Pređi na glavni sadržaj

Sve manje poslodavaca daje povratnu informaciju o ishodu konkursa

Iako godinama unazad podaci o izostanku povratne informacije ukazuju na negativan uticaj po imidž poslodavaca, ni ove godine se ne vidi pomak u nastojanju poboljšanja ovog koraka u procesu selekcije i regrutacije.

Kao i svih prethodnih 13 godina, Infostud je i tokom ove godine prikupljao ocene kandidata o procesu selekcije i regrutacije kod poslodavaca kod kojih su konkurisali za neku od otvorenih radnih pozicija. U ovogodišnjem istraživanju „Oceni put do posla“ svoj stav je iskazalo 22.339 kandidata na 28.791 konkursa raspisanih od strane 7.783 poslodavaca.

Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od 1 do 5 za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Do izbijanja pandemije postojala je blaga tendencija u poboljšanju situacije, prošlogodišnja neprolazna ocena se ponovila i 2022.godine te je najniža prosečna ocena 1.5 data od strane 88% kandidata za izostanak povratne informacije. U vremenu velikog deficita kadrova, kada je sve teže doći do radnika situacija postaje još alarmantnija kada zbog ovog razloga čak 65% kandidata navodi da više ne bi konkurisali kod istog poslodavca, a njih 70% ističe da čak tog poslodavca ne bi prepuručili nekom od svojih bližnjih.

Sa druge strane, da mnoge kompanije pridaju veliki značaj kako ovim procesima tako i svom imidžu u javnosti pokazuju i visoke ocene za način zakazivanja testa ili intervjua gde su ove godine dobile prosečnu ocenu 4. Visoku ocenu 3.7 dele procesi o dobijanju informacija o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali (opis posla i radni uslovi) i brzina završetka selekcije.

I ove godine su se u ovim procesima izdvojile kompanije koje su kandidati pohvalili i nagradili najvišim prosečnim ocenama:

Opšti:

1. Neoplanta d.o.o.
2. Asip Prevent d.o.o.
3. Publik d.o.o.

IT:

1. Coing d.o.o.
2. Visaris d.o.o.
3. Sixsentix d.o.o.

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaPoslodavci nezadovoljni kvalitetom kandidata na tržištu rada

Sa ciljem da se na domaćem tržištu rada utvrdi zadovoljstvo poslodavaca u vezi sa kvalitetom kandidata, sprovedeno je istraživanje na nivou cele Srbije u kom je učestvovalo 317 kompanija. Strukturu kompanija u istraživanju čini 20% iz IT sektora i 80% iz ne IT sektora. Više od polovine njih je u rangu manjih kompanija (do 100 […]

Regrutacija i selekcijaZapošljavanje: Evolucija ili Revolucija?

Da li su okolnosti za one koji traže posao slične kao pre? Da li su mnogo različite za one koji traže radnike? Da li su te promene evolucija ili revolucija zapošljavanja? Stavimo, za sada, po strani profile radnika koji su traženi na tržištu i bacimo pogled na taktike i metode zapošljavanja. Vidljive promene Očigledna prekretnica […]

Regrutacija i selekcijaUklapanje u kulturu: šta može poći naopako?

Da li ste nekada odbili kandidata koji je posedovao sve kvalifikacije ali ste zaključili da će se neko drugi, iako nešto manje kvalifikovan, bolje uklopiti u kompanijsku kulturu? Da li ste tu odluku dobro promislili, odnosno da li ste analizirali svoje stavove, iskreno procenili svoje pristrasnosti prema „sličnom“, ili ste se rukovodili samo lakoćom sa […]

Regrutacija i selekcijaIskoristite snagu naših društvenih mreža da dođete do željenih kandidata

Kada donesemo odluku da zaposlimo nove ljude sve nas muče ista pitanja. Koliko će ova selekcija dugo da traje? Da li je moguće da od tolikog broja prijava ostaje tako mali broj relevantnih kandidata? Koji sve kanali mogu da nam obezbede kvalitetne prijave? Najbrži način da vaš oglas dođe do velikog broja ljudi su sigurno […]