Prestižni sertifikat Poslodavac Partner dodeljen izvrsnim poslodavcima na srpskom tržištu

HR Lab

CEP Selectio - HR Lab

Sertifikat Poslodavac Partner prestižno je priznanje koje se već 15 godina dodeljuje kompanijama kao potvrda izvrsnosti u odnosu prema zaposlenima. Reč je o projektu u kojem je do sada učestovalo preko 100 organizacija, prisutnih na 10 tržišta, i predstavlja cenjeno priznanje struke kada je reč o kvalitetu upravljanja ljudskim resursima.

Kako bi stekle status Poslodavca Partnera, kompanije prolaze kroz opsežnu analizu svojih procesa upravljanja zaposlenima, a analiza se sprovodi u pet glavnih HR područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj, i Odnos prema zaposlenima. Procenu sprovodi nezavisni tročlani tim HR stručnjaka, te, kako bi zadovoljile standarde, kompanije moraju ostvariti najmanje 75 odsto ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od pet ocenjivanih područja. Procesi kompanija ocenjuju se na temelju Knjige standarda, koja se ažurira svake četiri godine, a koja sadrži najbolje svetske HR prakse.

O tome koliko su visoki standardi potrebni za sticanje ovog sertifikata svedoči i činjenica da su trenutno samo 64 nosioca u regionu, a na srpskom tržištu su dobitnici trenutno samo Atlantic Grupa, Addiko Bank, British American Tobacco i Mozzart. Radi se o kompanijama koje su uspešnim dostizanjem standarda Sertifikata bez sumnje potvrdile predanost brizi za svoje zaposlene i osiguravanju njihovog zadovoljstva. Sve te organizacije demonstrirale su da su njihovi ljudski resursi strateški partneri biznisu, da imaju postavljene kvalitetne procese zapošljavanja, te da kontinuirano ulažu u razvoj svojih zaposlenih, kao i u brigu o njihovom zdravlju i dobrobiti.

„Najveća vrednost CEP sertifikata za nas je upravo ta mogućnost da kroz prizmu nezavisnih stručnjaka objektivno sagledamo naše kompanijske HR procese i projekte, jer sve ono što radimo treba da doprinosi tome da zaposleni imaju inspirativno i zdravo radno okruženje, mogućnost da uspešno grade svoju karijeru i da se u krajnjoj liniji osećaju dobro u svojoj kompaniji, što i jeste suština. Ove godine Atlantic Grupa je osvojila impresivnih 99% bodova u postupku sertifikacije, na šta smo vrlo ponosni, jer zaposleni nisu samo resurs, nego su pre svega investitori, koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talenat kako bismo svi zajedno bili uspešni“

Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Severnu Makedoniju, Atlantic Grupa

Polaznici Atlanticovog razvojnog programa Adventure predstavili su svoje ideje.

„Kod nas u Addiko Banci verujemo da su zadovoljni zaposleni glavni pokretači poslovnog uspeha, zato smatramo da naši zaposleni zaslužuju poslodavca koji teži ka tome da primeni najbolje i najsavremenije prakse u upravljanju ljudskim resursima. Upravo zato smo odlučili da procenimo sebe i unapredimo kvalitet upravljanja ljudskim resursima kroz dobijanje sertifikata Poslodavac Partner.

Kroz proces sertifikacije potvrdili smo svoj kvalitet i razvijenost praksi u upravljanju ljudskim resursima, ali smo istovremeno dobili savete i smernice kako bismo i u budućnosti nastavili da unapređujemo način rada i dostigli poziciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca na tržištu.“

Marija Mijatović, Director of Human Resources Department, Addiko Bank Beograd

Addiko Bank Beograd se u postupku sertifikacije istakla i inicijativama za povećanje zadovoljstva zaposlenih i kreiranja željene organizacione kulture

Addiko Bank Beograd se u postupku sertifikacije istakla i inicijativama za povećanje zadovoljstva zaposlenih i kreiranja željene organizacione kulture.

Biti nosilac ovog sertifikata potvrđuje našu posvećenost ljudima, koji su upravo i ključ uspeha kompanije British American Tobacco. U ovom uzbudljivom periodu transformacije naše industrije, ali i procesa rada, drago nam je što je na ovaj način priznato naše kontinuirano ulaganje u ljude, što svakako daje veliki podstrek HR timu u daljem razvoju svoje agende i unošenju još inovativnijih rešenja u sve sfere svog poslovanja.

Milan Bjelanović, Senior HR Business Partner, British American Tobacco

 

U BAT-u ističu da je biti nosilac ovog sertifikata potvrda njihove posvećenosti ljudima.

U BAT-u ističu da je biti nosilac ovog sertifikata potvrda njihove posvećenosti ljudima.

 „HR sektor u kompaniji Mozzart je strateški partner biznisu. U realizaciji naše vizije i organizacionih ciljeva, zaposleni igraju ključnu ulogu i upravo nam oni obezbeđuju lidersku poziciju.  Usmereni smo ka zadržavanju najboljih zaposlenih i privlačenju novih talenata u čemu nam dodatnu vrednost svakako daje sertifikat Poslodavac Partner. Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije menjaju, ovo je bila odlična prilika da preispitamo našu praksu. Nastavićemo sa prilagođavanjem i daljim razvojem HR procesa, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe.“

Marija Božović, Direktor sektora ljudskih resursa, Mozzart

Više o projektu Poslodavac Partner možete saznati na stranici projekta https://www.poslodavacpartner.org/en.

Podeli:
Employer Branding Studio Baner

Ostavite svoj komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Vezani postovi

Vebinar „Organizacija rada u vanrednim okolnostima“: Zaposleni se prilagodili, radi se efikasno

Neke od najvećih kompanija na tržištu Srbije, tokom pandemije korona virusa i vanrednog stanja, uspele su da...

Menadžment u doba Korone – Razmišljaj kao čovek od akcije, deluj kao čovek od razmišljanja

Upravljanje u kriznim situacijama nije ništa neobično za većinu menadžera koji rukovode kompanijama u našem...

Nove pogodnosti za poslodavce na najvećem sajtu za zapošljavanje tokom trajanja vanrednog stanja

Poslovi Infostud, najveća domaća grupacija sajtova za zapošljavanje i ljudske resurse, i u kriznim momentima...