Pređi na glavni sadržaj

OVDE SU KANDIDATI KOJE TRAŽITE: 275.709 posetilaca iz Srbije na onlajn Regionalnom sajmu poslova!

Decenijsko iskustvo organizatora bazirano na osluškivanju tržišta i želji da se ujedine poslodavci iz ovog dela Evrope, kako bi na jednom mestu, bez prostornog ograničenja, prezentovali usluge i istakli potrebe svog rada, stvorilo je od onlajn Regionalnog sajma poslova nezamenjiv događaj u sferi zapošljavanja.

Međusobnom saradnjom sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska), MojPosao.ba (BiH), Vrabotuvanje (Makedonija) i Deloglasnik.si (Slovenija) dobijen je konkretan, obiman i tehnološki podržan projekat koji će ove godine, od 13. do 20. oktobra doživeti XII izdanje.

Praksa je u prethodnih 11 godina pokazala da otvoreno tržište donosi veće interesovanje, bolji rezultat i veću produktivnost, pa je tako u 2020. godini 80 poslodavaca objavilo 571 oglas na koji je stiglo 54.329 prijava, odnosno prosečno po 95, a konkretno u Srbiji 109 prijava po oglasu.

Ukupan broj poseta bio je 549.018, od čega je polovina bila iz Srbije (275.709), a Srbija drži rekord i po broju prijava na jedan oglas i on iznosi 3.905.

Statistika prošlogodišnjeg Regionalnog sajma poslova ukazuje i na to da su na njemu gotovo u identičnom broju učestvovali i muškarci i žene, konkretno 56% muškaraca, naspram 44% žena.

Čak 27 odsto učesnika je bilo starosne dobi od 23 do 24 godine, zatim sledi uzrast 35-44 godina (21%), 45-64 (15%), 15-24 (11%) i na kraju oni stariji od 65 godina (9%).

Za učešće na ovom jedinstvenom događaju jedino što je potrebno, kako kandidatima, tako i poslodavcima je dobra internet konekcija, a čak 77% učesnika je Sajmu pristupalo putem mobilnih uređaja, njih 22% putem računara, a svega 1% koristeći tablet. Svima njima je najveću pažnju privukao element poslova, najinteresantniji paviljon je bila trgovina, a najposećeniji štand je imao 135.741 pregleda.

Poseta iz Srbije: 275.709

Poseta iz Hrvtske:117.327

Poseta iz Makedonije: 108.657

Poseta iz BIH: 19.495

Poseta iz Slovenije: 17.003

Organizatori veruju da će ovogodišnji Regionalni sajam poslova oboriti dosadašnje rekorde, a ukoliko i Vaša kompanija želi da bude deo ovog jedinstvenog događaja prijavu možete popuniti OVDE i uštedeti mnogo vremena i novca.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiŠta nam zaposleni kažu kada govore da su preopterećeni?

Najpopularnije nerešeno ubistvo nije Kenedi, već Humpty Dumpty, šalila sam se dok sam pevala devojčicama pesmu o Hamptiju Damptiju koji pada sa zida. Popularna engleska rima za decu uvek Hamptija Damptija prikazuje kao jaje sa licem, rukama i nogama, koje sedi na zidu, i potom pada (da li je gurnut ili je sam pao ostaje […]

NovostiSamopouzdanje i lekcije iz skromnosti

Da li biste radije pohađali trening podizanja samopouzdanja ili kurs jačanja skromnosti? Na koji od ova dva treninga biste uputili zaposlene? Ukoliko ovo pitanje postavite sebi ili zaposlenima u svojoj organizaciji, odgovor bi u ogromnoj većini bio usmeren na sticanje većeg samopouzdanja, zar ne? U privatnom, političkom i poslovnom životu samopouzdanje je jedna od najcenjenijih […]

NovostiZadovoljni klijenti čine da “Regionalni sajam poslova” svake godine bude sve bolji

Ideja onlajn sajma zapošljavanja gde se stručnost i sposobnost stavljaju ispred mesta rođenja i stanovanja, nastala je pre 12 godina pod nazivom “Regionalni sajam poslova” i za sve ovo vreme je, prolazeći kroz lepe, ali i one turbulentne trenutke, rasla, sazrevala i postala mesto susreta hiljada ljudi. Onih koji traže posao i onih koji su […]

NovostiOnlajn Regionalni sajam poslova – događaj koji štedi vreme i novac, a povećava vidljivost vaše kompanije

Pre desetak godina, to je bio pionirski poduhvat nekolicine entuzijasta, a danas, kada onlajn Regionalni sajam poslova treba da doživi svoje XII izdanje, postao je standard koji zauzima bitno mesto u agendi svakog HR menadžera, ali i kandidata koji shvataju sve njegove prednosti. Najveći skup ove vrste na teritoriji Zapadnog Balkana, nastao kao saradnja između […]