Pređi na glavni sadržaj

Uspešne HR priče: Kako je STADA GIS Srbija postao globalni IT centar

Kampanja brendiranja poslodavca za kompaniju Stada GIS Srbija deo je strateške transformacije u Stada globalni IT razvojni centar i pozicioniranje kancelarije u Srbiji kao Competence centra. Projekat je počeo sredinom 2021. godine i dalje je u toku.

Jelena Šolajić, Head of Talent Management Hemofarm i Katarina Jovanović-Čorlija, Senior HR Business Partner za IT iz STADA grupe su radile zajedno na ovom projektu koji su opisale ovako:

– Ovaj proces zahtevao je drugačiji pristup regrutaciji i selekciji kandidata pa samim tim i internom i eksternom pozicioniranju brenda poslodavca. Bilo je potrebno da se o promeni informišu i interne i eksterne ciljne grupe, ali i da im se pojasne mogućnosti , tehnologije i ljudi koji rade u Stada GIS Srbija. U projekat je bio uključen multidisciplinarni tim kolega iz HR, komunikacija i biznisa. Kroz različite faze projekta učestvovalo je više od 10 zaposlenih.

Takođe su napomenule da je STADA GIS Srbija T razvojni centar STADA kompanije sa mešovitim identitetom.

-Mnogi ga povezuju sa Hemofarmom. Mnogi sa Stadom. Neki ga vide kao odvojenu celinu.

To pitanje identiteta za ljude spolja i unutra je bilo osnovni pokretač za projekat jačanja angažovanja i svesti o brendu poslodavca ove kompanije ka ciljnog grupi IT populacije, ali i samim zaposlenima.

Jelena i Katarina opisuju kako je tekao ceo proces brendiranja poslodavaca:

– Prva faza projekta je počela istraživanjem. Trebalo je definisati ko je ciljna grupa, koji su njeni segmenti, šta želi da čuje i vidi, šta voli, a šta ne. U istoj fazi smo se bavili i istraživanjem STADA GIS Srbija brenda. Šta mi to umemo, znamo i možemo da ponudimo.

Objašnjavaju da se druga faza odnosila na pripremu sadržaja za različite ciljne segmente definisane po senioritetu. Sadržaj je bio personalizovan, komuniciran kroz formate zaposlenih sa temama koji se tiču njihove ciljne grupe. Ističu da su svi parametri na društvenim mrežama postigli duplo bolje rezultate od dotadašnjih prosečnih rezultata.

– Kreativnosti i odličnih ideja nije falilo ni u jednom trenutku, a najveći izazov je bio kako pomoći kolegama da budu opušteni pred kamerama dok smo snimali video materijale. Takođe, rad na svesti o poslodavcu je proces koji se ne završava brzo i lako, tako da je to i dalje izazov koji je pred nama.

Povratne informacije koje dobijaju od internih i eksternih izvora veoma su pozitivne, posebno zato što su uspeli da na svoj autentičan način približe šta rade i na koji način.

– Delovi kampanje su u vidu sadržaja dolazili direktno od naših zaposlenih što je posebna vrednost ovog projekta. Taj doprinos se ogleda kroz jačanje brenda poslodavca među ciljnom grupom i veću spremnost kandidata da se uključe u proces selekcije. Projekat je interno prepoznat kao primer dobre prakse u kompaniji STADA i biće deljen kroz kanale internih komunikacija, ocenjuju Jelena i Katarina.

 

 

vizual-sponzora

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeOTVORENE PRIJAVE ZA USPEŠNE HR PRIČE 2023 – PRIJAVITE SVOJU!

O HR Experience konferenciji Konferencija HR Experience ima za cilj unapređenje HR sektora u Srbiji putem predstavljanja uspešnih HR priča i aktuelnih trendova. Organizuje se jubilarni 5. put za redom 18. maja u Beogradu, i to u organizaciji Infostud centra za regrutaciju, selekciju i employer branding. Konferencija okuplja najbolje domaće i strane HR stručnjake koji […]

Uspešne HR priče„Granice su samo u našim glavama” Kako je A1 realizovao projekat zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Vladimir Milenković HR partner u A1 kompaniji, nam govori o Limitless projektu, kroz koji su započeli podršku zapošljavanju osetljivih i teže zaposlivih grupa društva. „Kroz projekat zapošljavanja 5 novih koleginica i kolega širom Srbije u okviru našeg Telesales tima, bili smo motivisani željom da osobe s invaliditetom podržimo u njihovom osnaživanju, unapređenju kvaliteta života i […]

Uspešne HR pričeMercator S napravio program M HUB koji podržava talente u kompaniji

Kompanija Mercator S osmislila je M HUB talent program namenjen talentima u toj kompaniji. Program pripada oblasti talent menadžmenta i započet je u februaru 2021. godine, a prvi ciklus je završen u martu ove godine. – Prvi put smo pokrenuli talent program na ovaj način i pokazalo se da je bilo veoma uspešno, stoga drugi […]

Uspešne HR pričeOTP Banka: Rotacijom do ambasadora promena i do uspeha

Program “Rotacijom do uspeha” OTP banke Srbija koji govori o odličnom pristupu integraciji dve kompanije sa dve poslovne kulture i dva poslovna modela, predstavljen je među najuspešnijim HR pričama na ovogodišnjoj konferenciji HR Experience koja je održana krajem maja u organizaciji Poslovi Infostud. Od 2019 do 2021. godine OTP banka i Vojvođanska banka su prolazile […]