Pređi na glavni sadržaj

Kako da vam rad van kancelarije uveća slobodno vreme?

18. mart 2021.
·3 minuta za čitanje

Da se odmah na početku razumemo – ovo nije tekst koji je uperen ni protiv vašeg posla, a ni protiv vašeg slobodnog vremena, mada se takav utisak vrlo lako može steći. Ne, naprotiv, u njemu ćete pronaći savete kako da ga racionalno koristite, jer nekada i 10 minuta „ukradenog“ vremena van posla, može da vam uštedi sate i sate „prosute“ u kancelariji.

Verovatno i sami znate, to su oni trenuci kada sedite za radnim stolom ne odvajajući se od računara, jer morate da napravite novi „šit“, pročitate poslednji pristigli CV i svrstate pridošlu prijavu u jednu od, samo HR menadžerima poznatu grupu. Umeju tih desetak minuta da se pretvore u čitavu večnost kad zbog njih propustite autobus ili uletite u saobraćajni kolaps, a neretko tako prekovremeni ostanak u kancelariji ume i da ubije društveni život.

E, zato, umesto da „zaglavite u kancu“ ili vikendom „samo na kratko skoknete do ofisa“ jednostavnije je da skinete PWA (Progressive Web Application) verziju ATS programa i olakšate sebi život. Kako i koliko, objašnjava nam Marija Hajnal, menadžer razvoja proizvoda na grupaciji sajtova Poslovi Infostud koja je deo Infostud grupe.

-U pitanju je vrlo korisna tehnologija koja omogućava brži, lakši i jednostavniji proces selekcije i regrutacije kandidata. Ona obezbeđuje da se veliki broj radnji u samom procesu obavi putem mobilnih i tablet uređaja, odnosno van kancelarije. Prednost je u tome što se lakše dolazi do HR Lab-a, koji će dobiti svoju ikonicu na home screen-u na desktopu ili mobilnom, a prijave su dostupne odmah, bez odlaska u pretraživač i kucanja adrese. Jedino je, što se valjda i pretpostavlja, neophodno da se poseduje internet konekcija, mada je u razvoju opcija da se određeni deo posla može obavljati i „oflajn“ – kaže Marija i dodaje:

– PWA se oslanja na savremene web opcije i obuhvata skup načina gradnje i dizajniranja aplikacija. Ona omogućava korisniku iskustvo korišćenja aplikacije, a zapravo je reč o samom sajtu u pozadini, jer se i za sajt i za PWA koristi isti kod (code base). Razlika je u tome što PWA aplikacije preuzimaju novine automatski sa promenama na sajtu, dok je za aplikacija potrebno čekati update.

Jednostavna instalacija i primena

Prema rečima naše sagovornice instaliranje ovog programa je vrlo jednostavno i, bez obzira što to zapravo nije mobilna aplikacija u njenom pravom smislu i značenju, vrlo je slična tome.

– Nakon što se HR Lab aplikacija otvori ona će se nalaziti u svom prozoru, a ne u pretraživaču, što još dodatno pruža osećaj korišćenja aplikacije. Sa druge strane, na desktop računaru ili laptop-u možete da imate pinovan HR lab na taskbaru, za brži pristup prijavama. Da biste instalirali HR Lab aplikaciju na vaš desktop ili mobilni uređaj, potrebno je kliknuti na tri tačke koje se nalaze u gornjem desnom uglu i odabrati opciju “Instaliraj HR Lab” (“Install HR Lab”).

 

 

hrlab-aplikacija-2

hrlab-aplikacija-1

 

Ukoliko se prvi put otvara HR Lab, sam pretraživač nudi mogućnost da se HR Lab instalira na uređaj – kaže naša Marija Hajnal i ističe još jednu bitnu prednost PWA aplikacije:

– Kompanije se danas otimaju za dobre kandidate i potrebno je što pre reagovati kada se talenat prijavi na vaš konkurs, kako mu druga kompanija ne bi ponudila posao pre vas. Upravo zbog toga, kroz PWA tehnologiju je omogućena i upotreba push notifikacija za što brže dobijanje obaveštenja o novim prijavama i kandidatima.

 

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

HR Lab ATSIzveštaj Profila vaše kompanije vam je dostupan u svakom trenutku sa najsvežijim analitikama

HR Lab ATS (Application Tracking System) donosi vam potpuno novi alat! U vašem HR Lab ATS nalogu, na navigacionoj tabli sa leve strane, pronaći ćete novu sekciju “Izveštaji”, gde u svakom trenutku možete videti najažurnije rezultate koje Profil vaše kompanije ostvaruje. Ukoliko ste tek kreirali Start ili Premium Profil na nekom od Infostudovih sajtova ili […]

HR Lab ATSUz unapređen Editor Profila Poslodavca predstavljanje kandidatima jednostavnije i brže

Poslodavci, imamo super novosti za vas! HR Lab Asistent sada definitino postaje vaš najbolji prijatelj! Glavna zvezda ovog teksta jeste Editor Profila poslodavaca u okviru dobro poznatog HR Lab Asistent-a iliti ATS-a (Application Tracking System). Uz pomoć unapređenog alata – Editor Profila, sve opcije su vam sada na jednom mestu, jasnije predstavljene tako da vaše […]

HR Lab ATSHIBRIDNI MODEL RADA: Nova mogućnost u oglasu za posao

Situacija izazvana pandemijom navela je mnoge kompanije da značajno promene model rada i počnu sa primenama rešenja koja su ranije postojala ali nisu bila dovoljno zastupljena. Trendovi na tržištu zapošljavanja se menjaju, mnoge kompanije su počele da primenjuju hibridni model rada kako bi omogućile zaposlenima fleksibilnost u radu i istovremeno obezbedile potrebnu interakciju i saradnju […]

HR Lab ATSČist benefit za poslodavce: Uz HR Lab Asistent regrutacija kandidata brža i lakša!

Prva polovina aprila donela je čak dve vrlo uspešne, i pre svega korisne online radionice u organizaciji sajta HR Lab na kojima su učestvovali HR menadžeri velikog broja eminentnih, kako domaćih, tako i stranih kompanija. Iako vremenski razdvojena, oba druženja su imala isti cilj, a to je da se u opuštenom i prijatnom ambijentu, kroz […]