Pređi na glavni sadržaj

Kako pronaći idealne kandidate za vaš tim? – Branislava Subotin na Jesenjem Vivaldi Forumu

21. septembar 2023.
·1 minuta za čitanje

Između 20. i 22. septembra 2023. godine, održan je ovogodišnji Jesenji Vivaldi forum pod temom “See Opportunity in People” na Mokroj Gori. Ovaj događaj okupio je velika imena iz sveta ljudskih resursa, ali i sve one koji vode brigu o ljudima, bez obzira da li su to uspešni pojedinci iz korporativnog ili preduzetničkog sveta, kao i predstavnici različitih biznisa.

Tokom dva dana provedena na Mokroj Gori, posetioci Jesenjeg Vivaldi foruma su imali priliku da čuju priče i primere pojedinaca koji su uspeli da pretvore izazove u prilike. Učesnici su aktivno delili svoja iskustva i strategije o tome kako se nositi sa rastućim izazovima u današnjem poslovnom svetu, istovremeno stvarajući nove prilike za sebe i svoje organizacije.

Na forumu su govorili mnogobrojni stručnjaci koji su analizirali teme koje stavljaju ljude u centar pažnje. Cilj ovih razgovora bio je unapređenje blagostanja zaposlenih unutar organizacija. Jedno od izuzetno interesantnih predavanja bila je prezentacija naše koleginice Branislave Subotin, specijalistkinje za razvoj komercijalnih usluga u kompaniji Infostud.

Branislava je održala radionicu pod nazivom “Alati za bolju regrutaciju – Kako pronaći idealne kandidate za vaš tim?”. Tokom svog izlaganja, Branislava je podelila svoje bogato iskustvo i savete o tome kako poslodavci mogu uspešno identifikovati i privući talente koji najbolje odgovaraju potrebama njihovih timova.

Kao jedna od najsvežijih usluga upravo za rešenje navedenih izazova, Infostud je u svoju široku paletu uvrstio novu uslugu pod nazivom Baza kandidata. Baza u kojoj se nalazi preko 70.000 kandidata, gde poslodavci imaju mogućnost pretrage i izbora prema sopstvenim kriterijumima, što prilično olakšava put do idealnog kandidata i odgovara na pitanje Kako do njih?.

Poslodavci se susreću sa raznim izazovima prilikom zatvaranja pozicija, a Infostud kao neko ko ima uvid i upotreba poslodavaca, ali i kandidata, ima mogućnost da svojim proizvodima odgovori na iste i pronađe najbolji način da spoji obe strane. U ovom slučaju, najbolji prijatelj poslodavaca postaje Infostudov sajt HR Lab, gde se nalaze sve usluge i saveti.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiLiceulice vas poziva da budete heroji promena u 2024. godini

Pretplatom na magazin Liceulice, svako od nas može postati deo važnog napora u borbi protiv siromaštva i izolacije. Osim što pomaže najugroženijima među nama, Liceulice pruža podršku i već 13 godina aktivno radi na reintegraciji osoba iz najranjivijih grupa u zajednicu, omogućavajući im da rade, zarađuju i osećaju se korisnim. Organizacija Liceulice se oslanja na […]

NovostiSamo u PETAK: Dodatni popust i ušteda na pakete oglasa

Infostud se takođe pridružio trendu popusta, stoga u petak 24.11.2023. nudi dodatni popust na ograničeni broj paketa oglasa. Prvih 30 kompanija kupovinom bilo koje vrste paketa oglasa ostvaruju dodatnih 10% popusta na cenu sa već uračunatim standardnim popustom na zakup paketa, koji se mogu iskoristiti u narednih godinu dana. Jedna kompanija može da zakupi jedan paket […]

NovostiOvako se radi obračun plate i naknada

Prema Zakona o radu, pravo na odgovarajuću zaradu jedno je od osnovnih prava zaposlenog iz radnog odnosa. Zarada se isplaćuje u rokovima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu, najmanje jedanput mesečno, a najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec. Prilikom svake isplate zarade ili naknade zarade (a videćemo da obaveza postoji čak i […]

NovostiKoji je neoporezivi iznos za isplate koje poslodavac daje zaposlenom

U prethodnim tekstovima već smo se umnogome dotakli obaveza finansijske prirode koje poslodavac ima prema zaposlenom. Konstatovali smo da, najšire govoreći, postoje 4 vrste finansijskih obaveza poslodavca prema zaposlenom: 1) Zarada 2) Naknada zarade 3) Naknada troškova 4) Ostala primanja U ovom tekstu ćemo pokušati da navedemo koji je to limit u određenim isplatama zaposlenima […]