Pređi na glavni sadržaj

Imamo rezultate najvećeg istraživanja o benefitima zaposlenih

20. septembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Da li želite da znate šta to radi zaposlene? Ovo može biti pitanje od milion dolara ili minsko polje za top i HR menadžere, ukoliko nemaju dobar uvid u postojeće stanje i ne vide trendove za naredni period. Zato su drugu godinu zaredom  Osiguranik, Rezilient, Tim centar i Infostud, sproveli veliko istraživanje na temu benefita i wellbeing podrške zaposlenih pod nazivom “Šta to radi zaposlene”.

Podaci su prikupljeni putem online platforme, u periodu jun-jul 2023, a rezultati su u potpunosti reprezentativni za našu zemlju, odnosno nisu dobijeni na selekcionisanom, prigodnom uzorku. Anketirano je 407 kompanija u Srbiji (HR menadžera, vlasnika i top menadžera), kao i 2.465 zaposlenih iz preko 2.200 kompanija koje posluju kod nas. U istraživanju su se našle i one manje kompanije do 50 zaposlenih, ali i firme sa 200, 500 i preko 1000 zaposlenih.

Starosna struktura zaposlenih i struktura kompanija prema industrijama odgovaraju podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Šta smo saznali?

Prošlogodišnji projekat bio je tada najveće istraživanje ovog tipa i izuzetno značajno za HR zajednicu u Srbiji.

Osim većeg broja ispitanika, ove godine, dublje su istražena brojna pitanja važna  zaposlenima i poslodavcima.

U istraživanju, koje se nalazi na ovom linku, pronaći ćete odgovore na pitanja u vezi sa:

  • Najpoželjnijm benefitima; koje beneficije zaposleni u Srbiji imaju, a koje su najpoželjnije među njima.
  • Radom na daljinu; koliko zaposlenih kod nas radi od kuće, koliko njih ima opciju hibridnog rada, a koji procenat nema mogućnost rada od kuće.
  • Efikasnošću rada od kuće; kako rad od kuće utiče na produktivnost i šta po tom pitanju kažu zaposleni, a šta kompanije;
  • Menjanju posla; Slikovito nam je prikazano koliko zaposlenih u Srbiji planira da promeni posao u naredne tri ili pet godina, a koliko njih nema to u planu.
  • Pokretačima otkaza; Otkrićete šta su ključni razlozi za promenu posla i šta o tome misle poslodavci, a šta zaposleni.
  • Prioritetima HR-a; šta su prioriteti u 2024.
  • Povećanju plata i očekivanjima za narednu godinu.

Izveštaj je pokazao i da Generacija Z u najvećoj meri radi od kuće, u poređenju sa starijim kolegama, ali i koja je generacija je najzastupljenija na menadžerskim pozicijama u kompanijama u Srbiji.

Jesu li zaposleni i poslodavci na suprotnim stranama?

Specifičnost ovog izveštaja je što se mogu uporedo pratiti odgovori zaposlenih i kompanija i videti do kog nivoa postoji poklapanje, a na kojim tačkama kreću razmimoilaženja.

Primera radi, zaključak je da kompanije potcenjuju izazove koje zaposleni imaju u vezi sa mentalnim zdravljem, kao i da u manjoj meri smatraju da remote rad ima pozitivan uticaj na produktivnost zaposlenih.

Pozivamo vas da potpuno besplatno preuzmete izveštaj istraživanja i saznate šta posledično očekuje u 2024. godini!

PREUZMITE IZVEŠTAJ

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiLiceulice vas poziva da budete heroji promena u 2024. godini

Pretplatom na magazin Liceulice, svako od nas može postati deo važnog napora u borbi protiv siromaštva i izolacije. Osim što pomaže najugroženijima među nama, Liceulice pruža podršku i već 13 godina aktivno radi na reintegraciji osoba iz najranjivijih grupa u zajednicu, omogućavajući im da rade, zarađuju i osećaju se korisnim. Organizacija Liceulice se oslanja na […]

NovostiSamo u PETAK: Dodatni popust i ušteda na pakete oglasa

Infostud se takođe pridružio trendu popusta, stoga u petak 24.11.2023. nudi dodatni popust na ograničeni broj paketa oglasa. Prvih 30 kompanija kupovinom bilo koje vrste paketa oglasa ostvaruju dodatnih 10% popusta na cenu sa već uračunatim standardnim popustom na zakup paketa, koji se mogu iskoristiti u narednih godinu dana. Jedna kompanija može da zakupi jedan paket […]

NovostiOvako se radi obračun plate i naknada

Prema Zakona o radu, pravo na odgovarajuću zaradu jedno je od osnovnih prava zaposlenog iz radnog odnosa. Zarada se isplaćuje u rokovima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu, najmanje jedanput mesečno, a najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec. Prilikom svake isplate zarade ili naknade zarade (a videćemo da obaveza postoji čak i […]

NovostiKoji je neoporezivi iznos za isplate koje poslodavac daje zaposlenom

U prethodnim tekstovima već smo se umnogome dotakli obaveza finansijske prirode koje poslodavac ima prema zaposlenom. Konstatovali smo da, najšire govoreći, postoje 4 vrste finansijskih obaveza poslodavca prema zaposlenom: 1) Zarada 2) Naknada zarade 3) Naknada troškova 4) Ostala primanja U ovom tekstu ćemo pokušati da navedemo koji je to limit u određenim isplatama zaposlenima […]