Pređi na glavni sadržaj

Naš blog tekst – najbolje mesto na kojem o sebi pričate kandidatima

4. decembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Kome najviše verujemo kada kupujemo auto, kućne aparate, kada idemo kod frizera ili biramo lekara? Svi slušamo preporuke prijatelja, komšija, poznanika, svih koji su imali nekog dodira sa onim šta nas zanima i kojima verujemo na osnovu iskustva. Znamo da situacija nije mnogo drugačija ni kada se kandidati raspituju o kompaniji, poslu, uslovima rada, beneficijama, kolektivu i kada je razmatraju kao potencijalnog poslodavca. Veruje se stvarnim ljudima, koji svojim imenom i integritetom stoje iza onoga što kažu, što potvrđuju i rezultati Talent X istraživanja koji kažu da čak 78% ispitanika veruje pričama zaposlenih u kompanijama.

Upravo ovim principom smo se vodili kada smo razvijali Infostudovu uslugu Blog tekst.

Ideja nam je bila da kroz razgovor, izjave i iskustva napravimo autentičnu i zanimljivu priču koju o kompaniji pričaju zaposleni ili njen menadžment. Iz prvog lica jednine, pod imenom i prezimenom, iz lične perspektive, naši sagovornici, donose svoj doživljaj kompanijskih vrednosti, pričaju o sopstvenom razvojnom putu, zanimljivostima iz svakodnevnog života sa posla, objašnjavaju zbog čega je dobro raditi za kompaniju, na njihovoj poziciji, šta to znači za njihov profesionalni i privatni život. A priča je autentična jer je izvor svog sadržaja u samoj kompaniji i već je „u kući“. Najdraže nam je kad nam glavni akteri naših tekstova dostavljaju svoje fotografije koje daju dodatnu autentičnost kompanijskim pričama.

Na nama je da pronađemo najzanimljiviji način da tu i vašu priču ispričamo, pretočimo je u dobar zanimljiv tekst i da joj otvorimo vrata da ode u svet. To postižemo zahvaljujući našoj Infostud redakciji koju čine iskusni novinari sa dugogodišnjim iskustvom, ali i sinergiji našeg tima i snazi Infostudovih kanala koji nam omogućavaju da ovaj sadržaj plasiramo željenoj ciljnoj grupi i obezbedimo zagarantovani broj čitanja.

Spomenućemo samo neke od tekstova koje smo do sada radili za naše klijente, pa smo tako pisali o razvojnom putu zaposlenih u Gigatronu, zatim o programima prakse u NIS-u, koji su odlična odskočna daska za napredovanje u karijeri, pričali o mogućnostima prekvalifikacije u IT sa kompanijom Saevus, IT konferenciji CODEstantine, iskustvu učenja stranih jezika po Berlitz metodi, poslu u Ubisoftom vrhunskom AAA studiju za kreiranje video igara, o online kafi sa Atlanticom, zatim o beneficijama za mame koje se vraćaju sa porodiljskog u kompaniji ZF Srbija i mnogim drugima.

Svima je zajedničko da su pronašle pravi put do svoje publike i ostvarili svoj cilj o čemu govori broj čitanja i posete ovim tekstovima. A nama je posebno drago jer smo samo potvrdili pravilo da ljudi najviše veruju ljudima i da su u našim tekstovima pronašli izvor informisanja o zanimljivostima sa „druge strane kompanijskih vrata“.

Tu smo i za vas! Dovoljno je da nas kontaktirate, zajedno ćemo pronaći pravu temu, inspiraciju i lansirati vašu priču onima koji treba da je čuju.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingMiloš Milaković: Za šalu uvek ima mesta, kompanije to moraju da shvate 

Ko god da je iole u svetu employer brandinga, zapošljavanja, marketinga ili prosto – na društvenim mrežama, nije mogao da ne primeti inovativni pristup u kreiranju EB kampanja.  Prvo smo imali priliku  da upoznamo  kompaniju ITengine kroz seriju satiričnih videa o tome kako IT scena u Srbiji izgleda, a nedavno nas je Miloš Milaković obradovao […]

Employer BrandingOsam pobedničkih strategija za lidere u sticanju talenata i brendiranju poslodavaca 

U ovom članku ćemo istražiti ključne strategije za efikasno pozicioniranje vaše organizacije i privlačenje vrhunskih talenata u 2024. godini.   Procenite i analizirajte svoj učinak u 2023. godini  Započnite sveobuhvatnim pregledom vaših marketinških strategija zapošljavanja, percepcije brenda poslodavca i ukupnog iskustva kandidata tokom prošle godine. Ova vežba će vam pomoći da identifikujete oblasti u kojima ste […]

Employer BrandingtalentX MasterClass: Kako postati atraktivan poslodavac u Srbiji

U utorak 21. novembra održan je prvi talentX MasterClass, događaj koji je koncipiran kao poslovna simulacija u kojoj se kroz timski rad pronalazilo rešenje za pozicioniranje predstavljenog poslodavca kao atraktivnog na tržištu. Ova celodnevna radionica je okupila predstavnike HR-a i EB-a preko 30 najvećih kompanija u Srbiji. Svi prisutni su tokom dana imali priliku da […]

Employer BrandingEmployer Branding trougao: Glavne poruke sa nedavno održane konferencije World employer branding Day

Jedno od najznačajnijih globalnih okupljanja na temu Employer Brandinga “World employer branding Day” u organizaciji portala Indeed, jednog od najvećih sajtova za zapošljavanje, nedavno se završio u Amsterdamu. Svoja zapažanja i utiske o gorućim problemima, trendovima i praksama na ovom događaju prenele su nam Iva Marinković, Employer Branding specijalista iz kompanije Smallpdf, Isidora Maksimović Stanković, […]