Pređi na glavni sadržaj

Slađana Živanović: Employer Branding Akademija naučiće vas da izgradite i lični i brend kompanije

30. mart 2023.
·3 minuta za čitanje

Employer Branding je tema koja se već uveliko zahuhtala na ovim prostorima i ozbiljno joj pristupaju mnoge kompanije.
Jer, svi su svesni deficita na tržištu rada, i koliko se kompanije bore da dođu do kvalitetnih kadrova.

Šta je Employer Branding? Kako se gradi? Kako ispitati trenutnu situaciju i postaviti temelje za dalja unapređenja? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja možete saznati na Employer Branding Akademiji, koja je kao rezultat saradnje Infostud-a i Universum-a, najveće globalne kompanije za Employer Branding, na tržištu Srbije dostupna već tri godine.

Slađana Živanović, polaznica EB Akademije, koja je Senior Talent Acquisition Partner u kompaniji IGT, podelila je svoje iskustvo sa nama i ispričala šta je sve naučila na Akademiji i poručuje svima koji su zainteresovani da je to najbolje mesto na kojem se stiče znanje o Employer Brandingu.

Akademija je posvećena svima koji žele ili se već bave Employer Brandingom, pa je i Slađana, nakon sedam godina rada u ovoj sferi, odlučila da svoje znanje proširi i stekne nove uvide iz prakse.
A ono što ističe kao još jedan benefit ove Akademije jeste odlično postavljen koncept koji omogućava dobru organizaciju i onima koji imaju veliki broj obaveza.

Nakon 7 godina bavljenja Employer Brandingom, kroz akviziciju talenata, poželela sam da dobijem i neki vid formalne edukacije, kao i metodologiju koja će mi pomoći u praksi. Universum-ova akademija mi se dopala zato što je internacionalno proznata akademija koja svakome može da pruži veliko znanje, a paralelno da sve uklopite sa svojim dnevnim obavezama. Koncept je dosta fleksibilan, sam dizajniraš raspored učenja što zaposlenim osobama dosta znači – kaže Slađana.

Akademija polaznicima donosi brojne benefite, a kao najznačajniji, našoj sagovornici jeste strateški pristup i sama primena naučenog u praksi.

Većina kompanija se bavi građenjem svog brenda poslodavca, bila ona toga svesna ili ne. Zato je jako važno imati celovitu sliku i kreirati svrsishodnu strategiju sastavljenu od aktivnosti koje radimo interno i eksterno, a koje na najbolji mogući način oslikavaju kompanijsku kulturu. Moramo negde biti svesni da će kvalitetno vođenje ovih procesa uticati na osećaj pripadnosti zaposlenih, ali i na percepciju kompanije kod eksternih kandidata – dodaje Slađana.

Ona ističe da se kroz razvoj u sferi Employer Brandinga, pored građenja željenog brenda kompanije, i vi razvijate kao ličnost. To je ujedno bio i savet za sve one koji žele da se upuste u vode Employer Brandinga.

Razumevanje ciljeva Employer Brandinga je dobro mesto za početak – kada to shvatite osvestićete važnost svih aktivnosti koje radite svakodnevno i povlačiti paralela sa tim kakav uticaj one imaju kratkoročno i dugoročno na sam brend. Ovo će vam pomoći da pronađete sebe u ovom poslu i da gradite i svoj lični brend i brend kompanije – smatra Slađana.

A za sve one koji razmišljaju da li da upišu Akademiju, naša sagovornica tvrdi da će im to iskustvo biti dobar vetar u leđa.

Ova akademija je jako dobra prilika kako za one koji žele da od nule na kvalitetan način uče o Employer Brandingu, tako i za one koji su kao ja to radili u praksi, ali žele da svoj pristup ovoj temi podignu na kvalitetniji nivo i dobiju alate koji će im u tome pomoći.

Na EB Akademiji imate priliku da se povežete sa ostalim polaznicima, kao i predstavnicima Universum-a, koji su u svakom momentu na raspolaganju.

Zajedničkim snagama Infostud i Universum podižu svest o važnosti Employer Brandinga, pružaju priliku da se izgradite kao stručnjak i steknete praktična znanja svetski poznatih stručnjaka, a koja možete primeniti u svojoj kompaniji.

Upišite akademiju sada, a pristup vam traje 9 meseci. Zato, iskoristite sve pogodnosti Akademije i zajedno sa stručnjacima gradite sebe i kao ličnost i kao poželjnog poslodavca kojeg kandidati biraju!

 

POPUNITE FORMULAR ZA VIŠE INFORMACIJA

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingDa li je psihološka bezbednost ključni element poželjnosti poslodavca?

Psihološka bezbednost zaposlenih postala je jedan od glavnih faktora diferencijacije među poslodavcima, i kao faktor koji utiče na izgradnju jakog brenda poslodavca. Šta je psihološka bezbednost? Psihološka bezbednost znači da se zaposleni osećaju slobodno da izraze svoje misli, ideje, i brige bez straha od negativnih posledica. Ovo obuhvata osećaj prihvaćenosti, podrške, i nediskriminacije u okviru […]

Employer BrandingOd lajkova do zapošljavanja: 5 osnovnih KPI-a za uspeh brendiranja poslodavca

Kako merite efikasnost vašeg Employer Branda i paketa vrednosti za zaposlene? Kada je u pitanju svet brendiranja poslodavca (EB), često se postavlja pitanje kako da izmerite uspeh vašeg brenda poslodavca i paketa vrednosti za zaposlene (EVP). Iako postoji mnogo načina da se izmeri ovaj uspeh, u ovom članku ćemo istaći nekoliko ključnih indikatora učinka (KPI) […]

Employer BrandingMagični Empple festival stiže u oktobru

Treći po redu Empple festival nosi slogan ’’MAGIC – it shows’’ i poziva na razgovor o strateškom pristupu employer branding-u, načinima implementacije dobrih praksi, kontinurianoj brizi o zaposlenima… građenju magičnih radnih okruženja! Festival će, kao i prethodne godine, učesnici moći da prate online ili uživo u pozorištu Duško Radović na Tašmajdanu. Dva dana, 5. i […]

Employer BrandingEmpple karavan u Subotici – Employer branding važniji nego ikada

Inspira grupa i Infostud su danas u prostorijama subotičkog InspiraHub-a ugostili Empple karavan na događaju organizovanom za predstavnike subotičkih kompanija. Empple karavan predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju razvoj stručne employer branding zajednice i ekosistema, a susretom u Subotici su započeli svoju turneju po Srbiji, koja će se završiti velikim Empple festivalom 5. i […]