Pređi na glavni sadržaj

A da ipak samo uživamo 31.12?

Novogodišnje odluke koje će nam promeniti život su u većini neefikasne možda baš zato što su novogodišnje.

Praznična svetla, nov kalendar i čestitke liče na vreme kada su čuda moguća i inspirišu razmišljanja o promenama. Sav taj sjaj je privlačan ali za većinu promena koje želimo ne treba nam čudo ni ukrašena jelka niti 31.decembar nego nešto manje magično: volja, veštine i podrška.

Magija praznika donosi sanjarenje, a sanjarenje bez pokrića dovodi do razočarenja. Zato je možda bolje praznike posvetiti druženju, hedonizmu i uživanju?

Odluka nije povelja

Odlučujem da prestanem da pušim. Da naučim italijanski jezik. Odlučujem da promenim posao. Donošenje odluke je početak promene. Ne dešava se 31.12. u 23:59h. Treba dati sebi vremena za procesuiranje te odluke, za „mirenje“ svoje duše sa njom. Odluka nije povelja koja se donosi i stupa na snagu nego zahteva planiranje i podršku ljudi oko nas.

Plan štednje zahteva i raspitivanje, istraživanje mogućnosti, odlučivanje o tome čega ćemo se možda odricati ali i saradnju ukućana.
Promena posla zahteva ispitivanje opcija, angažovanje, postavljanje prioriteta, definisanje pravca u kom želimo dalje da nastavimo.
Izlazak iz loše veze ili braka podrazumeva finansijsko, logističko, pravno planiranje ali i emotivno ojačavanje i opet, podršku značajnih ljudi.

Slavite male pobede

Doneti odluku je lako – „papir trpi sve“. Istrajati u istoj je onaj teži deo. Zato je preporuka kreirati plan koji se sastoji od manjih segmenata, dostižnih ali jasnih ciljeva i ići korak po korak, pobedu po pobedu. Takav pristup nam daje snagu baš za istrajnost: motiviše nas, pokreće nas i daje nam snagu za sledeći korak. Zato svi naučnici preporučuju slavljenje malih pobeda i nagrađivanje za uspeh na
svakom bitnom ostvarenom koraku.

Naučnik Tim Picilo koji se bavio istraživanjem uzroka odustajanja od odluka smatra da mozak sabotira naše želje jer se suprotstavljaju navikama koje imaju veliku snagu. Navike su izgradile jake veze sa mozgom, gradeći se iznova i iznova. Zato je potrebno uložiti puno truda da se navike oslabe a novogodišnje želje su najčešće vezane za prekidanje nekih postojećih navika. Ovaj naučnik je zaključio takođe da su novogodišnje odluke vezane uvek za ciljeve koje nismo ispunili u prethodnoj godini.

Mozak to percipira kao fokus na nešto na čemu smo već bili poraženi pa je veliki napor potreban da se sa ovim izbori. Slanje odluke u novogodišnju noć može da nas inspiriše, pokrene i motiviše ali neće završiti težak posao za nas.

Hoćemo malo oduška u novogodišnjoj noći! Previše odluka smo doneli ove godine. Bilo je rokova, planova, promena, odustajanja, pobeda, grešaka. Hajde malo da se družimo, pošaljemo drugima lepe misli i želje, malo duže da spavamo u januaru, hajde da isključimo alarme na par dana, pojedemo nešto slatko…

Ne znamo koji će biti datum kada donesemo važne životne odluke ali tada kad ih donesemo, umesto u kalendare, hajde da gledamo u ogledalo i zaista, zaista, krenemo sa promenom.

Malo i statistike za Novu Godinu 😉

 Želimo vam srećnu i uspešnu 2022. 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiSrpska rešenja za zapošljavanje IT-jevaca zanimljiva na globalnom nivou

Network Managment Forum, održan od 8. do 10. juna u Barseloni, okupio je C-nivo menadžera iz vodećih svetskih kompanija u industriji digitalnih rešenja za zapošljavanje. Imao sam tu čast da se u ulozi predavača nađem na istom mestu sa najznačajnijim top menadžerima u industriji oglašavanja na svetu i predstavim sajt HelloWorld kroz predavanje „Mastering IT […]

NovostiŠta se događa na tržištu rada u regionu i EU i koji nas novi trendovi očekuju?

Sa kojim se sve problemima susreće današnje tržište rada i koji nas izazovi čekaju u budućnosti Vodeće ekonomske sile Evrope sve teže dolaze do radnika te je ista situacija zahvatila i ostale zemlje Evropske unije, uključujući Hrvatsku i Sloveniju, ali i zemlje regije: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Makedoniju. U poslednje dve godine svedoci smo […]

NovostiPosebna zaštita zaposlenih mlađih od 18 godina

Zakon o radu sadrži mnoge odredbe kojima se garantuje različita zaštita zaposlenih. Tako se propisuju prava zaposlenih na: bezbednost i zdravlje na radu, zdravstvenu zaštitu, zaštitu ličnog integriteta, dostojanstvo ličnosti, prava u slučaju bolesti, smanjenja ili gubitka radne sposobnosti i starosti, materijalno obezbeđenje za vreme privremene nezaposlenosti, kao i pravo na druge oblike zaštite. Osim […]

NovostiŠta sad da uradite: Toksičan zaposleni je u timu

Ko ima sreće, okružen je pozitivnim, konstruktivnim i podržavajućim saradnicima. Ko ima nerealno mnogo sreće, nikad nije sreo toksične članove kolektiva. A možemo i drugačije sagledati ovu temu: možda najviše sreće imaju oni koji su imali iskustvo rada sa toksičnim ljudima, naučili da se izbore sa istim i osnažili sebe kroz ovu dodatnu veštinu. Šta […]