Pređi na glavni sadržaj

Da li ste spremni za biznis pozornicu?

Pozornice su nam se promenile, zar ne? Sada umesto sala za sastanke imamo razne online platforme sa mnogim novim izazovima. Kako se čujemo i vidimo, kamera je uključena ili nije, pažnja je rasuta, publika je nefokusirana… Naša biznis pozornica traži neke nove veštine za svakog od nas koji prezentuje sadržaj, ali traži i one osnovne, najvažnije veštine javnog nastupa. Te najvažnije veštine su iste od vajkada. Nekada trg ili amfiteatar, danas zoom, nekada publika, danas ista ta publika, nekada poziv na akciju, danas isti taj cilj. Nekada se govorništvo učilo od malena – a danas to učimo sa zakašnjenjem, ali učimo.

Šta je vama danas potrebno da biste zabilistali na svojoj pozornici?

I dalje je strah od javnih nastupa u samom vrhu, a trema tema o kojoj se najviše priča, kada govorimo o javnim nastupima. I strah i trema mogu da nam budu pokretači da budemo bolji ili pokazatelji gde je potrebno da najviše uložimo vremena i truda, kako bismo se osećali bolje u ulozi govornika.

Zamislite situaciju u kojoj se osećate kao da je upravo iza vas prezentacija, sastanak, obraćanje kolegama. I sve je prošlo baš kako treba. Vaša poruka je bila jasna i pogodila je pravo u metu, vi ste bili u svom najboljem izdanju, publika je bila zainteresovana i odobravala je sardžaj i sve je prošlo baš kako treba. Cilj je postignut, lavina je pokrenuta i vi sada znate da ste prava osoba na pravom mestu. Tražite povratnu informaciju od svog tima i kažu – bila si sjajna!

Ta, baš ta situacija je moguća. Naravno, potrebno je da definišete polja na kojima treba da izbrusite svoj javni nastup i da krenete u akciju. Spremni?

A akcija je: odlična priprema, način na koji ćemo upoznati publiku, definisanje argumenata, organizacija sadržaja, brzalice, neverbalna komunikacija, kako da savladamo tremu, kako da je ne savladamo ali da nas ne blokira… Ima puno različitih segmenata koji mogu da vam pomognu da budete zadovoljni rezultatom javnog nastupa. Potrebno je da budete spremi da se suočite sa tim kako izgledate, kako se osećate, kako razmišljate dok nastupate i da jasno definišete korist koju ćete dobiti ako postanete samo malo bolji, pa još malo bolji.

Naše biznis pozornice su odlične za vežbu, te ih svakodnevno koristite. I ne zaboravite – nema čarobnih štapića, ali ima čarobnih vežbi i praksi. Baš one će vam biti od pomoći da na toj svojoj pozorici zablistate, jer govornik se ne rađa već se stvara.

Novi kurs na Krojačevoj platformi – pređi put do vrhunskog govornika je spreman za vas.

Više informacija o online treninzima možete videti na stranici: Krojačeva škola biznis ponuda

Maja Gabrijan
Executive Coach

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiBENEFICIJE ZA POVRATNIKE – Dijaspora za pomoć srpskoj privredi

„Benificije za povratnike“ je program koji olakšava i podstiče povratak ljudi iz dijaspore da se vrate i rade u Srbiji, koji je nastao na inicijativu Tačke povratka, projekta cirkularne migracije koji se razvija  u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz podršku Vlade Republike Srbije i dijasporskih organizacija Srpski siti klub i Serbian Entrepreneurs. Misija projekta je prepoznavanje visoko-kvalifikovanih pojedinaca i organizacija koje okupljaju ovu ciljnu grupu, kao i rad na poboljšanju […]

NovostiDa li je Dora iz crtaća lider koji nam je potreban?

Galup je još jednom potvrdio ono što dugo već znamo: na 70% razlika u angažovanosti zaposlenih utiču njihovi direktni menadžeri. Vizija, jasni poslovni ciljevi, planiranje aktivnosti i resursa, razvoj zaposlenih, komunikacija, procena učinka i priznanje zalaganja članova tima: rekli bismo da je to azbuka rukovođenja, zar ne? Ipak, često iznova shvatamo da su ove veštine […]

NovostiBesplatni vebinar – Digitalizacija procesa selekcije

Hrlab.rs, najveća domaća platforma za poslodavce, vas poziva na nam se pridružite u razgovoru na temu „Digitalizacije procesa selekcije“. U pitanju je besplatni vebinar koji ćemo organizovati u četvrtak 4. marta od 15h, putem platforme Zoom. Cilj nam je pre svega da vam olakšamo proces automatizacije procesa selekcije i da vam putem Hr Lab Asistent […]

NovostiOtvoren je konkurs za “Uspešne HR priče 2021” – prijavite svoju na vreme

HR Lab, najveća domaća platforma za poslodavce, koja je deo Poslovi Infostud grupacije organizuje 3. po redu “HR Experience” konferenciju, a u okviru nje i projekat “Uspešne HR priče” sa ciljem da ponudi domaćoj HR zajednici najbolje domaće, regionalne pa i svetske predavače i HR prakse. Prema tome, ponovo vas pozivamo da se predstavite i […]