Pređi na glavni sadržaj

Mina Paunović: Uz Employer Branding Akademiju budite spremni da konstantno učite nešto novo

Employer Branding Akademiji (EBA), koja je na tržištu Srbije dostupna zahvaljujući uspešnoj saradnji Infostuda i Universum-a, najveće globalne kompanije za Employer Branding istraživanja, poverenje je poklonilo više od 40 polaznika.

Svi naši polaznici imali su priliku da kroz ovaj kurs, koji je dizajniran kako bi pružio sveobuhvatan pregled ključnih aspekata Employer Brandinga, od strategije do implementacije, steknu znanja koja mogu da primene u svom radu.

Da bismo vam približili iskustvo pohađanja ovog kursa, razgovarali smo sa jednom od naših polaznica – Minom Paunović, Marketing and Communications Specialist, u kompaniji CREATEQ.

– Kao neko ko se direktno obraća zaposlenima, želela sam da dodatno unapredim svoje znanje i što bolje upoznam svet Employer Brandinga. Do sada sam pratila razne blogove i sajtove na tu temu, ali ovaj kurs mi je privukao pažnju pre svega zbog sveobuhvatnog sadržaja koji nudi. Od komunikacije sa ključnim stakeholderima, istraživanja tržišta do postavljanja EVP-a. Ovde je na jednom mestu, na razumljiv način objašnjeno sve što je potrebno kako biste se uspešno bavili Employer Brandingom u svojoj firmi – kaže Mina.

Nakon što smo saznali šta ju je motivisalo da upiše kurs, pitali smo je šta je sve naučila na Employer Branding Akademiji i koju bi veštinu izdvojila.

– Najviše novih informacija sam dobila na temu EVP-a. Svako ko je imalo zagazio u ovu temu zna koliko je pripreme potrebno kako bi se došlo do EVP-a koji će opisati vašu kompaniju i predstaviti je potencijalnim (i trenutnim) zaposlenima na verodostojan način. Dok sam prolazila kroz lekcije, čitala sam i dodatne materijale koji su prepuni korisnih informacija poput statistika i trendova u zapošljavanju. Sve ovo vas može dodatno usmeriti pri kreiranju vaše finalne komunikacijske poruke – smatra Mina.

Kao i svaki proces učenja, postojali su i najzanimljiviji delovi, ali i izazovi.

– Najteže mi je bilo da upamtim sve skraćenice i termine – kaže kroz osmeh Mina i dodaje da joj je zapravo najveći izazov bio da sve naučeno pretvori u praksu.
Najlepši deo je definitivno kada vidite kako vaš rad pozitivno utiče na organizaciju i raspoloženje ljudi. Dobijem vetar u leđa kada čujem da je neko od kolega zadovoljan nekom mojom inicijativom i da želi da učestvuje. Za mene je srž interne komunikacije izazvati emociju i pokrenuti ljude – smatra Mina.

Na kraju, pitali smo je kakvu poruku bi poslala onima koji planiraju da uplove i razvijaju se u Employer Brandingu.

– Ukoliko se do sada niste susretali sa svetom marketinga, a imate iskustva u HR-u, ovaj kurs će vam na jednostavan način, sa mnoštvo primera pojasniti principe brendinga i marketinške strategije. S druge strane, u slučaju da se do sada niste susretali sa HR-om, dobićete uvid u HR procese i način razmišljanja. Sve u svemu, svako može da pronađe nešto za sebe. I za kraj, obavezno pogledajte i dodatnu literaturu koju ćete dobiti. Tu se krije gomila interesantnih podataka i saveta – kaže Mina.

Ako razmišljate o razvijanju svoje karijere u oblasti Employer Brandinga, upisivanje Employer Branding Akademije je definitivno korak u pravom smeru. Ova akademija vam pruža sveobuhvatan uvid u principe Employer Brandinga i marketinške strategije, kao i u HR procese i način razmišljanja. Osim toga, na akademiji ćete steći praktična znanja koja ćete moći da primenite u svojoj kompaniji odmah nakon završetka.

Stoga, pozivamo sve zainteresovane da se prijave za Employer Branding Akademiju i unaprede svoje znanje i veštine u ovoj sve važnijoj oblasti.

POPUNITE FORMULAR ZA VIŠE INFORMACIJA

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingRegionalni Sajam Poslova 2023.: Vaša prilika za uspeh i povezivanje sa najboljim talentima!

Nakon 13 uspešnih godina održavanja Regionalnog sajma poslova i ove godine sa zadovoljstvom možemo da najavimo novo izdanje najvećeg događaja u domenu zapošljavanja u regionu. Sajam se već tradicionalno organizuje od strane vodećih sajtova za zapošljavanje iz regiona: Poslovi Infostud – Srbija, MojPosao.ba – Bosna i Hercegovina, Vrabotuvanje – Severna Makedonija, Deloglasnik – Slovenija i […]

Employer BrandingDa li je kriza u employer brandingu ili je employer branding u krizi?

Strah od promene je drugi najveći strah zaposlenih, odmah nakon onog od gubitka posla. Šta onda da radimo sa employer brandingom u situaciji kada se ova dva straha spoje, kao što je sa većinom zaposlenih u ovoj godini? Ako uzmemo najjednostavniju definiciju employer brandinga – da je to skup obećanja koje smo dali našim zaposlenima, […]

Employer BrandingBrendiranjem poslodavca protiv tekuće “velike ostavke” i nedostatka radne snage

Velika ostavka (great resignation) izraz je koji se odnosi na trend koji se pojavio na tržištu rada poslednjih godina i opisuje situaciju u kojoj značajan broj zaposlenih dobrovoljno napušta posao. Ovaj fenomen je podstaknut nizom faktora među kojima veliku ulogu su odigrali pandemija COVID-19, želja za većom fleksibilnošću i balansom između poslovnog i privatnog života, […]

Employer BrandingŠta vaš Employer Branding govori o vama

Za Employer Branding se odavno ne može reći da je novost jer je njegova prisustnost u svetu ljudskih resursa sada već neosporna. Njegova efikasnost neosporna je takođe, pa tako kompanije koje ulažu u svoj brend kao poslodavca mogu očekivati porast u broju aplikanata, veću vidljivost, manje resursa uloženih u sam proces regrutacije i, na kraju […]