Pređi na glavni sadržaj

Presvukli smo profile kompanija na HelloWorld.rs

Do sada je već svima na domaćem IT tržištu i te kako dobro poznato koliko je informisanost o poslodavcu/kompaniji bitan korak pri zapošljavanju. To dokazuje i podatak da čak 75% kandidata pre konkurisanja na oglas pregleda profil poslodavca.

Naša platforma HelloWorld.rs posvećena je IT zajednici i ima najveću posetu kada su u pitanju domaći IT portali, najviše registrovanih korisnika i najveći broj oglasa za posao. Istovremeno, to je i najveća baza profila kompanija, kao i najveća baza recenzija koje o radu u tim kompanijama ostavljaju bivši i sadašnji zaposleni, uključujući iskustva sa intervjua za posao i informacije o platama.

A upravo uslugom Profil poslodavca omogućili smo da se poslodavci predstave što bolje i otvorenije, a kandidatima da dođu do svih onih informacija koje će im pomoći u odluci da li i gde da pošalju svoj CV. Znajući važnost ove “veze”, u kontinuitetu osluškujemo potrebe i želje obe strane i trudimo se da pružimo maksimalnu korisnost kroz što jednostavnija i prilagođenija rešenja.

Zato vam sada, sa velikim ponosom predstavljamo novi izgled profila poslodavaca na sajtu HelloWorld.rs! Novi izgled koji omogućava jednostavnije i brže pronalaženje potrebnih informacija, povećava funkcionalnost celokupnog profila i vizuelnim unapređenjima preglednost podiže na viši nivo. Sve ove izmene treba da rezultiraju time da vaš profil ima više poseta i više pratilaca, a vaši oglasi više kvalitetnih prijava.

hw-profil-kompanije-meni

Pažljivo smo saslušali i kandidate i vas kao poslodavce i Profile prepakovali, evo kako…

Profil koji je sadržao sve informacije na jednoj strani vremenom je prerastao u stranicu koja se skrolovala prilično dugo. Da, tu su sve informacije, ali informacija je mnogo. Vaše kompanije se razvijaju, projekata na kojima radite je sve više i sve je više priča i iskustava koje želite da prenesete kandidatima. Vaši zaposleni imaju priliku da prenesu svoja iskustva svima onima koji planiraju da apliciraju kod vas i da svojim primerom ohrabre svakog kandidata. Kako bimo olakšali navigaciju i unapredili korisničko iskustvo sada smo izdvojili četiri zasebna dela – O kompaniji, Iskustva, Plate i Poslovi.

O kompaniji

Sada u delu O kompaniji, kandidati mogu pronaći osnovne informacije o kompaniji, koje tehnologije se koriste u vašoj kompaniji, beneficije koje pružate zaposlenima, te na kojim sve projektima radite. Ovo je mesto gde možete da postavitei sve tekstualne, video i foto materijale koji mogu da dočaraju vašu autentičnu priču, kao i da predstavite vaš proces selekcije.

hw-profil-kompanije-o-kompaniji

Iskustva

Iskustva korisnika smo izdvojili i  dodatno istakli. Zašto? Odgovor je i više nego jasan, ovde se nalazi najveća vrednost za kandidate i potvrdu za to dobijamo u svim našim istraživanjima. A gde je najveća vrednost za kandidate, tu je najveća prilika za poslodavce! U delu “Iskustva” korisnici ostavljaju lične utiske sa intervjua i utiske o radu u kompaniji. Dok vi, kao poslodavac, imate priliku da odogvorite na te recenzije i na taj način se još više povežete sa IT kandidatima, ali i predstavite celoj IT zajenici u pravom svetlu. Iskoristite ovu priliku i korisnicima pružite informacije iz prve ruke.

Takođe, ovde se nalazi i zbirni pregledi prosečnih ocena, kako ukupni, tako i  po kategorijama:

  • Menadžment kompanije;
  • Balans karijera-privatni život;
  • Zadovoljstvo projektima;
  • Beneficije;
  • Timska atmosfera;
  • Mogućnost napredovanja.

Ispod ovoga nalaze se pojedinačna iskustva o radu ili sa intervjua koja su naši korisnici napisali, kao i mesto za vaš odgovor na svako iskustvo.

hw-profil-kompanije-iskustva

Plate

Kao i u slučaju iskustava o radu, statistike pokazuju da su informacije o platama jedan od najvažnijih razloga zašto kandidati dolaze i zadržavaju se na profilima poslodavaca, pa smo i ovaj deo posebno istakli. U meniju se prikazuje broj plata koje su korisnici uneli prema poziciji. Klikom na sekciju se prikazuju detaljne informacije, a korisnicima je uvek dostupna i informacija o proseku i medijani plate za traženu poziciju u kompaniji.

hw-profil-kompanije-plate

Poslovi

I na kraju, tu je poseban deo sa svim vašim aktivnim Oglasima za posao, za sve one koji aktivno traže posao ili pak žele da budu u toku sa ponudom poslova vaše kompanije. U ovoj sekciji kandidati mogu pronaći informacije poput: pozicija, rokova konkursa, potrebnih tehnologija. Ukoliko im je vaš profil bio dovoljno informativan, kandidati će dok dođu do oglasa imati puno veću svest gde se i zašto prijavljuju. Na ovaj način se povećava i mogućnost da vam se na oglase prijavi baš onaj tip kandidata koji tražite!

hw-profil-kompanije-poslovi

Najbolji primeri iz prakse

Pogledajte nekoliko primera profila kompanija koje koriste pun potencijal HelloWorld Premium profila:

Levi9 Technology Services

Vega IT

Quantox Technology

Endava

Computer Rock

Kao što smo već rekli, sve ove izmene treba da rezultiraju time da vaš profil ima više poseta i više pratilaca, a vaši oglasi više kvalitetnih prijava. Nadamo se da će vas zato novi izgled profila inspirisati da sa našim korisnicima delite više informacija, da podstičete zaposlene da prenose svoja iskustva i tako iskoristite priliku da se još više približite kvalitetnim kandidatima.

Ukoliko želite da aktivirate HelloWorld Premium profil ili vam je samo potrebno više informacija, uvek možete da nam pišete na eb-studio@hrlab.rs.

 

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingZašto je storytelling ključan za uspešan Employer Branding

Želite li da znate zašto neke kompanije lako privlače i zapošljavaju talente, a druge ne? Iskreno da vam kažem, sve zavisi od odluke menadžmenta da li želi da gradi jak brend poslodavca ili ne. Tu ne mislim samo na novac, već mislim pre svega na želju i spremnost da se uvedu interne promene i poboljša […]

Employer BrandingNela Deura: Kako mi je pomogla obuka na EB Akademiji

Već tri godine Employer Branding Akademija dostupna je i na tržištu Srbije i mogu je pohađati svi zainteresovani za ovu oblast. Iskustva onih koji su prošli obuku su dragocena. Upravo zbog toga, Nela Deura – Marketing Communications & Employer Branding Consultant prenosi svoje utiske o samoj obuci, kao i o tome šta joj je ona […]

Employer BrandingHR WEEK 2022: Data Driven Employer Branding

Najveći online HR događaj u Evropi, koji okuplja HR profesionalce i entuzijaste širom sveta, ove godine održaće se online u periodu od 21. do 25. novembra. Na ovogodišnjem programu HR WEEK-a naša koleginica Isidora Maksimović Stanković, Employer Branding specijalista u Infostudu, vodiće panel diskusiju pod nazivom “Data Driven Employer Branding” 22. novembra periodu od 15:55 […]

Employer BrandingKomunikacija sa zaposlenima je ključna za razvoj firme

Održana je prva po redu regionalna „Customer Experience i Employee Experience“ konferencija FIRESTARTER22, na kojoj je učestvovala i naša koleginica Isidora Maksimović Stanković, Employer Branding specijalista u Infostudu, na panel diskusiji „Employer Branding: Da li mi treba pomoć konsultanta?“. Isidora je zajedno sa Jelenom Mikić, direktorkom i partnerkom Represent Academy i Katarinom Šonjić, Employer Branding […]