapošljavanja i ljudskih resursa, udruženje “Žene na prekretnici” pripremilo je anonimni upitnik kako bi što bolje razumeli potrebe i probleme na tržištu rada, kako poslodavaca tako i nezaposlenih žena starijih od 45 godina. Cilj ovog istraživanja je pružiti relevantne podatke donosiocima odluka i zagovornicima, s namerom da se kreiraju nove mere u oblasti zapošljavanja koje će odgovarati potrebama poslodavaca i omogućiti veći broj zapošljavanja žena u ovoj životnoj fazi.

Učestvovanje u istraživanju zahteva svega par minuta, a vaš doprinos će imati značajan uticaj na stvaranje inkluzivnijeg tržišta rada za žene 45+. Vaša anonimnost je zagarantovana i sve prikupljene informacije će biti tretirane strogo poverljivo.

Ukoliko želite da podržite ovo istraživanje i date svoj glas, možete pristupiti upitniku – OVDE.

Infostud i Udruženje “Žene na prekretnici” se zahvaljuju unapred na vašem angažmanu i podršci. Vaše mišljenje je od velikog značaja.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiKo je Hegel u vašoj firmi?

Blizu moje kuće postoji visoka, tipična novobeogradska zgrada čiji stanari su uložili mnogo truda da naprave lep ulaz i dvorište. U prizemlju je deo sa stolom i stolicama, na raspolaganju je mini biblioteka i društvene igre, za praznike je u ulazu okićena jelka, zgrada se svake srede čisti…. Jednom prilikom, upravnik te zgrade se ispred […]

NovostiLacinai: Komunikacijom do inspiracije ili infekcije

Svaka priča ima svoje heroje, pa su takvi heroji lideri koji svojom empatijom, energijom i jasnoćom predvode svoje timove, rekao je komunikacioni ekspert iz Švedske Antoni Lacinai na petoj konferenciji HR Experience održanoj u maju u organizaciji Infostuda u Beogradu. Antoni Lacinai je deo detinjstva proveo u Srbiji, i stoga je pozvao i svoju majku […]

NovostiU kojim slučajevima zaposleni prima naknadu zarade

Pravo na naknadu zarade regulisano je članovima 114-117. Zakona o radu. Zakon o radu određuje da naknada zarade pripada zaposlenom u sledećim slučajevima: 1) Odsustvo sa rada na dan praznika koji je neradni dan 2) Godišnji odmor 3) Plaćeno odsustvo 4) Vojna vežba i odazivanje na poziv drugog državnog organa 5) Bolovanje 6) Prekid rada, […]

NovostiTržište rada u Srbiji: Izazovi i mogućnosti za poslodavce

U utorak, 16. maja, u Beogradu je održan radni doručak u organizaciji Srpske Asocijacije Menadžera koji je okupio zainteresovane menadžere i preduzetnike. Diskusija je fokusirana na stanje na tržištu rada u Srbiji, deficit radne snage i privrednu neizvesnost. Na događaju su prisustvovali i Jelena Bajčetić, direktorka prodaje u Infostudu i Darko Burčul, marketing menadžer u […]