Pređi na glavni sadržaj

Izmene u načinu prijema prijava putem mejla

Vođeni željom da vam pojednostavimo proces selekcije, razvijamo HR Lab alat za selekciju (ATS) koji štedi vreme i fokusiran je na sigurnost podataka kandidata.

Stupanjem na snagu u avgustu prošle godine, Zakon o zaštiti ličnih podataka je od svakoga od nas zahtevao promene u načinu rada i funkcionisanja povodom sigurnosti podataka. Bili smo jedni od prvih kompanija koje su ovaj zakon od samog početka primenjivale, u cilju da vam donekle olakšamo suočavanje sa ovim promenama u samoj selekciji. Sada imamo obavezu prema vama i kandidatima da dopunimo određene preostale norme i standarde sigurnosti kako bi svi podaci bili sigurni i organizovani.

Šta se menja u dosadašnjem načinu isporuke prijava na mejl?

23. septembra uvodimo izmene koje će uticati na način na koji primate prijave kandidata na imejl adresu. Kao i do sada, prijave kandidata će se nalaziti u vašem HR Lab nalogu. Ukoliko prilikom naručivanja oglasa označite da želite da dobijate obaveštenja o pristiglim prijavama na mejl, ova obaveštenja će i dalje stizati u momentu kada vama stigne nova prijava. Ono što je novo je da u prilogu imejla više nećete dobijati biografiju kandidata, nego obaveštenje o pristigloj prijavi i link putem koga ćete moći da pogledate konkretnu biografiju u HR Lab-u.

Na ovaj način povećavamo sigurnost dokumenata kandidata. Vaše prijave su vam dostupne nakon prijave u nalog zaštićen vašom šifrom. Dokumenti će biti organizovani i zaštićeni u vašem nalogu, a ne pomešani sa drugom poštom u sandučetu mejla.

Naš sistem, umesto vas, vodi računa o poštovanju perioda za čuvanje ličnih podataka u odnosu na pristanak kandidata. Tako da se ne možete naći u situaciju da nesvesno prekršite ovaj rok nebrisanjem zastarelih ličnih podataka kandidata iz sandučeta mejla.

Značajno je i da su ovakvi mejlovi obaveštenja o pristiglim prijavama lakši za vaše poštansko sanduče. U situaciji većeg broja prijava, neće doći do toga da vam se inboks prepuni, te da drugu poštu ne možete da primate, kao i da vam preostali kandidati promaknu zbog nedostatka prostora u elektronskom sandučetu.

Za brz pristup pristigloj prijavi, u mejlu obaveštenja o pristigloj prijavi postoji direktan link do te prijave u vašem HR Lab nalogu. Odavde vrlo jednostavno možete da je preuzmete ili prosledite sebi na mejl ukoliko vam je ipak to neophodno.

Takođe, možete da sačekate da vam pristignu sve prijave, pa odjednom u svega par klikova da ih preuzmete. To činite tako što označite bar jednog kandidata u HR Lab-u, kliknite na “označi sve” i potom na dugme za prosleđivanje dokumenata na vaš mejl ili direktno preuzimanje prijava u ZIP formatu.

HR Lab ATS alat za selekciju vam pruža mogućnost jednostavne organizacije dokumenata u selekciji u bilo kom momentu, zasebno za svaku otvorenu poziciju. HR Lab alat je lako dostupan i prilagođen i vašim mobilnim uređajima, pa prijavama možete veoma lako da pristupite i van radnog stola sa bilo kog uređaja.

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

HR Lab ATSSvi kandidati i dokumenti na jednom mestu 

Razvojem HR Laba želimo da olakšamo proces selekcije i obezbedimo vam prostor da više pažnje usmerite na izgradnju odnosa sa kandidima, a ne na logistiku njihovih prijava. Prijave kandidata u HR Labu su dostupne na klik – na svim uređajima i u svako doba. Ovaj alat za selekciju krije mnogo opcija koje će vam pomoći […]