Pređi na glavni sadržaj

EMPLOYER BRANDING OBUKA: Pruža znanje kako da privučete i zadržite najbolje kandidate!

Sa sve većim deficitom radne snage rastu izazovi sa kojima se poslodavci susreću u procesu regrutacije i selekcije, kao i prilikom zadržavanja svojih zaposlenih. Ovakva situacija definiše sve veću konkurenciju u borbi za kvalitetnim kadrovima, bez obzira na veličinu i delatnost kompanije.

U jednom od prethodnim tekstova Mattias Holmberg iz kompanije Universum istakao je zablude u ovoj oblasti i kako vidi budućnost brendiranja poslodavaca.

Kako situacija može da se popravi?

Neke kompanije su već svesne situacije i počele su da rade na svom employer brandingu, a neke će tek to činiti u budućnosti.

Zbog prepoznate potrebe za employer branding stručnjacima i kod nas, švedski Universum – lider na polju brendiranja poslodavaca, kroz partnerstvo sa Infostudom, nastupa i na tržištu Srbije.

Svoje znanje i iskustvo dele kroz svetski priznatu Employer Branding Akademiju, na koju možeš da se prijaviš i ti! Pravo je vreme da se kvalifikuješ za sve traženije zanimanje.

Na rapolaganju su ti dve opcije:
1.Globalni program obuke
2.Samostalno učenje

Uz svetski priznat sertifikat, pre svega dobijaš znanje o tome:
-zašto raditi employer branding
-kako napraviti strategiju
-kako ispričati priču
-kako pratiti rezultate i prilagođavati ih
-praktičnoj primeni naučenog i povezivanje sa stručnjacima (uz globalni program obuke).

Popuni kontakt formu na ovom linku i pozvaćemo te kako bismo odgovorili na sva tvoja pitanja.

Obuku može da pohađa i osoba koja nema iskustva u ovoj oblasti , kao i sve osobe koje žele da imaju uticaj na brendiranje poslodavaca i ostale procese privlačenja i zadržavanja talenata u svojim kompanijama. Naročito je pogodna za one koji na svojim radnim pozicijama obavljaju poslove iz oblasti ljudskih resursa, akvizicije talenata, regrutacije, marketinga, menadžmenta, komunikacije.
O tome šta marketari treba da znaju da bi krenuli u proces brendiranja poslodavaca i kakva je veza između HR i marketing sektora – pričali smo i na Kaktus festivalu.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingTalent Outlook 2023: Tržište zapošljavanja je još uvek vrelo, ali nije više usijano

Godina 2023. može biti prva prava post-pandemijska godina za regrutovanje i upravljanje talentima. Da li će se neke norme koje smo usvojili u eri COVID-a zadržati? Kako će usporavanje zapošljavanja uticati na angažovanje zaposlenih, pregovore o zaradama i beneficije čija je svrha poboljšanje kvaliteta života zaposlenih? I šta poslodavci mogu da preduzmu da zadrže ključne […]

Employer BrandingDa li kandidati na tržištu prepoznaju vrednost koju vaša kompanija može da im ponudi za njihovu karijeru?

Jedno od pitanja koji treba sebi da postavi svaki CEO jeste: Koju to vrednost moja kompanija nudi trenutnom zaposlenima i potencijalnim kandidatima za njihovu karijeru? #1 KORAK – DEFINIŠITE VREDNOST ZA SVOJE ZAPOSLENE Prvi korak u kreiranju brenda poslodavca jeste upravo definisanje vrednosti (EVP) formi svih nagrada i beneficija koje kompanija nudi svojim zaposlenima za […]

Employer BrandingPosao budućnosti: Employer Branding

Veoma često možemo čuti da je danas teško pronaći dobre kandidate, privući kvalitetan radni kadar i zadržati ih što duže unutar kompanije. Kako je ovo jedan od novijih izazova sa kojim se kompanije danas suočavaju Aleksandra Vukadinović, saradnik u marketingu u Infostudu, na prvoj HR Boost konferenciji u Kragujevcu razgovarala je sa studentima završnih godina […]

Employer BrandingVeća plata presudna za promenu radnog mesta – pokazalo istraživanje “Budućnost zapošljavanja u Srbiji”

Samo 23% ispitanika aktivno traži posao (što je dosta manje od svetskog proseka) i to rade najviše iz razloga što žele neku zanimljiviju ili seniorniju poziciju, kao i zbog želje za većom zaradom. Ovde kompanije treba da prepoznaju priliku da osim adekvatnom politikom zarada, mogu u velikoj meri da utiču na zadržavanjem zaposlenih i time […]