Pređi na glavni sadržaj

SJAJNE VESTI ZA POSLODAVCE: Sami i po sopstvenim kriterijumima pretražujte Bazu kandidata

13. septembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Kada je reč o regrutaciji, nema ničeg važnijeg od efikasne i precizne baze kandidata. Ako ste poslodavac u Srbiji, imamo sjajne vesti za vas: Sada možete pretraživati NOVU bazu kandidata, prilagođenu vašim specifičnim potrebama.

Infostud Baza kandidata predstavlja mesto sa preko 70.000 PROFILA (BIOGRAFIJA) KANDIDATA svih pozicija i nudi vam da samostalno i po sopstvenim kriterijumima pretražite i pronađete za vas odgovarajuće. Na ovaj način omogućava vam da dodatno unapredite svoj proces regrutacije i selekcije.

Šta je Infostud profil kandidata?

Kandidati na našem sajtu Poslovi.infostud.com imaju mogućnost da kreiraju svoj Infostud profil koji se sastoji od informacija koje su važne pri konkurisanju na oglase za posao. U momentu kada kandidat izmeni neki podatak u svom profilu, te izmene će se odmah prikazivati i poslodavcu u prijavama koje ima u svom HR Lab nalogu. Tako će uvek imati sveže informacije o kandidatu.

Ranije smo pisali o tome šta je Infostud profil kandidata, a ceo tekst možete pročitati klikom OVDE.

Glavne prednosti

1.Obrnuti proces zapošljavanja: Samostalnim upravljanjem procesom regrutacije i selekcije, birate i kontaktirate kandidate koji najviše odgovaraju vašim zahtevima i tako znatno štedite vreme.

2.Ažurnost informacija: Svaki kandidat ima dinamički profil koji se ažurira, omogućavajući vam da vidite sve izmene koje kandidat napravi, kao i datum izmene.

3.Ključne Informacije su besplatne: Radno iskustvo, veštine i obrazovanje svih kandidata su vam vidljivi i mogu se sačuvati u HR Lab Asistentu bez dodatnih troškova.

 

gif-baza-kandidata

Prikaz pretrage u Bazi kandidata u HR Lab Asistentu

Dodatne pogodnosti uključuju:

4.Detaljno pretraživanje: Napredni filteri vam omogućavaju da prilagodite pretragu prema oblasti rada, poznavanju jezika, licencama i još mnogo toga.
5.Kreiranje sopstvene baze: Sa mogućnošću kreiranja foldera, možete sortirati kandidate prema vašim potrebama. Više o ovoj funkcionalnosti saznajte OVDE.
6.Ujednačen dizajn: Uniformisana struktura podataka čini pregled profila jednostavnim i brzim.
7.Prateće dokumente: Kandidati mogu uključiti važne dokumente poput sertifikata, licenci i diploma u svojim profilima.

Ovo su neke od prvih i osnovnih karakteristika i prednosti Baze, dok će Infostud tim konstantno raditi na njenom unapređenju, razvijanju novih funkcionalnosti u skladu sa vašim potrebama i promenama na tržištu rada!

Kandidati vas čekaju

Znamo da vam je jedan od najvećih izazova u poslovanju pronalazak i zapošljavanje novih i kvalitetnih kadrova. Sa druge strane čak 66% zaposlenih na domaćem tržištu rada želi da dobije ponudu za novi posao.

U Bazi se nalaze zaposleni i nezaposleni kandidati, i jedni i drugi žele i čekaju da ih poslodavci kontaktiraju, a mi se trudimo da na najbolji mogući način obe strane informišemo o potrebama i očekivanjima onih drugih kako bi se uspešno povezali.

Započnite pretragu

Baza kandidata i oglas za posao svojom sinergijom čine odličnu kombinaciju za dolazak do aktivnih i pasivnih kandidata. Zato poslodavcima uz  kupovinu oglasa dodeljujemo GRATIS kredite:

U toku promo perioda do 11. oktobra uz jedan kupljeni Standard ili Brend oglas besplatno dobijete 3 kredita za korišćenje Baze kandidata, dok vam se uz Premium oglas dodeljuje 5 kredita. Akcija važi isključivo za prvo poručivanje oglasa tokom promo perioda. Korišćenje kredita je takođe vezano za ovaj vremenski period.

Cene i dodatne informacije pogledajte na našoj stranici na sajtu, klikom OVDE.

 

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaKad posluži sreća…ili efekat kontrasta

Intervjueri su takođe ljudi pa prave greške. Jedna od tih grešaka je „efekat kontrasta“. Ovaj tip „greške“ u proceni dešava se svima i na svim životnim poljima, samo što u procesu selekcije može da znači subjektivnost i nejednaku šansu za sve kandidate. Zamislimo sledeću situaciju: Intervjuer je zakazao šest intervjua u jednom danu i mnogo […]

Regrutacija i selekcijaTri osobine koje pokazuju da li je kandidat samomotivisan

Samomotivacija je vrlo važna osobina za uspešnost na većini pozicija, a naročito za produktivnost na radnim mestima koja nisu struktuirana i zahtevaju da nosilac posla sam pokrene i postavi stvari. Naravno ima i onih pozicija koje ne zahtevaju od kandidata da budu samomotivisani kao što su pozicije na kojima je važno slepo slediti propisana pravila […]

Regrutacija i selekcijaTestirati ili ne kandidate u procesu zapošljavanja

Testiranje kandidata u toku selekcije skraćuje proces zapošljavanja i pomaže da se izaberu najbolji kandidati. Međutim, nisu svi kandidati voljni da se testiraju pa zbog toga ne konkurišu ili izlaze iz procesa selekcije već na samom početku. Najčešće se radi o tome da ili ne veruju u efikasnost testova ili im to dodatno otežava i […]

Regrutacija i selekcijaKako ChatGPT može da pomogne HR-u?

Više je nego jasno da veštačka inteligencija postaje deo naše svakodnevnice. Ali to što je prisutna, ne znači i da će nam nužno biti korisna, pogotovo ako ne znamo kako da je upotrebimo. Kada je ChatGPT u pitanju mnogi se ne upuste u korišćenje jer smatraju da im je potrebno opsežno istraživanje, testiranje i kompleksna […]