Pređi na glavni sadržaj

HIBRIDNI MODEL RADA: Nova mogućnost u oglasu za posao

29. mart 2023.
·2 minuta za čitanje

Situacija izazvana pandemijom navela je mnoge kompanije da značajno promene model rada i počnu sa primenama rešenja koja su ranije postojala ali nisu bila dovoljno zastupljena.

Trendovi na tržištu zapošljavanja se menjaju, mnoge kompanije su počele da primenjuju hibridni model rada kako bi omogućile zaposlenima fleksibilnost u radu i istovremeno obezbedile potrebnu interakciju i saradnju u kancelarijskom okruženju. Stoga, poslodavci sve češće u oglasima za posao navode napomenu da koriste ovaj model rada.

Sa druge strane, kandidati to vide kao benefit, što potvrđuju i rezultati globalnog istraživanja sprovedenog među 90.000 ispitanika koje smo radili sa The Network (globalno udruženje potrala za zapošljavanje) i Boston Consulting Group (BCG). Čak 39% ispitanika u Srbiji se izjasnilo da preferira ovaj model rada.

Infostud, slušajući potrebe poslodavaca i kandidata u cilju boljeg i lakšeg međusobnog pronalaženja, uvodi novu mogućnost na svojim portalima za zapošljavanje Poslovi.infostud.com, HelloWorld.rs i Startuj.com.

Šta predstavlja hibridni model rada

Hibridni model rada je organizacija poslovanja koju čini kombinacija rada u kancelariji i rada na daljinu. U nekim slučajevima zaposleni imaju potpunu slobodu da biraju odakle i koliko žele da rade, dok u drugim slučajevima poslodavci postavljaju smernice. Ne postoji samo jedan hibridni model koji svima odgovara, već svaka firma razvija hibridni model zasnovan na sopstvenim potrebama i potrebama zaposlenih.

Na primer, neke kompanije od zaposlenih očekuju da dođu 3 dana nedeljno u kancelariju, dok 2 dana mogu da rade na daljinu. Čest je i slučaj da zaposleni nedelju dana rade iz kancelarije, pa potom nedelju dana od kuće.

Nova mogućnost prilikom oglašavanja

Poslodavci će od sada prilikom naručivanja oglasa u formularu imati opciju da označe hibridni model rada i to za standard, brend i premium oglase, tako da se ova opcija neće prikazivati u formularu za start i mini oglase.

U formularu neće biti moguće isti oglas označiti kao remote (isključivo rad od kuće) i kao hibrid (kombinovani način rada), već je potrebno izabrati jednu opciju. Ukoliko obe opcije ostanu neoznačene taj oglas se automatski odnosi na rad iz kancelarije/na terenu.

hibrid-formular

Novi filter u pretrazi za kandidate

Da bi proces pretrage oglasa za posao tekao što jednostavnije za sve one koji traže posao, kontinuirano radimo na unapređenju korisničkog doživljaja. Pored mogućnosti da kandidati filtriraju oglase za poslove koji se rade iz firme i poslove koji se rade od kuće, mogu izabrati i hibridni model rada. Tako će od sada moći pretraživati oglase po jednom, dva ili sva tri kriterijuma.

hibrid-poslovi-sajt

*Uvođenje i korišćenje ove nove funkcionalnosti služiće u svrhu boljeg i lakšeg pronalaženja relevantnijih kandidata.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

HR Lab ATSIzveštaj Profila vaše kompanije vam je dostupan u svakom trenutku sa najsvežijim analitikama

HR Lab ATS (Application Tracking System) donosi vam potpuno novi alat! U vašem HR Lab ATS nalogu, na navigacionoj tabli sa leve strane, pronaći ćete novu sekciju “Izveštaji”, gde u svakom trenutku možete videti najažurnije rezultate koje Profil vaše kompanije ostvaruje. Ukoliko ste tek kreirali Start ili Premium Profil na nekom od Infostudovih sajtova ili […]

HR Lab ATSUz unapređen Editor Profila Poslodavca predstavljanje kandidatima jednostavnije i brže

Poslodavci, imamo super novosti za vas! HR Lab Asistent sada definitino postaje vaš najbolji prijatelj! Glavna zvezda ovog teksta jeste Editor Profila poslodavaca u okviru dobro poznatog HR Lab Asistent-a iliti ATS-a (Application Tracking System). Uz pomoć unapređenog alata – Editor Profila, sve opcije su vam sada na jednom mestu, jasnije predstavljene tako da vaše […]

HR Lab ATSČist benefit za poslodavce: Uz HR Lab Asistent regrutacija kandidata brža i lakša!

Prva polovina aprila donela je čak dve vrlo uspešne, i pre svega korisne online radionice u organizaciji sajta HR Lab na kojima su učestvovali HR menadžeri velikog broja eminentnih, kako domaćih, tako i stranih kompanija. Iako vremenski razdvojena, oba druženja su imala isti cilj, a to je da se u opuštenom i prijatnom ambijentu, kroz […]

HR Lab ATSKako da vam rad van kancelarije uveća slobodno vreme?

Da se odmah na početku razumemo – ovo nije tekst koji je uperen ni protiv vašeg posla, a ni protiv vašeg slobodnog vremena, mada se takav utisak vrlo lako može steći. Ne, naprotiv, u njemu ćete pronaći savete kako da ga racionalno koristite, jer nekada i 10 minuta „ukradenog“ vremena van posla, može da vam […]