Pređi na glavni sadržaj

Izmene u načinu prijema prijava putem mejla

Vođeni željom da vam pojednostavimo proces selekcije, razvijamo HR Lab alat za selekciju (ATS) koji štedi vreme i fokusiran je na sigurnost podataka kandidata.

Stupanjem na snagu u avgustu prošle godine, Zakon o zaštiti ličnih podataka je od svakoga od nas zahtevao promene u načinu rada i funkcionisanja povodom sigurnosti podataka. Bili smo jedni od prvih kompanija koje su ovaj zakon od samog početka primenjivale, u cilju da vam donekle olakšamo suočavanje sa ovim promenama u samoj selekciji. Sada imamo obavezu prema vama i kandidatima da dopunimo određene preostale norme i standarde sigurnosti kako bi svi podaci bili sigurni i organizovani.

Šta se menja u dosadašnjem načinu isporuke prijava na mejl?

23. septembra uvodimo izmene koje će uticati na način na koji primate prijave kandidata na imejl adresu. Kao i do sada, prijave kandidata će se nalaziti u vašem HR Lab nalogu. Ukoliko prilikom naručivanja oglasa označite da želite da dobijate obaveštenja o pristiglim prijavama na mejl, ova obaveštenja će i dalje stizati u momentu kada vama stigne nova prijava. Ono što je novo je da u prilogu imejla više nećete dobijati biografiju kandidata, nego obaveštenje o pristigloj prijavi i link putem koga ćete moći da pogledate konkretnu biografiju u HR Lab-u.

Na ovaj način povećavamo sigurnost dokumenata kandidata. Vaše prijave su vam dostupne nakon prijave u nalog zaštićen vašom šifrom. Dokumenti će biti organizovani i zaštićeni u vašem nalogu, a ne pomešani sa drugom poštom u sandučetu mejla.

Naš sistem, umesto vas, vodi računa o poštovanju perioda za čuvanje ličnih podataka u odnosu na pristanak kandidata. Tako da se ne možete naći u situaciju da nesvesno prekršite ovaj rok nebrisanjem zastarelih ličnih podataka kandidata iz sandučeta mejla.

Značajno je i da su ovakvi mejlovi obaveštenja o pristiglim prijavama lakši za vaše poštansko sanduče. U situaciji većeg broja prijava, neće doći do toga da vam se inboks prepuni, te da drugu poštu ne možete da primate, kao i da vam preostali kandidati promaknu zbog nedostatka prostora u elektronskom sandučetu.

Za brz pristup pristigloj prijavi, u mejlu obaveštenja o pristigloj prijavi postoji direktan link do te prijave u vašem HR Lab nalogu. Odavde vrlo jednostavno možete da je preuzmete ili prosledite sebi na mejl ukoliko vam je ipak to neophodno.

Takođe, možete da sačekate da vam pristignu sve prijave, pa odjednom u svega par klikova da ih preuzmete. To činite tako što označite bar jednog kandidata u HR Lab-u, kliknite na “označi sve” i potom na dugme za prosleđivanje dokumenata na vaš mejl ili direktno preuzimanje prijava u ZIP formatu.

HR Lab ATS alat za selekciju vam pruža mogućnost jednostavne organizacije dokumenata u selekciji u bilo kom momentu, zasebno za svaku otvorenu poziciju. HR Lab alat je lako dostupan i prilagođen i vašim mobilnim uređajima, pa prijavama možete veoma lako da pristupite i van radnog stola sa bilo kog uređaja.

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

HR Lab ATSČist benefit za poslodavce: Uz HR Lab Asistent regrutacija kandidata brža i lakša!

Prva polovina aprila donela je čak dve vrlo uspešne, i pre svega korisne online radionice u organizaciji sajta HR Lab na kojima su učestvovali HR menadžeri velikog broja eminentnih, kako domaćih, tako i stranih kompanija. Iako vremenski razdvojena, oba druženja su imala isti cilj, a to je da se u opuštenom i prijatnom ambijentu, kroz […]

HR Lab ATSKako da vam rad van kancelarije uveća slobodno vreme?

Da se odmah na početku razumemo – ovo nije tekst koji je uperen ni protiv vašeg posla, a ni protiv vašeg slobodnog vremena, mada se takav utisak vrlo lako može steći. Ne, naprotiv, u njemu ćete pronaći savete kako da ga racionalno koristite, jer nekada i 10 minuta „ukradenog“ vremena van posla, može da vam […]

HR Lab ATSUbrzajte proces selekcije: Koristite alat HR Lab Asistent

„Digitalizacija procesa selekcije“ bila je tema novog besplatnog vebinara u organizaciji HRlab.rs, najveće domaće onlajn platforme za poslodavce, na kojem je diskutovano o unapređenju ove oblasti poslovanja. U fokusu razgovora bila je upotreba HR Lab asistent alata (ATS) koji pruža mogućnost brzog, lakog i efikasnog dolaska do kandidata, što umnogome olakšava proces automatizacije procesa selekcije. […]

HR Lab ATSNova digitalna revolucija i transformacija u ljudskim resursima

Novi ste na tržištu, ostalo vam je upražnjeno mesto zbog iznenadnog odlaska najboljeg radnika ili ste jedva dočekali da onom lošem istekne ugovor, a možda vam ide toliko dobro vam jednostavno treba još kvalitetnog kadra. To bi trebalo da budu četiri scenarija zbog kojih ste odlučili da raspišete konkurs za posao i sada je pred […]