Pređi na glavni sadržaj

OTVOREN JE KONKURS ZA USPEŠNE HR PRIČE: Sve što treba da znate pre nego što prijavite svoju praksu

2. februar 2024.
·2 minuta za čitanje

Šta su Uspešne HR priče?

“Uspešne HR priče” je projekat koji je pre 6 godina pokrenuo Infostud sa ciljem da promoviše i nagradi pozitivne HR prakse u kompanijama koje posluju u Srbiji i regionu. Realizuje se u okviru takmičarskog dela konferencije “HR Experience” kroz razmenu znanja i iskustava iz domena ljudskih resursa, a zarad unapređenja ove oblasti u našoj zemlji. Pruža mogućnost HR stručnjacima da se predstave i pred HR zajednicom podele praktična znanja i ideje o tome kako unaprediti iskustvo zaposlenih. Na taj način zajedničkim snagama unapređujemo tržište rada.

Šta se smatra HR pričom?

HR priča je bilo koja HR praksa, proces ili aktivnost koju ste uradili u poslednje dve godine i koja je unapredila rad sa ljudima, poslovanje ili rad HR sektora, a kojom bi želeli da se pohvalite i predstavite ostalim kolegama. Praksa može biti iz bilo koje oblasti HR-a, kao što su: akvizicija talenata, razvoj organizacije i zaposlenih, organizacioni dizajn, brendiranje poslodavca i dr.

Kako se prijavljuje?

Prijave se vrše putem kratkog i jednostavnog online upitnika. Prilikom popunjavanja formulara veoma je važno obratiti pažnju da detaljno opišete svoju praksu, kako bi žiri imao dovoljno informacija potrebnih za ocenjivanje. Nepotpune i netačne prijave se neće uzeti u razmatranje prilikom ocenjivanja. Nakon zatvaranja konkursa, sve relevantne prijave ocenjuje nezavisni stručni žiri. Jedna kompanija može prijaviti više praksi i u tom slučaju u TOP 5 može biti izabrana jedna praksa iz kompanije.

Svaka prijava treba da sadrži:

Kontekst projekta – da se radi o projektu iz neke od oblasti HR-a;
Važnost problema ili teme kojom se projekat bavi;
Inovativnost za organizaciju ili HR zajednicu;
Rezultate tj. korist organizacije i zaposlenih od sprovedenog projekta;

Na konkurs se mogu prijaviti prakse/projekti koji su realizovani u okviru privrednog subjekta od 01. januara 2022. zaključno sa zatvaranjem konkursa, s tim da su izmereni i dokazani rezultati uspešnosti sprovedenog projekta.

Kako se praksa prezentuje?

Najboljih 5 HR praksi, po odabiru stručnog žirija, predstavlja se uživo na konferenciji HR Experience, 30. maja 2024. putem javnog prezentovanja. Prezenter je predstavnik kompanije koji je dovoljno dobro upoznat sa projektom.

Ukoliko je u realizaciji projekta učestvovalo više sektora ili drugi privredni subjekat/agencija moguće je uključiti još jednu osobu koja će učestvovati u prezentovanju. Jedan projekat prezentuju najviše dve osobe.

Kako se biraju nagrađeni?

Odluku o TOP 5 priča donosi nezavisni žiri koji je sačinjen od iskusnih i uglednih HR stručnjaka u Srbiji u regionu. Nakon predstavljanja TOP 5 praksi na konferenciji, publika koju uglavnom čine domaći HR stručnjaci, glasanjem uživo bira najbolje 3 HR prakse koje potom javno bivaju nagrađene prestižnim priznanjima. Glasanje se vrši nakon što se sve priče predstave publici.

Odluku o dobitniku Employer Branding nagrade donosi isključivo žiri sačinjen od iskusnih i uglednih stručnjaka iz ove oblasti. Spisak članova žirija možete pogledati ovde.

Imate HR praksu i želite da je predstavite zajednici?

Prijave su besplatne! Konkurs je otvoren do 30. marta.

PRIJAVITE PRAKSU

 

Ovogodišnja dodela prestižnih nagrada biće organizovana u sklopu konferencije, 30. maja, na velikoj sceni Sava Centra u Beogradu. Pogledajte VIDEO i deo atmosfere sa prošlogodišnje konferencije.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeEB nagrada za 2024. godinu: Accenture Services – Beneficije koje članove istopolnih zajednica u pravima izjednačavaju sa bračnim parovima

Na nedavno održanoj Šestoj konferenciji HR Experience, u organizaciji Infostuda, prestižnu nagradu za najbolju Employer branding praksu nezavisni stručni žiri u sastavu Ivana Eror Bauk, Ivan Marković i Tijana Bejatović, dodelio je kompaniji Accenture Services za pionirski posao u oblasti uključivanja i raznovrsnosti (inkluzije i diverziteta).  Kompanija koja u Srbiji danas posluje pod imenom Accenture Services našoj […]

Uspešne HR pričeUspešne HR priče: TOP5 koje će se javno predstaviti

“Uspešne HR priče” je projekat koji je pre 6 godina pokrenuo Infostud sa ciljem da promoviše i nagradi pozitivne HR prakse u kompanijama koje posluju u Srbiji i regionu. Realizuje se u okviru takmičarskog dela konferencije “HR Experience” kroz razmenu znanja i iskustava iz domena ljudskih resursa, a zarad unapređenja ove oblasti u našoj zemlji. […]

Uspešne HR pričeOdržan vebinar: Kako uspešno prijaviti HR priču

U okviru konkursa „Uspešne HR priče“ za takmičarski deo konferencije HR Experience, 19.03. održan je vebinar na temu: „Kako uspešno prijaviti HR priču“. Domaćin vebinara ispred Infostuda bila je Vesna Davidović koja je ugostila člana žirija iz prethodne dve godine Marka Vidovića i predstavnike kompanija čije priče su bile najuspešnije u prošlogodišnjem konkursu, Tanju Milinković […]

Uspešne HR pričeAtlantic Grupa: Edukacija koju inicira biznis

Znate onu situaciju kada u HR-u imate ideju i predložite je biznisu, a oni kažu super je ali nemamo vremena, upitala je Danijela Tomić iz Atlantic Grupe, prisutne na Petoj konferenciji HR Experience, kada je u okviru pet najuspešnijih HR priča predstavljala HR praksu koju Atlantic Grupa sprovodi od 2014. godine. U pitanju je projekat […]