Pređi na glavni sadržaj

7 knjiga koje svaki HR menadžer treba da ima u svojoj biblioteci

Stručni blogovi jesu rasprostranjeniji, brži i jednostavniji za upotrebu, baš kao što su internet pretraživači bogatiji sadržajem, ali osećaj držanja knjige u rukama ništa ne može da zameni. Listanje stranica, miris papira, stavljanje flajera dostave brze hrane umesto onog parčeta platna što vam se uvek raspara, kako biste znali dokle ste stigli, pa onaj zvuk kad pred spavanje samo dlanovima spojite dve korice…

Ne, elektornske knjige nikada neće moći da zamene osećaj onog pravog čitanja. Nikada!

Verujemo da na ovim stranicama delimo iste vredosti i da držanje knjige u rukama koje smo zavoleli još od vremena lektire u osnovnoj školi, nikada neće biti iznevereno. I zato, predstavljamo vam listu od sedam značajnih, zanimljivih i korisnih knjiga iz oblasti ljudskih resursa koje će vam doneti profesionalno usavršavanje i učiniti život lepšim.

MENADŽMENT LJUDSKIH RESURSA

Autori: Derek Torington , Lora Hol, Stefan Tejlor

Od nečega mora da se počne, a knjiga troje autora iz 2004. godine mnogim današnjim HR menadžerima je otvorila vrata čarobnog sveta ljudskih resursa. Uglavnom je to bila nadogradnja na obavezne knjige iz psihologije za srednju školu Nikle Rota, Žarka Trebješanina ili nekog trećeg autora, u zavisnosti koliko vam je požutela krštenica. U njoj se nalaze baza i temelji svega onoga što se kasnije kroz dalje školovanje usvaja i unapređuje, a zasnovano je na iskustvima iz ove ublasti u nekoliko zemalja, pre svega Velikoj Britaniji. Vrednost knjige ogleda se i u tome što je godinama kasnije uvrštena na značajne svetske univerzitete na kojima se izučava menadžment ljudskih resursa.

Uf, za malo da zaboravimo, benefit ove knjige je i taj što se može pronaći na srpskom jeziku. Ali, da budemo kristalno jasni – svaki pokušaj da se u oblasti ljudskih resursa usavršavate isključivo na maternjem jeziku je osuđen na propast, budući da je količina literature vrlo ograničena.

UPRAVLJANJE TIMOVIMA

Autor: Lorens Holp

Sa ove vremenske distance i sa svim znanjima koja posedujemo, Njutnova teorija gravitacije deluje kao nešto što bi moglo da zaključi svako dete, a bez da bude jedan od najvećih umova čovečanstva. Ali, u vreme kad je njemu ona jabuka pala na glavu to je bilo neverovatno otkriće. E, pa slično je nešto i sa pretpostavkom da se udruživanjem i zajedničkom akcijom timova kojima rukovodi jedan pojedinac ostvaruju bolji rezultati. Danas to deluje tako logično, ali u pitanju je ozbiljna nauka koju treba i te kako izučavati. O tome je pisano mnogo, ali knjiga jednostavnog naziva „Upravljanje timovima“ među boljim je izborima na ovu temu. Lorens Holp je na vrlo pristupačan način govorio o pitanjima koja morate postaviti sebi samima ukoliko želite da stvorite uspešan tim, strategije koje donose najbolje rezultate i mnoge druge korisne informacije.

Plus, i ova knjiga se čita bez rečnika ili diplome škole stranih jezika.

PSIHOLOŠKO PROCJENJIVANJE NA RADNOM MJESTU-VODIČ ZA MENADŽERE

Autori: Mark Kuk, Beri Krips

Kao, možda i najveći stručnjaci u oblasti psihologije rada Mark Kuk i Beri Krips su se dobro potrudili da sve svoje znanje sticano dugogodišnjim iskustvom pretvore u savršeno korisnu knjigu.

Kreirana kao skup različitih poglavlja i pisana pristupačnim jezikom, predstavlja dragoceno štivo koje pomaže HR menadžerima iz čitavog sveta pri odabriru i selekciji najboljih pojedinaca za svoje kompanije. Na jednom mestu se nalaze mnogobrojni primeri, studije slučaja, testovi ličnosti, kao pouzdano i praktično pomagalo u brzom i kvalitetnom rešavanju profesionalnih problema i nedoumica stručnjacima u oblasti ljudskih resursa.

Na žalost, nije je moguće pronaći na srpskom jeziku, ali kao i kod sličnih problema prilikom korišćenja mobilnih telefona, malo se pomučimo i shvatimo da vrlo dobro znamo da koristimo i hrvatski.

P.S.

Pročitajte još jednom naslov pa ćete videti da niste ni primetili ijekavicu. Dakle, neće biti problem sa razumevanjem.

NINE LIES ABOUT WORK

Autori: Markus Bakingem, Ešli Godal

Nastala kao kombinacija istraživanja na ovu temu Markusa Bakingema i konkretnim iskustvenim podacima Ešlija Godala, potpredsednika jedne od vodećih IT kompanija, knjiga „Nine lies about work“ veoma brzo je zauzela značajno mesto na policima biblioteka HR menadžera. Iako još nije doživela izdanje na srpskom jeziku, ovo štivo ima ozbiljno dobru reputaciju među domaćim „ejčarevima“ i njeni zaključci su vrlo laki, korisni i jednostavno primenljivi na razne situacije iz svakodnevnog rada u kompanijama. Ugao posmatranja je takav da autori tvrde da su mnogi postulati na kojima upravljački bordovi postavljaju kao nezamenljive zapravo u suptornosti sa onim što zaposlenima, i samoj firmi zaista treba. Kao bitan argument u odluci da vam preporučimo ovaj naslov je i činjenica da se mi u redakciji nismo u potpunosti složili da li baš svih devet stavki treba okarakterisati kao laž, odnosno da li su možda izostavili neku.

RADICAL CANDOR: BE A KICK-ASS BOSS WITHOUT LOSING YOUR HUMANITY

Autor: Kim Skot

Ideja „radikalne iskrenosti“ nešto je što bivša direktorka kompanija Gugl i Epl, Kim Skot, već duže vrmena iznosi kao svoj stav, a u ovoj knjizi je iznela određene dopune. Njena polazna osnova jeste da iskrenost treba tretirati kao pozitivnu osobinu, ali da ne treba ići do krajnjih granica i pretvoriti sebe u „kretena“. Mada, ta reč na engleskom zvuči nekako bolje – „jerk“. Kim na vrlo zanimljiv način objašnjava koliko je važno voditi računa o svojim zaposlenima, interesovati se za njihove potrebe, kako one na poslu, tako i one u privatnom životu. Tu se nalaze konkretni saveti na koji način se postiže potpuna kohezija u radnom okruženju, grade bolje veze među zaposlenima i ispunjavaju tri osnovna zadatka svakog lidera – stvaranje kulture povratne informacije, izgradnja kohezivnog tima i postizanje rezultata.

PEOPLE ANALYTICS FOR DUMMIES

Autor: Majk Vest

Polje ljudske analitike među prvima je krenuo da otkriva upravo Majk Vest, koji je dugogodišnja iskustva pretočio u knjigu čija vrednost u HR svetu dostiže najviše visine. Neki čak kažu i da je ikada napisana na ovu temu. Jer, mnogo je onih stručnjak iz oblasti ljudskih resursa koji su nakon čitanja ove knjige shvatili koliko ovaj pristup može da bude delotvoran i kako u mnogome olakšava, ne samo proces selekcije i regrutacije kandidata, već i rešavanje međuljudskih odnosa unutar kompanije. Sadržaj knjige se čita gotovo  u dahu, veoma je pristupačan i drži pažnju, što u oblasti koju opisuje nije ni malo lako.

THE HR ANSWER BOOK: AN INDISPENSABLE GUIDE FOR MANAGERS AND HUMAN RESOURCES PROFESSIONALS

Autori: Šon Smit, Rebeka Mazin

Verovatno nećemo pogrešiti ako kažeme da je ova knjiga štampana verzija gugl pretraživača za HR menadžere. U pitanju je nezaobilazni priručnik koji će vam olakšati posao odgovorima na 200 najvažnijih i najučestalijih pitanja koja pred sebe tokom radnog veka postavlja svaki profesionalac u oblasti ljudskih resursa. Muči vas način selekcije i regrutacije kandidata, razvoj talenata, organizacija rada u timovima ili nešto sasvim deseto? Budite uvereni da, možda ne baš na sva, ali na barem devet od 10 postavljenih pitanja odgovore možete pronaći u ovoj knjizi. I to bez korišćenja interneta i pametnih uređaja. Čista magija pred vašim očima i pod vašim prstima.

Bonus knjiga

MALI PRINC

Autor: Antoan de Sent Egziperi

Prva knjiga izvan strogo stručnih naslova koja nam pada na pamet da bi vam mogla biti od koristi u HR sektoru je „Alhemičar“ Paula Koelja, ali iskreno, malo nam je ofucano da je predložimo. To je, znate, ona omiljena knjiga svih sportista, pogotovo fudbalera koju navode u raznim onlajn spomenarima, a Bog sveti zna da li su je ikad pročitali i da li znaju o čemu se u njoj radi. I zato, kao bonus knjigu, ipak, biramo „Mali princ“.

Naravno da ste je već pročitali, zar nismo svi mi, ali smete li da se kladite da ćete posle novog čitanja da naučite nešto novo?

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcija10 osobina koje garantuju da će se kandidat uklopiti u vašu kompaniju i 5 zbog kojih neće

Iako je organizaciona kultura lični pečat svake kompanije i nešto po čemu se one međusobno razlikuju, postoje osobine koje garantuju da će se kandidat uklopiti u vašu organizacionu kulturu bez obzira na to koliko je specifična i posebna, ali i karakteristike ličnosti zbog kojih možete očekivati probleme. A evo i na koje to osobine, pozitivne […]

Regrutacija i selekcijaOsobine koje će vam pokazati ko su uspešni pregovarači

Sposobnost uspešnog pregovaranja se najviše očekuje od top menadžmenta i od komercijalista bilo da se bave prodajom ili nabavkom jer svi oni treba da ispregovaraju najbolje moguće uslove za kompaniju. Zbog toga tražeći odgovarajuće kandidate treba da obratite posebnu pažnju i na to da li imaju potencijal da budu uspešni pregovarači. A evo i za […]

Regrutacija i selekcijaMogu li kandidati da prevare test ličnosti

Svaki test ličnosti je u stvari samoprocena kandidata. Da bi ta samoprocena bila verodostojna pretpostavka je da kandidat dobro poznaje samog sebe i da je iskren. Međutim, može li se očekivati da kandidati budu iskreni kada im od testovnih rezultata zavisi da li će proći u sledeći krug selekcije i dobiti posao? Sigurno većinu poslodavaca […]

Regrutacija i selekcijaOsam koraka do brže selekcije kvalitetnog kandidata

Dugotrajan proces selekcije i zapošljavanja nove osobe iscrpljuje kompaniju, ponekad čak i klijente, a skoro uvek kandidate, zaposlene koji pokrivaju upražnjeno radno mesto, i … o, da – regrutere. Posebno mrska situacija koju su mnogi doživeli tokom radnog iskustva je kada nakon pažljive selekcije radnih biografija saznaju da se jedan aspekt opisa posla ili potrebnih […]