Pređi na glavni sadržaj

Uspešne HR priče: Kako je STADA GIS Srbija postao globalni IT centar

25. avgust 2022.
·2 minuta za čitanje

Kampanja brendiranja poslodavca za kompaniju Stada GIS Srbija deo je strateške transformacije u Stada globalni IT razvojni centar i pozicioniranje kancelarije u Srbiji kao Competence centra. Projekat je počeo sredinom 2021. godine i dalje je u toku.

Jelena Šolajić, Head of Talent Management Hemofarm i Katarina Jovanović-Čorlija, Senior HR Business Partner za IT iz STADA grupe su radile zajedno na ovom projektu koji su opisale ovako:

– Ovaj proces zahtevao je drugačiji pristup regrutaciji i selekciji kandidata pa samim tim i internom i eksternom pozicioniranju brenda poslodavca. Bilo je potrebno da se o promeni informišu i interne i eksterne ciljne grupe, ali i da im se pojasne mogućnosti , tehnologije i ljudi koji rade u Stada GIS Srbija. U projekat je bio uključen multidisciplinarni tim kolega iz HR, komunikacija i biznisa. Kroz različite faze projekta učestvovalo je više od 10 zaposlenih.

Takođe su napomenule da je STADA GIS Srbija T razvojni centar STADA kompanije sa mešovitim identitetom.

-Mnogi ga povezuju sa Hemofarmom. Mnogi sa Stadom. Neki ga vide kao odvojenu celinu.

To pitanje identiteta za ljude spolja i unutra je bilo osnovni pokretač za projekat jačanja angažovanja i svesti o brendu poslodavca ove kompanije ka ciljnog grupi IT populacije, ali i samim zaposlenima.

Jelena i Katarina opisuju kako je tekao ceo proces brendiranja poslodavaca:

– Prva faza projekta je počela istraživanjem. Trebalo je definisati ko je ciljna grupa, koji su njeni segmenti, šta želi da čuje i vidi, šta voli, a šta ne. U istoj fazi smo se bavili i istraživanjem STADA GIS Srbija brenda. Šta mi to umemo, znamo i možemo da ponudimo.

Objašnjavaju da se druga faza odnosila na pripremu sadržaja za različite ciljne segmente definisane po senioritetu. Sadržaj je bio personalizovan, komuniciran kroz formate zaposlenih sa temama koji se tiču njihove ciljne grupe. Ističu da su svi parametri na društvenim mrežama postigli duplo bolje rezultate od dotadašnjih prosečnih rezultata.

– Kreativnosti i odličnih ideja nije falilo ni u jednom trenutku, a najveći izazov je bio kako pomoći kolegama da budu opušteni pred kamerama dok smo snimali video materijale. Takođe, rad na svesti o poslodavcu je proces koji se ne završava brzo i lako, tako da je to i dalje izazov koji je pred nama.

Povratne informacije koje dobijaju od internih i eksternih izvora veoma su pozitivne, posebno zato što su uspeli da na svoj autentičan način približe šta rade i na koji način.

– Delovi kampanje su u vidu sadržaja dolazili direktno od naših zaposlenih što je posebna vrednost ovog projekta. Taj doprinos se ogleda kroz jačanje brenda poslodavca među ciljnom grupom i veću spremnost kandidata da se uključe u proces selekcije. Projekat je interno prepoznat kao primer dobre prakse u kompaniji STADA i biće deljen kroz kanale internih komunikacija, ocenjuju Jelena i Katarina.

 

 

vizual-sponzora

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeAtlantic Grupa: Edukacija koju inicira biznis

Znate onu situaciju kada u HR-u imate ideju i predložite je biznisu, a oni kažu super je ali nemamo vremena, upitala je Danijela Tomić iz Atlantic Grupe, prisutne na Petoj konferenciji HR Experience, kada je u okviru pet najuspešnijih HR priča predstavljala HR praksu koju Atlantic Grupa sprovodi od 2014. godine. U pitanju je projekat […]

Uspešne HR pričeLuxoft: Skaliranje tima – od 0 do 1.000 zaposlenih za 9 meseci

Skaliranje tima se dešava kada se prihod poveća bez povećanja troškova tima. To nikada nije lak zadatak, ali je posebno izazovan kada kompanija u trenutku kada se odlučuje za skaliranje tek počinje aktivnosti na izabranom tržištu, odnosno nema zaposlenih u ciljanoj oblasti. Kompanija Luxoft pokrenula je poslovne aktivnosti u Srbiji u martu 2022. sa idejom […]

Uspešne HR pričeNelt: Merenje indeksa organizacionog zdravlja

Organizaciono zdravlje se odnosi na to koliko dobro kompanija, institucija ili neka druga organizacija funkcioniše efikasno, raste održivo i prilagođava se promenama. Međutim, mnogi lideri zanemaruju organizaciono zdravlje jer im nedostaje jasan način da ga izmere i poboljšaju. Kako se Nelt pozabavio ovim izazovom, saznali smo na Petoj konferenciji HR Eksperience, održanoj nedavno u organizaciji […]

Uspešne HR pričeUspešne HR priče: Telesign – Kako kolegama lako i rado davati priznanja za postignuća

Na Petoj konferenciji HR Experience, u organizaciji Infostuda, među 5 najuspešnijih praksi pristiglih na konkurs za HR Priče, bila je i kompanija Telesign koja se predstavila projektom priznanja i uključivanja zaposlenih – „Achievers Club”. „’Achievers Club’ je deo našeg programa priznavanja zaposlenih. Stvaramo kulturu u kojoj zaposleni lako i rado jedni drugima odaju priznanje za postignuća“, […]