Pređi na glavni sadržaj

„Granice su samo u našim glavama” Kako je A1 realizovao projekat zapošljavanja osoba sa invaliditetom

22. septembar 2022.
·2 minuta za čitanje

Vladimir Milenković HR partner u A1 kompaniji, nam govori o Limitless projektu, kroz koji su započeli podršku zapošljavanju osetljivih i teže zaposlivih grupa društva.

„Kroz projekat zapošljavanja 5 novih koleginica i kolega širom Srbije u okviru našeg Telesales tima, bili smo motivisani željom da osobe s invaliditetom podržimo u njihovom osnaživanju, unapređenju kvaliteta života i položaja u društvu.
Uspehu ovog projekta doprineo je kako tim koji su činile kolege iz timova Prodaje, Ljudskih resursa i Korporativnih komunikacija kompanije A1, tako i naš partner Forum mladih sa invaliditetom“-istakao je Vladimir.

Vlada nam dodatno objašnjava kako su izgledale sve faze Limitless projekata…

– Prvo je usledilo naše povezivanje s organizacijom Forum mladih sa invaliditetom u cilju ostvarivanja saradnje i podrške u realizaciji Limitless projekta. Ubrzo smo krenuli u povezivanje i proces regrutacije sa potencijlanim kolegama putem Online portala Foruma mladih sa invaliditetom koji za cilj ima umrežavanje i komunikaciju između poslodavaca i osoba sa invaliditetom. Paralelno smo uz njihovu podršku organizovali edukacija HR-a i tima internih komunikacija, kao i lidera Telesales timova na temu razumevanja procesa koji se tiču zapošljavanja i inkluzije osoba sa invaliditetom u korporaciju. Zatim smo nakon zapošljavanja novih koleginica i kolega krenuli u Onboadring proces, kroz upoznavanje s kompanijskom kulturom, sistemima i procesima rada i prilagođavanje na rad s timom na daljinu. U krajnoj fazi smo realizovali niz internih i eksternih PR aktivnosti s ciljem podizanja svesti zaposlenih i društva generalno na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom, kao što su podrška FMI-u u promociji portala za zapošljavanje i njihovo uključivanje u Kaktus Talent program… – pojašnjava Vladimir Milenković.

Vlada s velikim zadovoljstvom ističe da nije bilo velikih izazova u realizaciji tj. da je tokom Limitless programa sve išlo prilično „glatko“ 😊.

– Povratna informacija od novozaposlenih kolega bila je više nego pozitivna, pre svega u segmentima koji se odnose na proces inkluzije u kompaniju, kompanijsku kulturu i mogućnostima za lični razvoj. Sve to je uticalo na visok učinak u radu kolega zaposlenih kroz Limitless projekat.

Osvrćući se na projekat on zaključuje da su veoma ponosni na zapošljavanje novih kolega i naglašava koliko je benefita to donelo i samoj organizaciji:

– Limitless projekat je doneo i dodatnu vrednost jer smo uspeli da nadogradimo kompetencije zaposlenih u HR timu na temu procesa zapošljavanja i inkluzije osoba s invaliditetom i promovišemo kulturu raznolikosti i inkluzije među zaposlenima u kompaniji.

 

 

vizual-sponzora

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Uspešne HR pričeAtlantic Grupa: Edukacija koju inicira biznis

Znate onu situaciju kada u HR-u imate ideju i predložite je biznisu, a oni kažu super je ali nemamo vremena, upitala je Danijela Tomić iz Atlantic Grupe, prisutne na Petoj konferenciji HR Experience, kada je u okviru pet najuspešnijih HR priča predstavljala HR praksu koju Atlantic Grupa sprovodi od 2014. godine. U pitanju je projekat […]

Uspešne HR pričeLuxoft: Skaliranje tima – od 0 do 1.000 zaposlenih za 9 meseci

Skaliranje tima se dešava kada se prihod poveća bez povećanja troškova tima. To nikada nije lak zadatak, ali je posebno izazovan kada kompanija u trenutku kada se odlučuje za skaliranje tek počinje aktivnosti na izabranom tržištu, odnosno nema zaposlenih u ciljanoj oblasti. Kompanija Luxoft pokrenula je poslovne aktivnosti u Srbiji u martu 2022. sa idejom […]

Uspešne HR pričeNelt: Merenje indeksa organizacionog zdravlja

Organizaciono zdravlje se odnosi na to koliko dobro kompanija, institucija ili neka druga organizacija funkcioniše efikasno, raste održivo i prilagođava se promenama. Međutim, mnogi lideri zanemaruju organizaciono zdravlje jer im nedostaje jasan način da ga izmere i poboljšaju. Kako se Nelt pozabavio ovim izazovom, saznali smo na Petoj konferenciji HR Eksperience, održanoj nedavno u organizaciji […]

Uspešne HR pričeUspešne HR priče: Telesign – Kako kolegama lako i rado davati priznanja za postignuća

Na Petoj konferenciji HR Experience, u organizaciji Infostuda, među 5 najuspešnijih praksi pristiglih na konkurs za HR Priče, bila je i kompanija Telesign koja se predstavila projektom priznanja i uključivanja zaposlenih – „Achievers Club”. „’Achievers Club’ je deo našeg programa priznavanja zaposlenih. Stvaramo kulturu u kojoj zaposleni lako i rado jedni drugima odaju priznanje za postignuća“, […]