Pređi na glavni sadržaj

talentX MasterClass: Kako postati atraktivan poslodavac u Srbiji

29. novembar 2023.
·2 minuta za čitanje

U utorak 21. novembra održan je prvi talentX MasterClass, događaj koji je koncipiran kao poslovna simulacija u kojoj se kroz timski rad pronalazilo rešenje za pozicioniranje predstavljenog poslodavca kao atraktivnog na tržištu.

Ova celodnevna radionica je okupila predstavnike HR-a i EB-a preko 30 najvećih kompanija u Srbiji. Svi prisutni su tokom dana imali priliku da saznaju šta je sve neophodno kako bismo upravljali brendom poslodavca i kako da primenimo rezultate talentX istraživanja. Takođe, polaznici su kroz module učili da kreiraju test relevantnosti za postojanje efektivnog brenda poslodavca, kao i osnovne elemente strategije brenda poslodavca koji će omogućiti da se jasno komuniciraju vrednost koje želimo da ponudimo.

Prisutni su pored edukativnog i korisnog sadržaja radionice, vrednost prepoznali u tome da imaju priliku da rade sa HR i EB menadžerma drugih kompanija, drugih industrija i da i na taj način dele znanja i ideje.

Sam kraj bio je rezervisan za najuspešnije primere iz prakse, te je tako Uroš Mirić, Employer Branding menadžer iz kompanije NIS, prisutnima, između ostalog, preneo na koji način je njihov tim postavio EB strategiju, šta su bili fokusi, kako koriste rezultate internih i eksternih istraživanja da bi ostvarili postavljne ciljeve. Praksa jedne od najvećih kompanija u Srbiji privukla je i te kako pažnju prisutnih, pa je Uroš imao priliku da odgovori na razna interesantna pitanja.

Ovaj MasterClass je ujedno bio i uvod u novi ciklus talentX istraživanja koje kreće u martu naredne godine.

Projekat talentX predstavlja najveće domaće istraživanje percepcije brenda poslodavca u Srbiji. Istraživanje se sprovodi kroz online anketu kreiranu po jedinstvenoj metodologiji kroz koju dolazimo do saznanja ko su najatraktivniji poslodavci u Srbiji, kako su oni percipirani u javnosti i šta ih izdvaja od drugih poslodavaca. Najatraktivniji poslodavci će poneti titulu “VRH poslodavca” a kompanije koje učestvuju u istraživanju saznaće kako ih percipiraju kandidati na tržištu.

Bitno je da istaknemo da se metodologija zasniva na teoriji da se iskustvo koje kompanija kreira u javnosti ili kod svojih zaposlenih formira na osnovu 6 atributa atraktivnosti, a to su: Iskustvo rada u kompaniji, kultura unutar kompanije, ponašanje lidera, odlike posla, mogućnost za razvoj karijere i nagrađivanje.
Prikupljeni podaci formiraju se u izveštaje koji poslodavcima govore kako kandidati vide svog idealnog poslodavca, kako vide njihovu kompaniju, ali i sve ono što žele da saznaju o svom brendu.

Više informacija možete pogledati na zvaničnoj stranici talentX-a, a ko su VRH poslodavci u novom ciklusu istraživanja, saznaćemo sredinom naredne godine.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Employer BrandingMiloš Milaković: Za šalu uvek ima mesta, kompanije to moraju da shvate 

Ko god da je iole u svetu employer brandinga, zapošljavanja, marketinga ili prosto – na društvenim mrežama, nije mogao da ne primeti inovativni pristup u kreiranju EB kampanja.  Prvo smo imali priliku  da upoznamo  kompaniju ITengine kroz seriju satiričnih videa o tome kako IT scena u Srbiji izgleda, a nedavno nas je Miloš Milaković obradovao […]

Employer BrandingOsam pobedničkih strategija za lidere u sticanju talenata i brendiranju poslodavaca 

U ovom članku ćemo istražiti ključne strategije za efikasno pozicioniranje vaše organizacije i privlačenje vrhunskih talenata u 2024. godini.   Procenite i analizirajte svoj učinak u 2023. godini  Započnite sveobuhvatnim pregledom vaših marketinških strategija zapošljavanja, percepcije brenda poslodavca i ukupnog iskustva kandidata tokom prošle godine. Ova vežba će vam pomoći da identifikujete oblasti u kojima ste […]

Employer BrandingNaš blog tekst – najbolje mesto na kojem o sebi pričate kandidatima

Kome najviše verujemo kada kupujemo auto, kućne aparate, kada idemo kod frizera ili biramo lekara? Svi slušamo preporuke prijatelja, komšija, poznanika, svih koji su imali nekog dodira sa onim šta nas zanima i kojima verujemo na osnovu iskustva. Znamo da situacija nije mnogo drugačija ni kada se kandidati raspituju o kompaniji, poslu, uslovima rada, beneficijama, […]

Employer BrandingEmployer Branding trougao: Glavne poruke sa nedavno održane konferencije World employer branding Day

Jedno od najznačajnijih globalnih okupljanja na temu Employer Brandinga “World employer branding Day” u organizaciji portala Indeed, jednog od najvećih sajtova za zapošljavanje, nedavno se završio u Amsterdamu. Svoja zapažanja i utiske o gorućim problemima, trendovima i praksama na ovom događaju prenele su nam Iva Marinković, Employer Branding specijalista iz kompanije Smallpdf, Isidora Maksimović Stanković, […]