Pređi na glavni sadržaj

Vreme leti…Osigurajte već danas svoje mesto na konferenciji HR days po Early Bird ceni!

27. jun 2022.
·3 minuta za čitanje

Naši partneri iz Hrvatske 10. godinu zaredom organizuju HR konferenciju – HR Days!

Ovogodišnji susret HR profesionalaca iz Hrvatske i regiona odviće se u slavljeničkoj atmosferi. HR Days konferencija slavi 10. rođendan, a pored torte, šarenih konfeta i šampanjca, za vas smo ponovo pripremili i odličan program!

Vreme leti. Naravno, ne uvek u istim situacijama. Ponekad se ponaša sasvim suprotno u poređenju sa vlastitom prirodom i deluje kao da stoji nepomično u mestu. A mnogi bi se zakleli kako se u onim posebno zamornim ili neugodnim situacijama kazaljke sata krenu okretati unazad. Pa ipak, verujemo kako taj sat sve češće juri, a vreme curi kroz naše prste. Do tog zaključka obično dolazimo dok se primičemo kraju značajnih životnih poglavlja. Poslednjeg dana srednje škole. Pre nego što ćemo odbraniti diplomski rad i izaći na tržište rada. Dok se opraštamo od kolega iz kancelarije i nazdravljamo danima koje smo proveli radeći zajedno. Ili, dok udobno zavaljeni u stolicu precrtavamo još jednu stavku sa liste zadataka načinjene tog jutra, kada zahvaljujući letimičnom pogledu prema minimalnoj verziji kalendara smeštenog u samom kutku stola otkrivamo da je jun pri kraju. Prošla je prva polovina godine. Vreme leti.

Istim rečima smo prošle godine izneli činjenicu kako će naredno izdanje HR days konferencije biti jubilarno deseto. Cela decenija. Dve cifre. Vreme leti…

Veoma smo ponosni na put koji smo zajedno s vama dosad prošli.

Zahvaljujući višegodišnjem značaju HR-a za celokupno poslovanje kompanija i praćenju trendova u struci te povezivanja domaćih, regionalnih i svetskih HR stručnjaka s ciljem razmene znanja i dolaska do novih ideja, HR Days i danas s ponosom nose status konferencije posvećene razvoju ljudskih potencijala!

No, tu ne smemo i ne planiramo stati…

Ovogodišnja konferencija će se održati krajem leta, 21. i 22. septembra u Rovinju, te ponovo nudi bogat i raznovrstan program!

Podstaknite inovaciju i u vaše organizacije unesite empatiju i autentičnost!

Tajne kreiranja sveobuhvatne poslovne kulture i vođenja zaposlenih na empatičan i autentičan način svojim nadahnutim predavanjima otkriće nam fantastični predavači.

Multikulturalni stručnjak s pozamašnim iskustvom u regrutaciji zaposlenih i vođenju timova dr. Evi Prokopi itekako je svesna izazova s kojima se moderni HR-ovi suočavaju. Predavanjem pod nazivom ‘Responsible Leadership as a key factor for future of work in 2025.’ dr. Prokopi će nam pojasniti kako podstaknuti angažovanje tima i veštine rešavanja problema.

Claude Silver, ‘Chief Heart Officer’ kompanije VaynerMedia, učesnike konferencije će podsetiti na jednostavnu i pomalo zapostavljenu perspektivu – onu prema kojoj su na poslu svi 100% ljudi. Inspirisaće vas da krenete u akciju i u vaše organizacije unesete empatiju, autentičnost i ambiciju!

Antoni Lacinai, međunarodni autoritet i stručnjak za komunikaciju otkriće nam 3 komunikacijske supermoći, kako brzo uvideti uzroke postojećeg nivoa angažovanja zaposlenih i šta možemo postići ako zaista saslušamo i pokušamo razumeti naše zaposlene.

A kad već spominjemo supermoći, nikako ne smemo preskočiti našeg “superjunaka”. Johana Driessensa je publika konferencije imala prilike upoznati pre dve godine kada se pred našim ekranima (bilo je to 2020., kada smo se družili ‘na daljinu’) pojavio obučen u, ni manje ni više, nego supermena. Kakav autfit sada priprema, zasad je tajna, ali sigurni smo da će se upravo Johanovo predavanje ‘The immersive employer brand’ pokazati kao savršeno rešenje za sve one koji traže aktivno i motivišuće iskustvo.

Baš kao što smo sigurni kako će nam bivša Googleova korporativna voditeljka Daniela Landherr objasniti što je sve potrebno za izgradnju sjajnih timova i kako učenje otkriva šta zapravo uključuje i osnažuje talente i podstiče inovacije.

Okrugli sto ‘Ostaješ ili odlaziš’ i HR Prakse

Pored interesantnih predavanja, konferencija će ponuditi i interaktivne radionice namenjene obogaćivanju vašeg znanja i veština, te okrugli sto pod nazivom ‘Great resignation: Ostaješ ili odlaziš?’ u okviru kojeg ćemo se pozabaviti aktualnom temom – zadržavanjem postojećih i privlačenjem novih, kvalitetnih zaposlenih u vremenu velike potražnje za radom i sve težeg pronalaska radnika.

Takođe, podstaknuti razmišljanjem kako se ‘znanje množi deljenjem, MojPosao je pokrenuo projekt Najbolje HR prakse kojim odajemo priznanje kvalitetnom, predanom i učinkovitom radu HR profesionalaca i širimo ‘know-how’ među HR zajednicom.

Ako ste i vi osmislili i/ili sproveli projekt koji se pokazao kao odlično rešenje za vaše poslovanje podelite ga sa “svetom”, odnosno HR zajednicom!

Takođe, nikako neće izostati naši legendarni kokteli. Opšte je poznato kako HR Days konferencija zalaskom sunca oblači ‘novu odeću” i postaje HR Nights čiji je glavni zadatak dobar provod do ranih jutarnjih sati, kao i otkrivanje plesnih zvezda među učesnicima konferencije!

Obezbedite svoje mesto na najvećoj regionalnoj HR konferenciji po Early Bird ceni već danas!

Vidimo se u Rovinju!

 

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiNatalija Pešić, A1: Pozicije koje su nekada bile karakteristične za tehnološke kompanije, postaju potreba i drugih industrija

O tome koliko se telco industrija promenila za samo nekoliko godina zahvaljujući velikom napretku digitalnih tehnologija, pokazuje i primer kompanije A1 Srbija. – Ta prisutnost na tržištima gde nismo bili ranije razlog je da su nam potrebni novi kadrovi koji će nam pomoći da ostvarimo ambiciozne ciljeve koje imamo na nivou A1 grupe, kaže u […]

NovostiPrava zaposlenih kada promene poslodavca

Zakon o radu uređuje prava i obaveze poslodavca i zaposlenih kod postupka statusnih promena, odnosno promena poslodavca. Šta se pod ovim promenama podrazumeva i koja su prava i obaveze i poslodavca i zaposlenih, tema je ovog teksta. Šta se podrazumeva pod statusnom promenom i promenom poslodavca? Statusna promena je postupak reorganizacije poslodavca (poslodavca prethodnika, to […]

NovostiSonja Ćetković, direktorka Infostuda: Deficit radne snage je ozbiljan izazov za ekonomiju zemlje 

Deficit radne snage prisutan je gotovo celu deceniju i predstavlja ozbiljan izazov za ekonomiju zemlje. U ovom periodu, prema podacima Infostuda, on je sve izraženiji, a značajno je povećan nakon perioda pandemije, kaže Sonja Ćetković, direktorka Infostuda. Ona je ujedno i moderator predstojećeg Infostudovog panela “Skills mismatch crisis in the Serbian labour market: ways to […]

NovostiOliver Streit, direktor Programa Znanjem do posla: Naša misija je usklađivanje ponude i tražnje na lokalnom tržištu rada   

U Srbiji godinama vlada deficit radne snage, a posebno je uočljiv među zanatskim i niže kvalifikovanim zanimanjima. Infostudov panel na predstojećem Kopaonik biznis forumu nazvan “Skills mismatch crisis in the Serbian labour market: ways to solutions“ biće posvećen upravo ovom problemu.   U razgovoru za Infostud Oliver Streit, direktor programa Znanjem do posla koji zajedno […]