Pređi na glavni sadržaj

SJAJNE VESTI ZA POSLODAVCE: Sami i po sopstvenim kriterijumima pretražujte Bazu kandidata

13. septembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Kada je reč o regrutaciji, nema ničeg važnijeg od efikasne i precizne baze kandidata. Ako ste poslodavac u Srbiji, imamo sjajne vesti za vas: Sada možete pretraživati NOVU bazu kandidata, prilagođenu vašim specifičnim potrebama.

Infostud Baza kandidata predstavlja mesto sa preko 70.000 PROFILA (BIOGRAFIJA) KANDIDATA svih pozicija i nudi vam da samostalno i po sopstvenim kriterijumima pretražite i pronađete za vas odgovarajuće. Na ovaj način omogućava vam da dodatno unapredite svoj proces regrutacije i selekcije.

Šta je Infostud profil kandidata?

Kandidati na našem sajtu Poslovi.infostud.com imaju mogućnost da kreiraju svoj Infostud profil koji se sastoji od informacija koje su važne pri konkurisanju na oglase za posao. U momentu kada kandidat izmeni neki podatak u svom profilu, te izmene će se odmah prikazivati i poslodavcu u prijavama koje ima u svom HR Lab nalogu. Tako će uvek imati sveže informacije o kandidatu.

Ranije smo pisali o tome šta je Infostud profil kandidata, a ceo tekst možete pročitati klikom OVDE.

Glavne prednosti

1.Obrnuti proces zapošljavanja: Samostalnim upravljanjem procesom regrutacije i selekcije, birate i kontaktirate kandidate koji najviše odgovaraju vašim zahtevima i tako znatno štedite vreme.

2.Ažurnost informacija: Svaki kandidat ima dinamički profil koji se ažurira, omogućavajući vam da vidite sve izmene koje kandidat napravi, kao i datum izmene.

3.Ključne Informacije su besplatne: Radno iskustvo, veštine i obrazovanje svih kandidata su vam vidljivi i mogu se sačuvati u HR Lab Asistentu bez dodatnih troškova.

 

gif-baza-kandidata

Prikaz pretrage u Bazi kandidata u HR Lab Asistentu

Dodatne pogodnosti uključuju:

4.Detaljno pretraživanje: Napredni filteri vam omogućavaju da prilagodite pretragu prema oblasti rada, poznavanju jezika, licencama i još mnogo toga.
5.Kreiranje sopstvene baze: Sa mogućnošću kreiranja foldera, možete sortirati kandidate prema vašim potrebama. Više o ovoj funkcionalnosti saznajte OVDE.
6.Ujednačen dizajn: Uniformisana struktura podataka čini pregled profila jednostavnim i brzim.
7.Prateće dokumente: Kandidati mogu uključiti važne dokumente poput sertifikata, licenci i diploma u svojim profilima.

Ovo su neke od prvih i osnovnih karakteristika i prednosti Baze, dok će Infostud tim konstantno raditi na njenom unapređenju, razvijanju novih funkcionalnosti u skladu sa vašim potrebama i promenama na tržištu rada!

Kandidati vas čekaju

Znamo da vam je jedan od najvećih izazova u poslovanju pronalazak i zapošljavanje novih i kvalitetnih kadrova. Sa druge strane čak 66% zaposlenih na domaćem tržištu rada želi da dobije ponudu za novi posao.

U Bazi se nalaze zaposleni i nezaposleni kandidati, i jedni i drugi žele i čekaju da ih poslodavci kontaktiraju, a mi se trudimo da na najbolji mogući način obe strane informišemo o potrebama i očekivanjima onih drugih kako bi se uspešno povezali.

Započnite pretragu

Baza kandidata i oglas za posao svojom sinergijom čine odličnu kombinaciju za dolazak do aktivnih i pasivnih kandidata. Zato poslodavcima uz  kupovinu oglasa dodeljujemo GRATIS kredite:

U toku promo perioda do 11. oktobra uz jedan kupljeni Standard ili Brend oglas besplatno dobijete 3 kredita za korišćenje Baze kandidata, dok vam se uz Premium oglas dodeljuje 5 kredita. Akcija važi isključivo za prvo poručivanje oglasa tokom promo perioda. Korišćenje kredita je takođe vezano za ovaj vremenski period.

Cene i dodatne informacije pogledajte na našoj stranici na sajtu, klikom OVDE.

 

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaKako je Žika promenio proces regrutacije i selekcije u A1?

Nije da je Design Thinking tek sada „zavirio“ u A1 prostor, ali smo možda tek prošle godine uspešno prvi put „prohodali Design Thinking korake bez držanja za ruku” 😊! Baš zato nam je bilo važno da podelimo ovo iskustvo sa svima kojima je cilj da dizajniraju bolja iskustva za svoje zaposlene i to koristeći metodologiju […]

Regrutacija i selekcijaPripadnost kulturi ili doprinos kulturi?

“Naučiće čovek bilo šta, bitno je da se uklapa u kulturu”. “Zaposli osobu koja pripada organizacionoj kulturi, sve drugo može da se nadoknadi”. Godinama je, u regrutaciji i selekciji, važilo zlatno pravilo da je kod kandidata najbitnije uvideti da li može da se uklopi u organizacionu kulturu. Uprkos svim kompetencama, znanju i iskustvu, ako osoba […]

Regrutacija i selekcijaKako da te upamte na razgovoru za posao: Iskrenost kao supermoć

Dobijanje posla je uvek bila borba da se izdvojimo među svim kandidatima i pokažemo tokom selekcije, pa sve do same odluke. Dok su se biografije pažljivo čitale i dok su se slala motivaciona pisma, postojao je prostor da se izdvojimo originalnom formom ili upečatljivim, kreativno napisanim prijavama. Danas poslodavci imaju digitalne upitnike, online prijave a […]

Regrutacija i selekcijaKontraponuda i njen kontraefekat

Kada zaposleni odluči da napusti kompaniju, menadžer ima opciju da pokuša da zadrži zaposlenog kroz kontraponudu u vidu povećanja zarade, dodatnih dana godišnjeg odmora, bolje pozicije. Ako uspe, menadžer dobija osećaj da je sve opet pod kontrolom i da uspešno upravlja situacijom. Da li je stvarno tako? Kao i u svemu, tako i u liderstvu, […]