Pređi na glavni sadržaj

Predstavljen TalentX – inovativni način merenja atraktivnosti brenda poslodavca

U prostoru Nove Iskre u Zemunu juče je predstavnicima najvećih domaćih IT kompanija predstavljen Talent X (Talent Experience), novi projekat istraživanja brenda poslodavca pokrenut u okviru grupacije Poslovi Infostud.

Učesnicima je predstavljena jedinstvena metodologija istraživanja koja obuhvata merenje percepcije brenda poslodavca, odnosno iskustava koje kompanije kao poslodavci kreiraju, i to iz tri ugla: menadžmenta, zaposlenih i kandidata sa tržišta, a kroz jedinstven set od šest pokretača.

“Naša istraživanja su pokazala da često postoji nesklad između slika koje o brendu poslodavca poseduju menadžment, zaposleni i potencijalni kandidati. Ovo je nešto čega kompanije često nisu svesne, a čak i kada jesu, one nisu sigurne kako da ih dovedu u saglasnost. Naše istraživanje treba da im pomogne da dobiju pouzdanu i kompletnu sliku kompanije kao poslodavca, kao i smernice za njeno unapređenje, kako bi na taj način lakše privukli najtalentovanije kandidate.” – kaže Nenad Lukić, šef projekta Talent X.

Budući da je broj kompanija koje mogu da učestvuju u istraživanju ograničen, učesnici su pozvani da na vreme obezbede svoje mesto na listi kompanija među kojima će kandidati birati atraktivne poslodavce. Istraživanje počinje 18. septembra, a prvi krug je rezervisan za ispitivanje stavova IT kandidata.

Više informacija o metodologiji istraživanja, načinu da se vaša kompanija nađe na listi učesnica, kao i o vrstama izveštaja koji će biti dostupni po okončanju istraživanja, možete da pogledate na sajtu talentexperience.rocks.

Pretplatite se na HR novosti

Saznajte najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiSvi kandidati i dokumenti na jednom mestu 

Razvojem HR Laba želimo da olakšamo proces selekcije i obezbedimo vam prostor da više pažnje usmerite na izgradnju odnosa sa kandidima, a ne na logistiku njihovih prijava. Prijave kandidata u HR Labu su dostupne na klik – na svim uređajima i u svako doba. Ovaj alat za selekciju krije mnogo opcija koje će vam pomoći […]

NovostiPočelo je najveće istraživanje brenda poslodavaca u Srbiji – talentX!

Najavljivali smo ga dugo, trebalo je sve da krene u martu ali nas je korona omela i evo nas sada u julu, u punom jeku prikupljanja upisa ispitanika kroz brojne kanale promocije. Istraživanje talentX predstvlja po obimu najveće istraživanje ove vrste na domaćem tržištu. Ovako veliko istraživanje pokrenuli smo sa ciljem da saznamo nekoliko važnih informacija sa srpskog tržišta rada. Krenimo redom:  Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji  Svaka […]

NovostiAnaliza nedoumica o primeni Vladine Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim novčanim davanjima

Dana 10. aprila 2020. godine stupila je na snagu Uredba Vlade Republike Srbije na osnovu koje se iz budžeta Republike Srbije obezbeđuju fiskalne pogodnosti i direktna novčana davanja privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 (u daljem tekstu: Uredba), o čemu smo pisali u jednom od prethodnih tekstova. […]

NovostiBesplatni webinar – Employer branding (u doba krize)

Preko umetnosti kreiranja EVP-a, do uspešnog eksternog komuniciranja Employer branding, strategije postavljanja i komunikacije, već dugo su ključni procesi u kompanijama. U procesu kreiranja same EB strategije, kompanije (HR, komunikacije, marketing) susreću se sa velikim izazovima. Od toga ko je glavni nosilac ovog cilja, sa kim je najbolje da usklađuju potrebe koje imaju, preko umetnosti […]