Pređi na glavni sadržaj

Počelo je najveće istraživanje brenda poslodavaca u Srbiji – talentX!

Najavljivali smo ga dugo, trebalo je sve da krene u martu ali nas je korona omela i evo nas sada u julu, u punom jeku prikupljanja upisa ispitanika kroz brojne kanale promocije. Istraživanje talentX predstvlja po obimu najveće istraživanje ove vrste na domaćem tržištu. Ovako veliko istraživanje pokrenuli smo sa ciljem da saznamo nekoliko važnih informacija sa srpskog tržišta rada. Krenimo redom: 

Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji 

Svaka rang lista nosi sa sobom interesovanje publike i stručne javnosti oko toga ko kolo vodi na tom polju. Nekada smo dobijali ovakve uvide sa tržišta kroz projekat Najpoželjniji poslodavackoji smo od 2019. unapredili u još sveobuhvatnije i savremenije talentX istraživanje. 

Prvo istraživanje po novoj metodologiji uradili smo na jesen 2019. Kada smo istraživali ko su najatraktivniji poslodavci na domaćoj IT sceni na šta nam je odgovor dalo preko 3.122 domaćih IT stručnjaka. IT smo zbog svoje specifičnosti izdvojili od svih ostalih industrija za koje ćemo odgovor saznati upravo u tekućem istraživanju. 

Nakon istraživanja objavićemo listu 20 najatraktivnijih poslodavaca koje će odabrati preko 10.000 ispitanika iz Srbije. Najatraktivniji će do narednog istraživanja, a to je oko narednih godinu i po dana, sa ponosom nositi obeležje VRH Poslodavac – kao znak da je kompanija atraktivna velikom broju potencijalnih kandidata. 

Šta najviše privlači kandidate da se zaposle kod određenog poslodavca 

Pored odabira kompanija koje ispitanici vide kao idealne za svoju karijeru, oni će birati i šta smatraju važnim kod odabira budućeg poslodavaca na tržištu. Ovde se misli na one faktore koji bi ih privukli da apliciraju i zaposle se kod određenog poslodavca. Za neke će to biti visoka početna primanja, za druge dostupnost razvojnih programa, a za treće možda lokacija same firme gde će raditi. Rezultati će nam pokazati koji su od ponuđenih 48 faktora najprivlačniji radno sposobnom stanovništvu u našoj zemlji.

Koji faktori će zadržati ljude u određenoj kompaniji

Svaki iskusan direktor firme i HR zna da je jedna stvar privući kvalitetne zaposlene a druga zadržati ih dugoročno kod sebe, i imati jaku retenciju. Po iskustvu iz prethodinih istraživanja, da se nagovestiti da će se i ovaj put jedni faktori ispostaviti kao važni u privlačenju a neki drugi u zadržavanju zaposlenih u kompaniji.

Da se ne bi sve završilo na pretpostavkama, rezultati istraživanja otkriće nam pravu istinu. Ovi podaci posebno će biti zanimljivi kada se uporede po demografskim grupama (polu, starosnim generacijama, obrazovanju, i sl), koje su naravno uključene u strukturu samog istraživanja.

Kako treba da izgleda idealan proces selekcije iz ugla kandidata

I na kraju, pitamo kandidate kako dolaze do vesti o poslodavcima, koji kanali su im najprikladniji, koliko krugova selekcije je po njima optimalno. Sve ove informacije dobijene na velikom uzorku ispitanika daće jasne smernice kako napraviti odlično iskustvo za kandidate, kao i one koji su se već zaposlili. Kompanije koje osluškuju i ozbiljno razmatraju kretanja na tržištu bići uvek korak ispred onih koji čekaju da ih promene zadese nespremne.

Ništa drugo nam ne preostaje osim da vas pozovemo da se i sami uključite u istraživanje i odaberete vašeg idealnog poslodavca, i na taj način doprinesete istraživanju.

Popunite upitnik

Rezultate ćemo objaviti u prvoj polovini septembra dok će atraktivne kompanije imati priliku da kroz detaljne izveštaje dobiju svoju percepciju kandidata sa tržišta i tako steknu priliku da postanu još privlačniji za svoju ciljnu grupu u budućnosti. Više o samom projektu možete videti na: https://talentexperience.rocks/

Pretplatite se na HR novosti

Saznajte najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiOnline sajam zapošljavanja – Zašto i kako?

Saradnja između sajtova za zapošljavanje Poslovi Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska), MojPosao.ba (BiH), Vrabotuvanje (Makedonija) i Deloglasnik.si (Slovenija) rezultirala je jedinstvenim događajem za zapošljavanje i brendiranje poslodavaca u ovom delu Evrope.  Već jedanaestu godinu za redom zajedničkim snagama dajemo mogućnost, kako poslodavcima, tako i kandidatima da odaberu najbolje za sebe i svoje potrebe. Ono šta […]

NovostiSvi kandidati i dokumenti na jednom mestu 

Razvojem HR Laba želimo da olakšamo proces selekcije i obezbedimo vam prostor da više pažnje usmerite na izgradnju odnosa sa kandidima, a ne na logistiku njihovih prijava. Prijave kandidata u HR Labu su dostupne na klik – na svim uređajima i u svako doba. Ovaj alat za selekciju krije mnogo opcija koje će vam pomoći […]

NovostiAnaliza nedoumica o primeni Vladine Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim novčanim davanjima

Dana 10. aprila 2020. godine stupila je na snagu Uredba Vlade Republike Srbije na osnovu koje se iz budžeta Republike Srbije obezbeđuju fiskalne pogodnosti i direktna novčana davanja privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 (u daljem tekstu: Uredba), o čemu smo pisali u jednom od prethodnih tekstova. […]

NovostiBesplatni webinar – Employer branding (u doba krize)

Preko umetnosti kreiranja EVP-a, do uspešnog eksternog komuniciranja Employer branding, strategije postavljanja i komunikacije, već dugo su ključni procesi u kompanijama. U procesu kreiranja same EB strategije, kompanije (HR, komunikacije, marketing) susreću se sa velikim izazovima. Od toga ko je glavni nosilac ovog cilja, sa kim je najbolje da usklađuju potrebe koje imaju, preko umetnosti […]