Pređi na glavni sadržaj

Kada zapne u komunikaciji – izaberi asertivnost!

“Zamisli neko se ubaci ispred tebe u red dok čekaš, a ti ne prećutiš!”

Rekla je oduševljeno učesnica jednog treninga koji sam vodila, dok smo razgovarali o asertivnosti.

Šta je asertivnost?

Baš to! Asertivni smo onda kada direktno i jasno izrazimo šta mislimo i kako se osećamo, a pri tome uvažavamo prava sagovornika i svoja prava. Da bismo još bolje razumeli koncept asertivnosti, uporedićemo ga sa pasivnim, pasivno – agresivnim i agresivnim ponašanjem. Za ovu priliku, analiziraćemo jednu poslovnu situaciju:

Kolega sa kojim blisko sarađuješ ti nije dostavio informacije koje su ti potrebne za rad do dogovorenog roka.

Pasivno ponašanje

Nesigurno se obraćaš kolegi da ga podsetiš na dogovor, a on odgovara “Biće, biće, radi nešto drugo dok ti ja ovo ne pošaljem”. Kažeš “ok” iako ti njegov odgovor uopšte ne odgovara i vraćaš se za svoj sto bez daljih pitanja.

Kada se ponašamo pasivno cilj nam je da udovoljimo sagovorniku, da izbegnemo neprijatnost i potencijalni konflikt. Iz tog razloga se ne zalažemo za sebe i ne postavljamo granice, pa time narušavamo svoja prava i potrebe. U osnovi pasivnog ponašanja je strah i zabrinutost od reakcija drugih ljudi i posledica izražavanja svog mišljenja.

Pasivno – agresivno ponašanje

Govoriš kolegi ironično “E baš me zanima da li si ti nekad nešto uradio na vreme”, a kasnije komentarišeš situaciju sa ostalim članovima tima kolegi “iza leđa”.

Kada se ponašamo pasivno-agresivno cilj nam je da izbegnemo otvoreno izražavanje nezadovoljstva kako ne bismo morali da preuzmemo odgovornost za svoje poašanje. Umesto da komunicirmo direktno, biramo da ćutimo i da se durimo, da gunđamo, upućujemo komentare kroz ironiju i sarkazam…U osnovi ovakvog ponašanja je osećanje povređenosti ili besa, ali i straha da to otvoreno iskomuniciramo.

Agresivno ponašanje

Ustaješ i glasno vičeš „JE L’ MOGUĆE DA SI OPET PROBIO ROK?! Stvarno si @~#$%#“!#! Ovo više ne dolazi u obzir! Od sada ćemo drugačije!

Kada se ponašamo na ovaj način cilj nam je da se izborimo za svoja prava na način koji ugrožava prava drugih, da ostvarimo ono što želimo, da pobedimo bez obzira kako to utiče na druge. Iako na ovaj način često zaista ostvarimo svoj cilj, dugoročno kreiramo lošu atmosferu i loše međuljudske odnose. Dominantno osećanje u osnovi je bes.

Asertivno ponašanje

Mirnim tonom govoriš kolegi “Molim te da mi proslediš informacije. Ovakve situacije mi predstavljaju problem i ometaju me u radu. Bilo bi dobro da ih dobijem u narednih dva sata kako bih obavio sve na vreme. Da li ti je to ok?”

Da se vratimo definisanju asertivnosti. Kada izaberemo da se ponašamo asertivno cilj nam je da se izrazimo, da se zauzmemo za sebe, za svoje potrebe i prava. Tada samopouzdano komuniciramo ono što mislimo, uz uvažavanje druge osobe. Osećamo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo i preduzimamo korake ka ostvarenju svog (komunikacijskog) cilja.

Ako na trenutak razmislimo, primetićemo da svako od nas u svom iskustvu ima sva ova ponašanja, a da se ona razlikuju u zavisnosti od situacije i sagovornika. Međutim, kada izaberemo da se ponašamo asertivno, mi uzimamo stvari u svoje ruke, poboljšavamo interakciju sa drugim ljudima i povećavamo verovatnoću da ćemo ostvariti cilj ili rešiti problem.

Dakle, kada se sledeći put nađeš u izazovnoj komunikacijskoj situaciji, seti se:

  • ti biraš kako ćeš da se ponašaš
  • određene situacije nisu prijatne, ali uprkos tome možeš da se upustiš u komunikaciju
  • fokusiraj se na dugoročnu dobit
  • počni od malih koraka i vežbaj, vežbaj, vežbaj!

 


Za razvijanje veština asertivnosti najbolja opcija su treninzi asertivnosti, na kojima se sa iskusnim predavačem provežbavaju tehnike komunikacije. U današnje vreme, pored standardnih, ono što je sve češće zastupljeno jesu online verzije ove usluge, najviše iz razloga što je ovaj način rada mnogo udobniji za polaznike i jer postoji opcija da sami odrede svoj tempo rada.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakvu uslugu, prijavite se za besplatan Demo pristup kursevima preko ovog linka.

Autor teksta: Ivana Milinković
Izvor: https://timcentar.rs/

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiOtvorene prijave za učešće kompanija u projektu zapošljavanja marginalizovanih grupa u Srbiji

Projekat Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, raspisao je javni poziv za mala, srednja i velika preduzeća iz cele Srbije koja imaju potrebu za novim zapošljavanjem, za učešće u programu zapošljavanja kroz obuke praktičnih veština za Rome i pripadnike drugih marginalizovanih grupa u Srbiji. Projekat finansira troškove obuke i pruža […]

NovostiPlanetarno popularni CRNI PETAK stiže i kod nas

Zajedničkim snagama Poslovi Infostud, HR Lab, HelloWorld i NajStudent napravili su za vas specijalnu ponudu popusta na dan 27. novembra.

NovostiNovi profili kompanija – Karijerne stranice na najvećem sajtu za zapošljavanje kakve ste oduvek želeli

Nakon što smo u prvom delu godine uspešno predstavili novi oglasni model na najvećem domaćem sajtu za zapošljavanje, još jednom je vreme za iznenađenja i unapređenja! U želji da vam isporučimo rešenja koja će na najbolji način da zadovolje vaše potrebe, odgovore na promene na tržištu zapošljavanja i isprate nove tehnološke trendove, uvodimo značajna unapređenja […]

NovostiKako da budete produktivni i kada radite od kuće

Rad od kuće nikada nije masovnije testiran kao tokom pandemije korona virusa, kada su mnogi poslodavci odlučili da svoje zaposlene pošalju kući, radi bezbednosti i sprečavanja širenja zaraze. Nema dileme da rad od kuće nosi sa sobom izazove s kojima se zaposleni suočavaju. Kao i obično, s vama delimo nekoliko predloga kako možete da povećate […]