Pređi na glavni sadržaj

„Granice su samo u našim glavama” Kako je A1 realizovao projekat zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Vladimir Milenković HR partner u A1 kompaniji, nam govori o Limitless projektu, kroz koji su započeli podršku zapošljavanju osetljivih i teže zaposlivih grupa društva.

„Kroz projekat zapošljavanja 5 novih koleginica i kolega širom Srbije u okviru našeg Telesales tima, bili smo motivisani željom da osobe s invaliditetom podržimo u njihovom osnaživanju, unapređenju kvaliteta života i položaja u društvu.
Uspehu ovog projekta doprineo je kako tim koji su činile kolege iz timova Prodaje, Ljudskih resursa i Korporativnih komunikacija kompanije A1, tako i naš partner Forum mladih sa invaliditetom“-istakao je Vladimir.

Vlada nam dodatno objašnjava kako su izgledale sve faze Limitless projekata…

– Prvo je usledilo naše povezivanje s organizacijom Forum mladih sa invaliditetom u cilju ostvarivanja saradnje i podrške u realizaciji Limitless projekta. Ubrzo smo krenuli u povezivanje i proces regrutacije sa potencijlanim kolegama putem Online portala Foruma mladih sa invaliditetom koji za cilj ima umrežavanje i komunikaciju između poslodavaca i osoba sa invaliditetom. Paralelno smo uz njihovu podršku organizovali edukacija HR-a i tima internih komunikacija, kao i lidera Telesales timova na temu razumevanja procesa koji se tiču zapošljavanja i inkluzije osoba sa invaliditetom u korporaciju. Zatim smo nakon zapošljavanja novih koleginica i kolega krenuli u Onboadring proces, kroz upoznavanje s kompanijskom kulturom, sistemima i procesima rada i prilagođavanje na rad s timom na daljinu. U krajnoj fazi smo realizovali niz internih i eksternih PR aktivnosti s ciljem podizanja svesti zaposlenih i društva generalno na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom, kao što su podrška FMI-u u promociji portala za zapošljavanje i njihovo uključivanje u Kaktus Talent program… – pojašnjava Vladimir Milenković.

Vlada s velikim zadovoljstvom ističe da nije bilo velikih izazova u realizaciji tj. da je tokom Limitless programa sve išlo prilično „glatko“ 😊.

– Povratna informacija od novozaposlenih kolega bila je više nego pozitivna, pre svega u segmentima koji se odnose na proces inkluzije u kompaniju, kompanijsku kulturu i mogućnostima za lični razvoj. Sve to je uticalo na visok učinak u radu kolega zaposlenih kroz Limitless projekat.

Osvrćući se na projekat on zaključuje da su veoma ponosni na zapošljavanje novih kolega i naglašava koliko je benefita to donelo i samoj organizaciji:

– Limitless projekat je doneo i dodatnu vrednost jer smo uspeli da nadogradimo kompetencije zaposlenih u HR timu na temu procesa zapošljavanja i inkluzije osoba s invaliditetom i promovišemo kulturu raznolikosti i inkluzije među zaposlenima u kompaniji.

 

 

vizual-sponzora

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeOTVORENE PRIJAVE ZA USPEŠNE HR PRIČE 2023 – PRIJAVITE SVOJU!

O HR Experience konferenciji Konferencija HR Experience ima za cilj unapređenje HR sektora u Srbiji putem predstavljanja uspešnih HR priča i aktuelnih trendova. Organizuje se jubilarni 5. put za redom 18. maja u Beogradu, i to u organizaciji Infostud centra za regrutaciju, selekciju i employer branding. Konferencija okuplja najbolje domaće i strane HR stručnjake koji […]

Uspešne HR pričeMercator S napravio program M HUB koji podržava talente u kompaniji

Kompanija Mercator S osmislila je M HUB talent program namenjen talentima u toj kompaniji. Program pripada oblasti talent menadžmenta i započet je u februaru 2021. godine, a prvi ciklus je završen u martu ove godine. – Prvi put smo pokrenuli talent program na ovaj način i pokazalo se da je bilo veoma uspešno, stoga drugi […]

Uspešne HR pričeOTP Banka: Rotacijom do ambasadora promena i do uspeha

Program “Rotacijom do uspeha” OTP banke Srbija koji govori o odličnom pristupu integraciji dve kompanije sa dve poslovne kulture i dva poslovna modela, predstavljen je među najuspešnijim HR pričama na ovogodišnjoj konferenciji HR Experience koja je održana krajem maja u organizaciji Poslovi Infostud. Od 2019 do 2021. godine OTP banka i Vojvođanska banka su prolazile […]

Uspešne HR pričeUspešne HR priče: Kako je STADA GIS Srbija postao globalni IT centar

Kampanja brendiranja poslodavca za kompaniju Stada GIS Srbija deo je strateške transformacije u Stada globalni IT razvojni centar i pozicioniranje kancelarije u Srbiji kao Competence centra. Projekat je počeo sredinom 2021. godine i dalje je u toku. Jelena Šolajić, Head of Talent Management Hemofarm i Katarina Jovanović-Čorlija, Senior HR Business Partner za IT iz STADA […]