Pređi na glavni sadržaj

OTVOREN JE KONKURS ZA USPEŠNE HR PRIČE: Sve što treba da znate pre nego što prijavite svoju praksu

2. februar 2024.
·2 minuta za čitanje

Šta su Uspešne HR priče?

“Uspešne HR priče” je projekat koji je pre 6 godina pokrenuo Infostud sa ciljem da promoviše i nagradi pozitivne HR prakse u kompanijama koje posluju u Srbiji i regionu. Realizuje se u okviru takmičarskog dela konferencije “HR Experience” kroz razmenu znanja i iskustava iz domena ljudskih resursa, a zarad unapređenja ove oblasti u našoj zemlji. Pruža mogućnost HR stručnjacima da se predstave i pred HR zajednicom podele praktična znanja i ideje o tome kako unaprediti iskustvo zaposlenih. Na taj način zajedničkim snagama unapređujemo tržište rada.

Šta se smatra HR pričom?

HR priča je bilo koja HR praksa, proces ili aktivnost koju ste uradili u poslednje dve godine i koja je unapredila rad sa ljudima, poslovanje ili rad HR sektora, a kojom bi želeli da se pohvalite i predstavite ostalim kolegama. Praksa može biti iz bilo koje oblasti HR-a, kao što su: akvizicija talenata, razvoj organizacije i zaposlenih, organizacioni dizajn, brendiranje poslodavca i dr.

Kako se prijavljuje?

Prijave se vrše putem kratkog i jednostavnog online upitnika. Prilikom popunjavanja formulara veoma je važno obratiti pažnju da detaljno opišete svoju praksu, kako bi žiri imao dovoljno informacija potrebnih za ocenjivanje. Nepotpune i netačne prijave se neće uzeti u razmatranje prilikom ocenjivanja. Nakon zatvaranja konkursa, sve relevantne prijave ocenjuje nezavisni stručni žiri. Jedna kompanija može prijaviti više praksi i u tom slučaju u TOP 5 može biti izabrana jedna praksa iz kompanije.

Svaka prijava treba da sadrži:

Kontekst projekta – da se radi o projektu iz neke od oblasti HR-a;
Važnost problema ili teme kojom se projekat bavi;
Inovativnost za organizaciju ili HR zajednicu;
Rezultate tj. korist organizacije i zaposlenih od sprovedenog projekta;

Na konkurs se mogu prijaviti prakse/projekti koji su realizovani u okviru privrednog subjekta od 01. januara 2022. zaključno sa zatvaranjem konkursa, s tim da su izmereni i dokazani rezultati uspešnosti sprovedenog projekta.

Kako se praksa prezentuje?

Najboljih 5 HR praksi, po odabiru stručnog žirija, predstavlja se uživo na konferenciji HR Experience, 30. maja 2024. putem javnog prezentovanja. Prezenter je predstavnik kompanije koji je dovoljno dobro upoznat sa projektom.

Ukoliko je u realizaciji projekta učestvovalo više sektora ili drugi privredni subjekat/agencija moguće je uključiti još jednu osobu koja će učestvovati u prezentovanju. Jedan projekat prezentuju najviše dve osobe.

Kako se biraju nagrađeni?

Odluku o TOP 5 priča donosi nezavisni žiri koji je sačinjen od iskusnih i uglednih HR stručnjaka u Srbiji u regionu. Nakon predstavljanja TOP 5 praksi na konferenciji, publika koju uglavnom čine domaći HR stručnjaci, glasanjem uživo bira najbolje 3 HR prakse koje potom javno bivaju nagrađene prestižnim priznanjima. Glasanje se vrši nakon što se sve priče predstave publici.

Odluku o dobitniku Employer Branding nagrade donosi isključivo žiri sačinjen od iskusnih i uglednih stručnjaka iz ove oblasti. Spisak članova žirija možete pogledati ovde.

Imate HR praksu i želite da je predstavite zajednici?

Prijave su besplatne! Konkurs je otvoren do 30. marta.

PRIJAVITE PRAKSU

 

Ovogodišnja dodela prestižnih nagrada biće organizovana u sklopu konferencije, 30. maja, na velikoj sceni Sava Centra u Beogradu. Pogledajte VIDEO i deo atmosfere sa prošlogodišnje konferencije.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeAtlantic Grupa: Edukacija koju inicira biznis

Znate onu situaciju kada u HR-u imate ideju i predložite je biznisu, a oni kažu super je ali nemamo vremena, upitala je Danijela Tomić iz Atlantic Grupe, prisutne na Petoj konferenciji HR Experience, kada je u okviru pet najuspešnijih HR priča predstavljala HR praksu koju Atlantic Grupa sprovodi od 2014. godine. U pitanju je projekat […]

Uspešne HR pričeLuxoft: Skaliranje tima – od 0 do 1.000 zaposlenih za 9 meseci

Skaliranje tima se dešava kada se prihod poveća bez povećanja troškova tima. To nikada nije lak zadatak, ali je posebno izazovan kada kompanija u trenutku kada se odlučuje za skaliranje tek počinje aktivnosti na izabranom tržištu, odnosno nema zaposlenih u ciljanoj oblasti. Kompanija Luxoft pokrenula je poslovne aktivnosti u Srbiji u martu 2022. sa idejom […]

Uspešne HR pričeNelt: Merenje indeksa organizacionog zdravlja

Organizaciono zdravlje se odnosi na to koliko dobro kompanija, institucija ili neka druga organizacija funkcioniše efikasno, raste održivo i prilagođava se promenama. Međutim, mnogi lideri zanemaruju organizaciono zdravlje jer im nedostaje jasan način da ga izmere i poboljšaju. Kako se Nelt pozabavio ovim izazovom, saznali smo na Petoj konferenciji HR Eksperience, održanoj nedavno u organizaciji […]

Uspešne HR pričeUspešne HR priče: Telesign – Kako kolegama lako i rado davati priznanja za postignuća

Na Petoj konferenciji HR Experience, u organizaciji Infostuda, među 5 najuspešnijih praksi pristiglih na konkurs za HR Priče, bila je i kompanija Telesign koja se predstavila projektom priznanja i uključivanja zaposlenih – „Achievers Club”. „’Achievers Club’ je deo našeg programa priznavanja zaposlenih. Stvaramo kulturu u kojoj zaposleni lako i rado jedni drugima odaju priznanje za postignuća“, […]