Pređi na glavni sadržaj

Imamo rezultate najvećeg istraživanja o benefitima zaposlenih

20. septembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Da li želite da znate šta to radi zaposlene? Ovo može biti pitanje od milion dolara ili minsko polje za top i HR menadžere, ukoliko nemaju dobar uvid u postojeće stanje i ne vide trendove za naredni period. Zato su drugu godinu zaredom  Osiguranik, Rezilient, Tim centar i Infostud, sproveli veliko istraživanje na temu benefita i wellbeing podrške zaposlenih pod nazivom “Šta to radi zaposlene”.

Podaci su prikupljeni putem online platforme, u periodu jun-jul 2023, a rezultati su u potpunosti reprezentativni za našu zemlju, odnosno nisu dobijeni na selekcionisanom, prigodnom uzorku. Anketirano je 407 kompanija u Srbiji (HR menadžera, vlasnika i top menadžera), kao i 2.465 zaposlenih iz preko 2.200 kompanija koje posluju kod nas. U istraživanju su se našle i one manje kompanije do 50 zaposlenih, ali i firme sa 200, 500 i preko 1000 zaposlenih.

Starosna struktura zaposlenih i struktura kompanija prema industrijama odgovaraju podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Šta smo saznali?

Prošlogodišnji projekat bio je tada najveće istraživanje ovog tipa i izuzetno značajno za HR zajednicu u Srbiji.

Osim većeg broja ispitanika, ove godine, dublje su istražena brojna pitanja važna  zaposlenima i poslodavcima.

U istraživanju, koje se nalazi na ovom linku, pronaći ćete odgovore na pitanja u vezi sa:

  • Najpoželjnijm benefitima; koje beneficije zaposleni u Srbiji imaju, a koje su najpoželjnije među njima.
  • Radom na daljinu; koliko zaposlenih kod nas radi od kuće, koliko njih ima opciju hibridnog rada, a koji procenat nema mogućnost rada od kuće.
  • Efikasnošću rada od kuće; kako rad od kuće utiče na produktivnost i šta po tom pitanju kažu zaposleni, a šta kompanije;
  • Menjanju posla; Slikovito nam je prikazano koliko zaposlenih u Srbiji planira da promeni posao u naredne tri ili pet godina, a koliko njih nema to u planu.
  • Pokretačima otkaza; Otkrićete šta su ključni razlozi za promenu posla i šta o tome misle poslodavci, a šta zaposleni.
  • Prioritetima HR-a; šta su prioriteti u 2024.
  • Povećanju plata i očekivanjima za narednu godinu.

Izveštaj je pokazao i da Generacija Z u najvećoj meri radi od kuće, u poređenju sa starijim kolegama, ali i koja je generacija je najzastupljenija na menadžerskim pozicijama u kompanijama u Srbiji.

Jesu li zaposleni i poslodavci na suprotnim stranama?

Specifičnost ovog izveštaja je što se mogu uporedo pratiti odgovori zaposlenih i kompanija i videti do kog nivoa postoji poklapanje, a na kojim tačkama kreću razmimoilaženja.

Primera radi, zaključak je da kompanije potcenjuju izazove koje zaposleni imaju u vezi sa mentalnim zdravljem, kao i da u manjoj meri smatraju da remote rad ima pozitivan uticaj na produktivnost zaposlenih.

Pozivamo vas da potpuno besplatno preuzmete izveštaj istraživanja i saznate šta posledično očekuje u 2024. godini!

PREUZMITE IZVEŠTAJ

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiAna Stevanović: Promena je neizbežna, ali sami biramo u šta ćemo se promeniti

Ana Stevanović, osnivačica i direktorka Stevanovic Consulting GmbH, i autor knjige “Početnik sa crnim pojasom”, bila je jedini govornik poreklom iz Srbije na Šestoj konferenciji HR Experience, održanoj 30. maja u Beogradu u organizaciji Infostuda.   Ana je svoj put nakon završenih studija stomatologije i mastera iz menadžmenta u zdravstvu, pronašla u Švajcarskoj na polju edukacije i […]

NovostiŠta to radi zaposlene: Istraživanje humanitarnog karaktera

Osiguranik, Rezilient, Infostud i Tim Centar ponovo, sad već tradicionalno, udružili su snage kako bi prikupili relevantne podatke o benefitima i wellbeing podršci zaposlenih u Srbiji. Naš cilj je da kroz „unakrsno ispitivanje“ zaposlenih iz različitih industrija sa jedne strane i HR menadžera/top menadžmenta/vlasnika kompanija sa druge strane, pružimo tačne informacije sa terena. Istraživanje pod […]

NovostiBeti Tsan Pelemiš: Promena nije faza koju moramo da izdržimo, ona je suština napretka

Na Šestoj konferenciji HR Experience, koja je u organizaciji Infostuda održana 30. maja u Beogradu, prvi govornik je bila Beti Pelemiš, direktorka akvizicije talenata u Linkedin-u. Kroz predavanje o upravljanju transformacijom, govorila je o svom iskustvu u tri poznate svetske kompanije, naglasivši važnost ljudskog aspekta promena. U razumevanju ljudske strane promene, treba imati na umu da promena […]

NovostiInfostud i SAM organizovali radionicu sa svetskim HR ekspertom Sirilom Kortlevenom

Infostud i Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovali su 31. maja radionicu sa svetski priznatom HR ekspertom, Sirilom Kortlevenom. Ovaj događaj je okupio brojne profesionalce i menadžere, željne da nauče više o inovativnim pristupima i alatima za rešavanje HR izazova. Siril Kortleven, koji je prethodnog dana bio jedan od vodećih predavača na 6. po redu HR […]