Pređi na glavni sadržaj

Čist benefit za poslodavce: Uz HR Lab Asistent regrutacija kandidata brža i lakša!

21. april 2021.
·2 minuta za čitanje

Prva polovina aprila donela je čak dve vrlo uspešne, i pre svega korisne online radionice u organizaciji sajta HR Lab na kojima su učestvovali HR menadžeri velikog broja eminentnih, kako domaćih, tako i stranih kompanija.

Iako vremenski razdvojena, oba druženja su imala isti cilj, a to je da se u opuštenom i prijatnom ambijentu, kroz neformalne razgovore Tanje Rokvić iz HR sektora Infostuda i Dušice Vuković sa sajta HR Lab, proces selekcije i regrutacije kandidata učini lakšim i pristupačnijim. Uz to, Milica Boršoš, savetnik za klijente na sajtu Poslovi Infostud je ukazala na osnovne greške prilikom pisanja teksta oglasa.

Kao iskusan regruter, zainteresovanim učesnicima se u prvoj radionici obratila Tanja Rokivć, koja je objasnila koje sve benefite sa sobom nosi korišćenje HR ab alata prilikom sortiranja i filtriranja kandidata.

Uštedećete vreme

Pre svega, reč je o dragocenoj uštedi vremena, budući da se veoma zamorne i vrlo osetljive radnje, poput ocenjivanja biografija, uključivanje u selekciju kolega iz drugih sektora u kompanije, slanje povratnih informacija kandidatima i mnogo toga drugog, mogu izvršiti u samo nekoliko jednostavnih koraka. Takođe, na praktičnim primerima je demonstrirano kako se prijave kandidata mogu selektovati i čuvati za neke buduće otvorene pozicije, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Vrlo bitan segment HR Lab Asistent alata je personalizacija komunikacije sa kandidatima, odnosno mogućnost da se velikom broju njih, u samo nekoliko sekundi pošalje lična poruka koja ima formu kao da je napisana baš za njih. Značajno je i to što postoji istorija prepiske sa svim kandidatima koja se lako može pretraživati.

Kako poslodavci treba da se obraćaju kandidatima

Centralna tema druge radionice bilo je pravilno pisanje oglasa, odnosno na koji način poslodavci treba da se obraćaju kandidatima. Bazirajući se na iskustvima dobijenih od posetilaca sajta Poslovi.infostud predočeno je da kandidati očekuju sledeće informacije: opis posla i navedeni radni zadaci, jasno definisan naziv radne pozicije, osnovne informacije o poslodavcu, beneficije koje se nude, tražene kvalifikacije i obrazovanje.

Takođe onima koji su u potrazi za poslom pre svega kod potencijalnog poslodavca pre svega su važni međuljudski odnosi i radna atmosfera, dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta, prilika za stručno napredovanje i usavršavanje, sigurnost zadržavanja posla, izgrađena reputacije kompanije, a tek onda visina plate.

Prva radionica: “HR Lab Asistent – Kako da razvrstavate kandidate”

 

Druga radionica: “Kako napisati dobar tekst oglasa i timski voditi proces selekcije?”

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

HR Lab ATSIzveštaj Profila vaše kompanije vam je dostupan u svakom trenutku sa najsvežijim analitikama

HR Lab ATS (Application Tracking System) donosi vam potpuno novi alat! U vašem HR Lab ATS nalogu, na navigacionoj tabli sa leve strane, pronaći ćete novu sekciju “Izveštaji”, gde u svakom trenutku možete videti najažurnije rezultate koje Profil vaše kompanije ostvaruje. Ukoliko ste tek kreirali Start ili Premium Profil na nekom od Infostudovih sajtova ili […]

HR Lab ATSUz unapređen Editor Profila Poslodavca predstavljanje kandidatima jednostavnije i brže

Poslodavci, imamo super novosti za vas! HR Lab Asistent sada definitino postaje vaš najbolji prijatelj! Glavna zvezda ovog teksta jeste Editor Profila poslodavaca u okviru dobro poznatog HR Lab Asistent-a iliti ATS-a (Application Tracking System). Uz pomoć unapređenog alata – Editor Profila, sve opcije su vam sada na jednom mestu, jasnije predstavljene tako da vaše […]

HR Lab ATSHIBRIDNI MODEL RADA: Nova mogućnost u oglasu za posao

Situacija izazvana pandemijom navela je mnoge kompanije da značajno promene model rada i počnu sa primenama rešenja koja su ranije postojala ali nisu bila dovoljno zastupljena. Trendovi na tržištu zapošljavanja se menjaju, mnoge kompanije su počele da primenjuju hibridni model rada kako bi omogućile zaposlenima fleksibilnost u radu i istovremeno obezbedile potrebnu interakciju i saradnju […]

HR Lab ATSKako da vam rad van kancelarije uveća slobodno vreme?

Da se odmah na početku razumemo – ovo nije tekst koji je uperen ni protiv vašeg posla, a ni protiv vašeg slobodnog vremena, mada se takav utisak vrlo lako može steći. Ne, naprotiv, u njemu ćete pronaći savete kako da ga racionalno koristite, jer nekada i 10 minuta „ukradenog“ vremena van posla, može da vam […]