Pređi na glavni sadržaj

Tržište rada u Srbiji: Izazovi i mogućnosti za poslodavce

24. maj 2023.
·1 minuta za čitanje

U utorak, 16. maja, u Beogradu je održan radni doručak u organizaciji Srpske Asocijacije Menadžera koji je okupio zainteresovane menadžere i preduzetnike. Diskusija je fokusirana na stanje na tržištu rada u Srbiji, deficit radne snage i privrednu neizvesnost.

Na događaju su prisustvovali i Jelena Bajčetić, direktorka prodaje u Infostudu i Darko Burčul, marketing menadžer u Infostudu, koji su prezentovali najnovije informacije o srpskom tržištu rada, koje su sprovedene u prethodnom periodu sa Boston Consulting Groupom, Universumom i Network asocijacijom. Diskutovano je o velikom porastu deficita radne snage, koji je rezultat demografskog opadanja, iseljavanja radne snage i povećanja otvorenih radnih mesta.

Razgovarano je o promenjenim očekivanjima zaposlenih i kandidata, posebno u vezi sa balansom posla i privatnog života. Hibridni i rad van kancelarije postaju popularni, a istraživanje Infostuda je pokazalo da polovina radne snage u Srbiji želi takve opcije. Takođe, važnost balansa između poslovnog i privatnog života i individualnog rada je naglašena zbog neizvesnosti na tržištu.

Tema veštačke inteligencije (AI) je takođe obrađena, uz naglasak na njen uticaj na IT tržište i očekivanja da će se proširiti na druge oblasti rada. Učesnici su se složili da je važno preuzeti kontrolu nad promenama i uspešno upravljati AI tehnologijom.

Nakon formalnog dela, održana je diskusija, a predloženo je organizovanje sličnog skupa iz ugla poslodavaca kako bi se razmotrile mogućnosti efikasnog odgovora na izazove tržišta.

Ovaj radni doručak u organizaciji SAM-a pružio je menadžerima i preduzetnicima korisne informacije o stanju na tržištu rada u Srbiji. Diskusija je bila otvorena i dinamična, omogućavajući razmenu konkretnih iskustava i primera. Teme poput deficita radne snage, balansa posla i privatnog života, i uticaja veštačke inteligencije na tržište rada pokazale su se ključnim za razumevanje trenutne situacije i traženje rešenja.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiLiceulice vas poziva da budete heroji promena u 2024. godini

Pretplatom na magazin Liceulice, svako od nas može postati deo važnog napora u borbi protiv siromaštva i izolacije. Osim što pomaže najugroženijima među nama, Liceulice pruža podršku i već 13 godina aktivno radi na reintegraciji osoba iz najranjivijih grupa u zajednicu, omogućavajući im da rade, zarađuju i osećaju se korisnim. Organizacija Liceulice se oslanja na […]

NovostiSamo u PETAK: Dodatni popust i ušteda na pakete oglasa

Infostud se takođe pridružio trendu popusta, stoga u petak 24.11.2023. nudi dodatni popust na ograničeni broj paketa oglasa. Prvih 30 kompanija kupovinom bilo koje vrste paketa oglasa ostvaruju dodatnih 10% popusta na cenu sa već uračunatim standardnim popustom na zakup paketa, koji se mogu iskoristiti u narednih godinu dana. Jedna kompanija može da zakupi jedan paket […]

NovostiOvako se radi obračun plate i naknada

Prema Zakona o radu, pravo na odgovarajuću zaradu jedno je od osnovnih prava zaposlenog iz radnog odnosa. Zarada se isplaćuje u rokovima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu, najmanje jedanput mesečno, a najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec. Prilikom svake isplate zarade ili naknade zarade (a videćemo da obaveza postoji čak i […]

NovostiKoji je neoporezivi iznos za isplate koje poslodavac daje zaposlenom

U prethodnim tekstovima već smo se umnogome dotakli obaveza finansijske prirode koje poslodavac ima prema zaposlenom. Konstatovali smo da, najšire govoreći, postoje 4 vrste finansijskih obaveza poslodavca prema zaposlenom: 1) Zarada 2) Naknada zarade 3) Naknada troškova 4) Ostala primanja U ovom tekstu ćemo pokušati da navedemo koji je to limit u određenim isplatama zaposlenima […]