Pređi na glavni sadržaj

HR Lab Employer branding studio postao ekskluzivni partner kompanije Universum u Srbiji!

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je naš HR Lab Employer branding studio, potpisivanjem višegodišnjeg sporazuma o saradnji na polju employer brandinga, postao ekskluzivni partner švedske kompanije Universum za teritoriju Srbije.

Universum (deo Stepstone Group i Axel Springer porodice) je najveća globalna kompanija za employer branding istraživanja i usluge, koja je osnovana u Švedskoj 1989. godine, a trenutno je prisutna na preko 50 svetskih tržišta, sa kancelarijama u preko 20 država. Njenu mrežu čini 2000 univerziteta, alumni grupa i profesionalnih organizacija putem kojih se istražuju stavovi studenata i profesionalaca, koji se zatim koriste kao izvor informacija za savetodavni rad sa poslodavcima na polju privlačenja i zadržavanja najboljih kandidata i talenata.

Poslovi Infostud su najveća domaća grupacija za zapošljavanje i ljudske resurse, koja kroz svoju platformu za poslodavce – HR Lab, kreira rešenja u oblasti regrutacije i selekcije, privlačenja talenata i brendiranja poslodavaca. Do sada je neko od ovih rešenja koristilo preko 30.000 poslodavaca u Srbiji. Krajem 2018. godine u okviru HR Lab platforme pokrenut je Employer branding studio, sa ciljem da domaćim kompanijama na jednom mestu omogući zadovoljenje svih employer branding potreba, a da istovremeno kroz edukativni rad kreira osnovu za izgradnju i okupljanje domaće employer branding zajednice.

“Poslovi Infostud kroz svoje platforme i sajtove rade na povezivanju kandidata i poslodavaca i unapređenju domaćeg tržišta zapošljavanja već 18 godina, a u prethodnih nekoliko smo se fokusirali i na pružanje employer branding usluga kao jednog moćnog alata u ostvarenju tog cilja. Zato nam je veoma drago da je Universum, kao najuticajniji globalni igrač na ovom polju, prepoznao vrednost onoga što radimo i odlučio da za domaćeg partnera izabere baš naš Employer branding studio. Očekujem uspešnu saradnju i veliki broj zanimljivih projekata koji će doprineti većem zadovoljstvu poslodavaca sa kojima sarađujemo, kao i ukupnom poboljšanju uslova poslovanja u Srbiji.” – rekla je za HR Lab Sonja Ćetković, direktor Poslovi Infostud.

Prvi zajednički projekat koji je najavljen će biti čuvena Universum-ova Employer branding akademija, čija će se prva domaća generacija okupiti krajem marta 2021, o čemu ćemo uskoro objaviti više detalja.

Ukoliko vam je potrebno više informacija o ovoj saradnji ili employer branding uslugama, možete nas kontaktirati na: eb-studio@hrlab.rs.

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiKada poslodavac može da proglasi radnika kao “tehnološki višak” i koje su mu obaveze?

U prethodnom tekstu bavili smo se obavezama koje poslodavac ima po zakonu kada daje otkaz zaposlenom usled razloga koji se tiču (ne)sposobnosti radnika da obavlja poslove na kojima radi, kao i zbog razloga njegove nediscipline i/ili neispunjavanja radnih dužnosti. S druge strane, Zakonom o radu određeno je da zaposlenom može da prestane radni odnos i […]

NovostiKo drži ključeve motivacije zaposlenih?

Motivacija je možda najkompleksija, najličnija i najdelikatnija oblast rukovođenja. Pri kraju svoje knjige “Drive”, koja je kod nas prevedena kao “Šta nas pokreće”, Daniel Pink nudi nekoliko rezimea i “rezime za koktel zabavu” počinje rečima: “Kada je reč o motivaciji, postoji jaz između onoga što nauka zna a preduzeća rade.” I zaista, od kada je […]

NovostiSONJA ĆETKOVIĆ: U 2021. nastavićemo da igramo fer i pobeđujemo snagom tima!

Nije 2020. godina nikome bila laka. Ni pojedincima, a ni firmama. Samo je retkima donela mir i stabilnost, kako na ličnom, tako i na poslovnom planu. Ali je, ipak, kao nikad do sada, kompanijama pokazala preciznu, kristalno jasnu sliku gde je zapravo njihovo mesto na tržištu, kakav im je tim, u kojoj meri su otporni […]

Novosti10 načina kako da održite motivaciju zaposlenih koji rade od kuće

Kada je proletos internet odjednom postao preplavljen šalama ljudi da je njihov kolega upravo skočio na tastaturu (sa obaveznom slikom mačke koja prede odmarajući se na slovima abecede) ili kako moraju prekinuti rad da bi svom saradniku doneli nošu, postalo je jasno: rad od kuće, donedavno inovativan koncept za mnoge kompanije i rezervisan samo za […]