Pređi na glavni sadržaj

Sve manje poslodavaca daje povratnu informaciju o ishodu konkursa

14. decembar 2022.
·1 minuta za čitanje

Iako godinama unazad podaci o izostanku povratne informacije ukazuju na negativan uticaj po imidž poslodavaca, ni ove godine se ne vidi pomak u nastojanju poboljšanja ovog koraka u procesu selekcije i regrutacije.

Kao i svih prethodnih 13 godina, Infostud je i tokom ove godine prikupljao ocene kandidata o procesu selekcije i regrutacije kod poslodavaca kod kojih su konkurisali za neku od otvorenih radnih pozicija. U ovogodišnjem istraživanju „Oceni put do posla“ svoj stav je iskazalo 22.339 kandidata na 28.791 konkursa raspisanih od strane 7.783 poslodavaca.

Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od 1 do 5 za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Do izbijanja pandemije postojala je blaga tendencija u poboljšanju situacije, prošlogodišnja neprolazna ocena se ponovila i 2022.godine te je najniža prosečna ocena 1.5 data od strane 88% kandidata za izostanak povratne informacije. U vremenu velikog deficita kadrova, kada je sve teže doći do radnika situacija postaje još alarmantnija kada zbog ovog razloga čak 65% kandidata navodi da više ne bi konkurisali kod istog poslodavca, a njih 70% ističe da čak tog poslodavca ne bi prepuručili nekom od svojih bližnjih.

Sa druge strane, da mnoge kompanije pridaju veliki značaj kako ovim procesima tako i svom imidžu u javnosti pokazuju i visoke ocene za način zakazivanja testa ili intervjua gde su ove godine dobile prosečnu ocenu 4. Visoku ocenu 3.7 dele procesi o dobijanju informacija o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali (opis posla i radni uslovi) i brzina završetka selekcije.

I ove godine su se u ovim procesima izdvojile kompanije koje su kandidati pohvalili i nagradili najvišim prosečnim ocenama:

Opšti:

1. Neoplanta d.o.o.
2. Asip Prevent d.o.o.
3. Publik d.o.o.

IT:

1. Coing d.o.o.
2. Visaris d.o.o.
3. Sixsentix d.o.o.

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaKako je Žika promenio proces regrutacije i selekcije u A1?

Nije da je Design Thinking tek sada „zavirio“ u A1 prostor, ali smo možda tek prošle godine uspešno prvi put „prohodali Design Thinking korake bez držanja za ruku” 😊! Baš zato nam je bilo važno da podelimo ovo iskustvo sa svima kojima je cilj da dizajniraju bolja iskustva za svoje zaposlene i to koristeći metodologiju […]

Regrutacija i selekcijaSJAJNE VESTI ZA POSLODAVCE: Sami i po sopstvenim kriterijumima pretražujte Bazu kandidata

Kada je reč o regrutaciji, nema ničeg važnijeg od efikasne i precizne baze kandidata. Ako ste poslodavac u Srbiji, imamo sjajne vesti za vas: Sada možete pretraživati NOVU bazu kandidata, prilagođenu vašim specifičnim potrebama. Infostud Baza kandidata predstavlja mesto sa preko 70.000 PROFILA (BIOGRAFIJA) KANDIDATA svih pozicija i nudi vam da samostalno i po sopstvenim […]

Regrutacija i selekcijaPripadnost kulturi ili doprinos kulturi?

“Naučiće čovek bilo šta, bitno je da se uklapa u kulturu”. “Zaposli osobu koja pripada organizacionoj kulturi, sve drugo može da se nadoknadi”. Godinama je, u regrutaciji i selekciji, važilo zlatno pravilo da je kod kandidata najbitnije uvideti da li može da se uklopi u organizacionu kulturu. Uprkos svim kompetencama, znanju i iskustvu, ako osoba […]

Regrutacija i selekcijaKako da te upamte na razgovoru za posao: Iskrenost kao supermoć

Dobijanje posla je uvek bila borba da se izdvojimo među svim kandidatima i pokažemo tokom selekcije, pa sve do same odluke. Dok su se biografije pažljivo čitale i dok su se slala motivaciona pisma, postojao je prostor da se izdvojimo originalnom formom ili upečatljivim, kreativno napisanim prijavama. Danas poslodavci imaju digitalne upitnike, online prijave a […]