Pređi na glavni sadržaj

Šta su tagovi i kako se koriste?

Tagovima označavate prijavljene kandidate kako biste ih tokom selekcionog perioda lakše segmentirali po svojim potrebama. Tagovi su dakle „etikete“, koje vi određujete. Jednom kandidatu možete pridodati i više tagova.

U slučaju da u procesu selekcije imate potrebe da kandidate segmentirate (filtrirate) po nekim specifičnim (Vama prirodnim) atributima (a da to nisu ime, prezime, krug selekcije u kojem je kandidat, po oceni, po vrsti mejla koji ste slali kandidatu) tu Vam pomažu tagovi.

💡 Na primer: raspišete konkurs za poziciju u odeljenju prodaje, a prijavi vam se kandidat koji je stvoren za marketara; tada tog kandidata možete označiti sa tagom “dobar za marketing” i kada dođe vreme možete ga lako pronaći baš po ovom tagu.

Gde se nalaze tagovi, kako ih kreiram i šta mi oni omogućavaju?

Kada otvorite prijavu jednog kandidata koji se prijavio na Vaš konkurs, u momentu kada budete gledali njegov CV, na desnoj strani (svetlo plave boje) ćete videti deo „Tagovi za filtriranje“. Klikom na „+Novi tag“ upisujete naziv atributa koji Vam je bitan i pritiskom na Enter, tag je uspešno kreiran.

U ovom primeru smo mi koristili tag „dobar za marketing“ što označava da bi ovaj kandidat po nama bio dobar za neku marketing poziciju. Vi ćete naravno da kreirate svoje:

Kada se jednom u budućnosti ukaže potreba za izlistavanjem samo onih kandidata kojima ste pridodali neki tag, potrebno je da gore desno u polje „po gradu ili tagu“ ukucate naziv tog taga, nakon čega ćete dobiti listu samo onih kandidata kojima ste pridodali taj tag.

U ovom primeru kada upišemo „dobar za marketing“, dobijemo rezultat od jednog kandidata (jer smo samo njemu dodelili ovaj tag)

U slučaju kada želimo da se obratimo svim onim kandidatima kojima smo pridodali neki određeni tag, dovoljno je da nakon što smo ih filtrirali po tom tagu označimo (kliknemo na kockicu pre imena kandidata) i iniciramo slanje E-maila (klikom na plavo dugme Pošalji email kandidatima).

Filtriranje kandidata na stranici Sve prijave

Pored toga što kandidate možete da tagujete i filtrirate unutar stranice nekog Vašeg konkursa za posao, kandidate možete filtrirati i na stranici „Sve prijave“. To je stranica na kojoj se nalazi lista svih kandidata koji su konkurisali na sve Vaše dosadašnje oglase za posao (konkurse). Mogućnost filtriranja svih kandidata po tagovima se nalazi iznad liste kandidata:

Slično kao i na stranici jednog konkursa, ako u polje upišem (u ovom primeru) „dobar za marketing“ dobijem listu od tog jednog kandidata kojem sam prethodno pridodao taj tag:

„po gradu ili tagu“ – Zašto se polje za filtriranje zove tako?

Pri naručivanju oglasa koji se odnosi na više gradova (kada na isti oglas očekujete prijave od kandidata iz nekih određenih gradova ili mesta), Vi ste u mogućnosti da kandidate već u trenutku kada oni konkurišu na oglas pitate za koji grad ili mesto se prijavljuju (kao dodatno pitanje). Taj podatak će Vam se automatski prikazati kao tag, na stranici kandidata.

Tako ste u mogućnosti da u jednom konkursu sa lakoćom izlistate samo one kandidate koji su konkurisali za neki određen grad ili mesto.

Da li Vam je informacija bila korisna?

Česta pitanja