Pređi na glavni sadržaj

Kako pronaći idealne kandidate za vaš tim? – Branislava Subotin na Jesenjem Vivaldi Forumu

21. septembar 2023.
·1 minuta za čitanje

Između 20. i 22. septembra 2023. godine, održan je ovogodišnji Jesenji Vivaldi forum pod temom “See Opportunity in People” na Mokroj Gori. Ovaj događaj okupio je velika imena iz sveta ljudskih resursa, ali i sve one koji vode brigu o ljudima, bez obzira da li su to uspešni pojedinci iz korporativnog ili preduzetničkog sveta, kao i predstavnici različitih biznisa.

Tokom dva dana provedena na Mokroj Gori, posetioci Jesenjeg Vivaldi foruma su imali priliku da čuju priče i primere pojedinaca koji su uspeli da pretvore izazove u prilike. Učesnici su aktivno delili svoja iskustva i strategije o tome kako se nositi sa rastućim izazovima u današnjem poslovnom svetu, istovremeno stvarajući nove prilike za sebe i svoje organizacije.

Na forumu su govorili mnogobrojni stručnjaci koji su analizirali teme koje stavljaju ljude u centar pažnje. Cilj ovih razgovora bio je unapređenje blagostanja zaposlenih unutar organizacija. Jedno od izuzetno interesantnih predavanja bila je prezentacija naše koleginice Branislave Subotin, specijalistkinje za razvoj komercijalnih usluga u kompaniji Infostud.

Branislava je održala radionicu pod nazivom “Alati za bolju regrutaciju – Kako pronaći idealne kandidate za vaš tim?”. Tokom svog izlaganja, Branislava je podelila svoje bogato iskustvo i savete o tome kako poslodavci mogu uspešno identifikovati i privući talente koji najbolje odgovaraju potrebama njihovih timova.

Kao jedna od najsvežijih usluga upravo za rešenje navedenih izazova, Infostud je u svoju široku paletu uvrstio novu uslugu pod nazivom Baza kandidata. Baza u kojoj se nalazi preko 70.000 kandidata, gde poslodavci imaju mogućnost pretrage i izbora prema sopstvenim kriterijumima, što prilično olakšava put do idealnog kandidata i odgovara na pitanje Kako do njih?.

Poslodavci se susreću sa raznim izazovima prilikom zatvaranja pozicija, a Infostud kao neko ko ima uvid i upotreba poslodavaca, ali i kandidata, ima mogućnost da svojim proizvodima odgovori na iste i pronađe najbolji način da spoji obe strane. U ovom slučaju, najbolji prijatelj poslodavaca postaje Infostudov sajt HR Lab, gde se nalaze sve usluge i saveti.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiAna Stevanović: Promena je neizbežna, ali sami biramo u šta ćemo se promeniti

Ana Stevanović, osnivačica i direktorka Stevanovic Consulting GmbH, i autor knjige “Početnik sa crnim pojasom”, bila je jedini govornik poreklom iz Srbije na Šestoj konferenciji HR Experience, održanoj 30. maja u Beogradu u organizaciji Infostuda.   Ana je svoj put nakon završenih studija stomatologije i mastera iz menadžmenta u zdravstvu, pronašla u Švajcarskoj na polju edukacije i […]

NovostiŠta to radi zaposlene: Istraživanje humanitarnog karaktera

Osiguranik, Rezilient, Infostud i Tim Centar ponovo, sad već tradicionalno, udružili su snage kako bi prikupili relevantne podatke o benefitima i wellbeing podršci zaposlenih u Srbiji. Naš cilj je da kroz „unakrsno ispitivanje“ zaposlenih iz različitih industrija sa jedne strane i HR menadžera/top menadžmenta/vlasnika kompanija sa druge strane, pružimo tačne informacije sa terena. Istraživanje pod […]

NovostiBeti Tsan Pelemiš: Promena nije faza koju moramo da izdržimo, ona je suština napretka

Na Šestoj konferenciji HR Experience, koja je u organizaciji Infostuda održana 30. maja u Beogradu, prvi govornik je bila Beti Pelemiš, direktorka akvizicije talenata u Linkedin-u. Kroz predavanje o upravljanju transformacijom, govorila je o svom iskustvu u tri poznate svetske kompanije, naglasivši važnost ljudskog aspekta promena. U razumevanju ljudske strane promene, treba imati na umu da promena […]

NovostiInfostud i SAM organizovali radionicu sa svetskim HR ekspertom Sirilom Kortlevenom

Infostud i Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovali su 31. maja radionicu sa svetski priznatom HR ekspertom, Sirilom Kortlevenom. Ovaj događaj je okupio brojne profesionalce i menadžere, željne da nauče više o inovativnim pristupima i alatima za rešavanje HR izazova. Siril Kortleven, koji je prethodnog dana bio jedan od vodećih predavača na 6. po redu HR […]