Pređi na glavni sadržaj

Liceulice vas poziva da budete heroji promena u 2024. godini

21. novembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Pretplatom na magazin Liceulice, svako od nas može postati deo važnog napora u borbi protiv siromaštva i izolacije. Osim što pomaže najugroženijima među nama, Liceulice pruža podršku i već 13 godina aktivno radi na reintegraciji osoba iz najranjivijih grupa u zajednicu, omogućavajući im da rade, zarađuju i osećaju se korisnim.

Organizacija Liceulice se oslanja na podršku šire zajednice, građana, odgovornih kompanija, različitih institucija i organizacija kako bi ostvarila svoju misiju i pomogla što je moguće većem broju ugroženih pojedinaca. Svaki broj magazina donosi životne priče prodavaca, aktuelne teme, intervjue, reportaže, vesti i eseje posvećene antidiskriminaciji, socijalnoj pravdi, ekološkim temama, odbrani javnog interesa, unapređenju ljudskih prava, afirmaciji aktivizma, itd.

Pretplatom na Liceulice, ne samo da se dobija pristup jedinstvenim tekstovima o važnim društvenim pitanjima, već takođe čini dobro delo. Svaka pretplata znači mnogo ljudima koji žive u siromaštvu, pružajući im podršku za finansijsku i socijalnu stabilnost, te prevazilaženje izolacije i drugih teškoća na putu povratka u zajednicu. Kao socijalno preduzeće, Liceulice reinvestira svaku pretplatu u zadovoljenje osnovnih potreba prodavaca, nova izdanja, opremu za rad, stručnu psihosocijalnu podršku, humanitarnu pomoć, različite edukacije, radionice, itd.

liceulice-grafik-2023

 

Heroji promene su najveći donatori, kompanije koje podržavaju organizaciju kroz jednu ili kombinaciju različitih vrsta podrške.
Pored novčanih donacija, postoji nekoliko načina na koje pojedinci mogu podržati Liceulice:

Pretplata: Otkupite više primeraka ili se višestruko pretplatite na magazin Liceulice, omogućavajući tako čitanje zaposlenima i poslovnim partnerima. Pretplata dodatno osnažuje prodavce i prodavačice angažovane na mesečnim poslovima pripreme i pakovanja magazina za pretplatnike. Takođe, moguće je pretplatiti se i na digitalno izdanje.

Pozovite nas u goste: Druženje sa prodavcima Liceulice pruža im priliku da vas redovno ili povremeno posećuju. Tom prilikom, koordinatorke prodavaca i prodavci mogu razmenjivati iskustva sa zaposlenima vaše kompanije, a ovi ih podržavaju kupovinom magazina.
Podržite jedan ili više brojeva magazina: Vaša donacija biće iskorišćena za štampanje novih brojeva magazina, obezbeđujući prodavcima siguran prihod.

Oglasite se u magazinu: Oglasite svoje proizvode i usluge u čitanom, a drugačijem, mediju. Tako ne samo što se realizuju marketinški planovi, već i ostvaruju posebni CSR planovi podrške zajednici.

Ako želite da budete deo Liceulice priče, možete im pisati na email adresu office@liceulice.org. Pridružite se i postanite pouzdan prijatelj dugoročno posvećen obezbeđivanju sigurnosti i ekonomske podrške najugroženijim sugrađanima.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiSamo u PETAK: Dodatni popust i ušteda na pakete oglasa

Infostud se takođe pridružio trendu popusta, stoga u petak 24.11.2023. nudi dodatni popust na ograničeni broj paketa oglasa. Prvih 30 kompanija kupovinom bilo koje vrste paketa oglasa ostvaruju dodatnih 10% popusta na cenu sa već uračunatim standardnim popustom na zakup paketa, koji se mogu iskoristiti u narednih godinu dana. Jedna kompanija može da zakupi jedan paket […]

NovostiOvako se radi obračun plate i naknada

Prema Zakona o radu, pravo na odgovarajuću zaradu jedno je od osnovnih prava zaposlenog iz radnog odnosa. Zarada se isplaćuje u rokovima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu, najmanje jedanput mesečno, a najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec. Prilikom svake isplate zarade ili naknade zarade (a videćemo da obaveza postoji čak i […]

NovostiKoji je neoporezivi iznos za isplate koje poslodavac daje zaposlenom

U prethodnim tekstovima već smo se umnogome dotakli obaveza finansijske prirode koje poslodavac ima prema zaposlenom. Konstatovali smo da, najšire govoreći, postoje 4 vrste finansijskih obaveza poslodavca prema zaposlenom: 1) Zarada 2) Naknada zarade 3) Naknada troškova 4) Ostala primanja U ovom tekstu ćemo pokušati da navedemo koji je to limit u određenim isplatama zaposlenima […]

NovostiVrsta štete na radu i postupak povodom naknade štete

Ko što smo do sada konstatovali, povreda koja se desi na radu, kao i profesionalno oboljenje, povlače posledice u pogledu obaveza poslodavca. Pre svega govorimo o plaćanju naknade zarade zaposlenom tokom odsustva sa posla zbog povrede, ali i o naknadi nastale štete. Prema Zakonu o radu, ako zaposleni pretrpi povredu ili štetu na radu ili […]