Pređi na glavni sadržaj

Ivana Jančić, „Krojačeva škola“- Na direktorsku poziciju dva meseca nakon porođaja

1. novembar 2023.
·4 minuta za čitanje

Nema mnogo žena koje u svoj CV mogu da upišu da su u istoj godini u kojoj su rodile bebu, dobile i unapređenje na poslu. Neretko se dešava suprotno, da se vrate na nižu poziciju od one na kojoj su radile pre trudnoće. Ali Ivana Jančić je otišla korak dalje – ona je u rasponu od samo dva meseca postala i direktorka firme i mama.

– Moja beba Una je imala dva meseca kada me je Ana Jovanović, direktorka „Krojačeve škole“ u kojoj sam radila već nekoliko godina, pozvala na sastanak da mi saopšti svoje planove i da mi kaže da bi volela da meni prepusti svoju poziciju. Ana je odlučila da se fokusira na kontinuirano i celoživotno učenje i da se ozbiljnije pozabavi temom važnosti neformalnog obrazovanja. Osetila je da kroz ove projekte može mnogo da doprinese promenama u sistemu, ali i da isto tako “ Krojačeva škola“ traži nekog ko u potpunosti može da joj se posveti. I čast mi je što je baš mene videla u toj ulozi i maksimalno je podržavam u njenoj viziji, priča Ivana Jančić.

„Krojačeva škola“ dnevno ima 30.000 „đaka“

Kada je dobila ponudu, Ivana nije imala dilemu, bez razmišljanja je pristala, jer kaže da duboko veruje u sve što „Krojačeva škola“ jeste i što će tek biti:

– Krojačeva škola“ postoji od 2010. godine i od tada je u učionici obučeno 70 generacija web dizajnera i programera kojih je tržište bilo željno. Od oko 800 polaznika IT kurseva, 89 odsto kandidata je dobilo posao u toj struci. Od 2018. su se prebacili iz učionice na onlajn učenje, a 2022. napravili potpuno novu platformu za kompanije i ušli u skroz nove kategorije kurseva. Dnevno na obe platforme uči oko 30.000 korisnika! – sa ponosom kaže Ivana Jančić.

Objašnjavajući kako se osećala kad je samo dva meseca nakon porođaja dobila ponudu da vodi Krojačevu školu, Ivana kroz smeh priča:

– Kako su mi hormoni “divljali“, prva reakcija mi je bila – plakanje. Nije profesionalno, znam, ali je iskreno i to je stanje koje nisam mogla da kontrolišem. Plakala sam od sreće i zahvalila se Ani na poverenju.

Una sada ima 9 meseci, a njena mama radi već oko mesec dana. Doduše, ne puno radno vreme, oko tri sata dnevno i to tri ili četiri dana u nedelji. Kaže da nije lako, ali da je moguće uz potpunu podršku partnera, porodice i sjajnih kolega:

– Iako sam se znatno ranije nego većina žena vratila sa porodiljskog odustva, u svakom trenutku znam da je Una na prvom mestu i najvažnije mi je da sve njene potrebe budu zadovoljene. Zato je neophodno da sve dobro organizujem.
Dan nam počinje oko 7 ujutru, nakon toga Unu u prvom delu dana čuva jedna divna devojka. To meni i mom partneru omogućava da u toku prepodneva uradimo nešto za sebe – vežbamo, pozavršavam sitne obaveze. Tako Una dobija “sveže roditelje” koji su spremni da joj se i mentalno i fizički potpuno posvete čim završe sa poslom. Počinjem da radim oko 10 i u proseku mi radni dan traje 3 ili 4 sata. Tako je za sada bar u ovom periodu dok ona još malo ne poraste.
Puno mi znači što imamo ostatak dana samo za nas, kaže Ivana.

Kursevi roditeljstva iz ličnog iskustva

Ističe da je i kroz svoje iskustvo shvatila koliko su žene koje postanu majke zbunjene jer se bore sa oprečnim informacijama, savetima sa raznih strana o tome kako majčinstvo treba da izgleda. Zato je i želela da se kroz “Krojačevu školu” dodatno angažuje da se mamama pomogne u ovom osetljivom periodu kada se stalno preispituju i susreću sa puno novih pitanja i nedoumica:

– Opredelili smo se da na našoj platformi imamo kurseve iz roditeljstva i zalagaću se da ih bude još više. Meni su mnogo pomogli. Otkako sam postala direktorka, sebi sam postavila nove lične i profesionalne ciljeve, a jedan od njih je bilo učenje na našoj platformi iz oblasti menadžmenta, ali brzo sam shvatila da su mi kursevi o roditeljstvu isto tako važni.

Od prodajnog savetnika do direktorske pozicije

Ova pozicija za nju predstavlja novu avanturu, sa mnogo učenja i fokusom na dobroj organizaciji i građenju zadovoljnog tima kako bi on mogao da raste.

Njen profesionalni put je započeo u prodaji. Tu je, kaže, shvatila koliko voli da radi sa ljudima i na razvoju usluga koje „guraju tržište napred“. Radila je u Infostudu na poziciji sales advisor, zatim kao project manager, pa potom kao consultant i business development manager u Tim Centru. Tu ju je bivša direktorka prepoznala kao partnera i ponudila joj da rade zajedno. Sigurna je da je samo uz timski rad i holistički pristup moguće stvoriti uslugu koja ima potencijal da menja tržište nabolje.

Kaže da je apsolutni fokus „Krojačeve škole“ na prvoj srpskoj LMS biznis platformi za kompanijsko učenje na kojoj firme mogu da planiraju, upravljaju i mere razvoj svojih zaposlenih:

– Trenutno imamo 156 kurseva i najveći stručnjaci iz regiona su naši predavači. Imamo naš studio za snimanje i nastavljamo da širimo bazu znanja u skladu sa potrebama tržišta. Kursevi su podeljeni u više kategorija i to na: meke veštine, menadžment veštine, MS office, jezike, prodaju, psihološk ravnotežu, roditeljstvo, marketing, zdrave navike, HR, IT…Neki kursevi su kraći i traju nešto više od pola sata, a ima i onih za koje je potrebno izdvojiti znatno više vremena, budući da imaju i po 10 sati materijala – objašnjava Ivana Jančić.

Kaže da su na „Krojačevoj školi“ kursevi za fizička lica uglavnom usmereni na prekvalifikaciju, i da su tu najzastupljenije obuke iz IT-ja. Što se tiče onih koje pohađaju zaposleni u kompanijama uči se sve što doprinosi ličnom razvoju ili napretku karijere:

– Trenutno su najgledaniji oni iz kategorija menadžment i komunikacije. Zanimljivo je da je najmlađi polaznik Krojačevih obuka imao 12 godina i on sada ima svoj biznis. U učionici smo imali divnog Duška koji je sa 65 godina želeo da nauči web dizajn. Interesantan je i podatak da su žene malo više spremnije na učenje, one čine 56% ukupnog broja polaznika kurseva – kaže Ivana Jančić.

 

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiIstraživanje Puls Srpske HR zajednice: I dalje najveći izazov za naše kompanije kako privući i zadržati zaposlene

Infostud je tokom februara 2024. godine sproveo istraživanje Puls HR zajednice kako bi saznao sa kojim se izazovima u  susreću kompanije u Srbiji i kako na njih odgovaraju. Istraživanje je obuhvatilo različite industrije, kao što su proizvodnja, auto-industrija, prodaja, FMCG, bankarstvo i osiguranje. Najveći izazovi za kompanije svih veličina ove godine su i dalje privlačenje […]

NovostiPrivremeno udaljenje zaposlenog sa rada

Domaće radno zakonodavstvo predviđa meru tzv. suspenzije, odnosno udaljenja sa rada zaposlenog, kao sredstvo koje poslodavac može da primeni prema radniku, ali samo u slučaju nastupanja jednog od nekoliko taksativno nabrojana zakonska razloga. Privremena suspenzija zaposlenog tema je ovog teksta. U kojim slučajevima zaposleni može da bude privremeno suspendovan? Zaposleni može da bude privremeno udaljen […]

NovostiIstraživanje o mobilnosti radne snage: Šta radnici iz Srbije misle o radu u Inostranstvu?

U savremenom globalnom poslovnom okruženju, razumevanje stavova i spremnosti radnika da se prilagode novim uslovima rada i života postaje od suštinskog značaja. Kako bi dodatno analizirao tu temu, Infostud je u saradnji sa The Network (globalno udruženja portala za zapošljavanje) i The Stepstone Group sproveo veliko online istraživanje “Decoding Global Talent 2024” od oktobra do […]

NovostiKlauzula zabrane konkurencije u ugovoru o radu

U današnjem poslovnom okruženju poslodavci imaju dosta poteškoća da pronađu adekvatan kadar za najvažnije pozicije u svojim firmama. Pri tom, zaposlenima koji su raspoređeni na najodgovornije radne zadatke omogućava se pristup posebno važnim znanjima, informacijama, poslovnim tajnama, kao i poslovnim kontaktima, a u svrhu kvalitetnog obavljanja posla, ili uopšte kao uslov za izvršavanje radnih zadataka. […]