Pređi na glavni sadržaj

Ko je Hegel u vašoj firmi?

7. jun 2023.
·2 minuta za čitanje

Blizu moje kuće postoji visoka, tipična novobeogradska zgrada čiji stanari su uložili mnogo truda da naprave lep ulaz i dvorište. U prizemlju je deo sa stolom i stolicama, na raspolaganju je mini biblioteka i društvene igre, za praznike je u ulazu okićena jelka, zgrada se svake srede čisti….
Jednom prilikom, upravnik te zgrade se ispred prodavnice sreo sa komšijom koji mu je ispričao da u susednom bloku postoji lepši ulaz od njihovog.
Upravnik: „Živim u ovom kraju 40 godina i znao bih za to“.
Komšija: „Veruj mi. U tom ulazu su napravili prilaz za osobe sa invaliditetom, a mi to nemamo. Taj prilaz nije samo pogodan za sve one koji su u invalidskim kolicima, nego i za majke koje guraju kolica sa decom. Širi im je krug oko zgrade pa su uspeli da naprave fenomenalan vrt sa više klupa i tendom“.
Upravnik je bio ljut. Ne zato što njegov ulaz nije najlepši nego je pomislio: „Šta god čovek da uradi, nikad nisu svi zadovoljni“.
Upravnik zgrade u tom momentu nije bio svestan da je dobro da je tako.
Sledeće godine i njegov ulaz dobio je prilaz za osobe sa invalididetom i time je ovaj ulaz postao za korak bolji i funkcionalniji. Zašto je upravnik odlučio da učini promenu?

Korak napred – sinteza

Šta se desilo ovde, po Hegelu?
Naime, Hegel je smatrao da i iz kontroverznih ideja, a posebno iz sučeljavanja mišljenja, možemo da naučimo nešto, a pre svega da poboljšamo svoju osnovnu ideju. Zato, kada postoji otvorenost za konstruktivno suočavanje mišljenja, napreduju obe strane.
Mi zastupamo neku TEZU, kao na primer upravnik o svom ulazu.
Kada nam se neko suprotstavi i iznese svoju ANTITEZU, to dovodi do određenog sukoba jer osećamo da nas negira.
Ali lepota nastaje u trećem koraku – SINTEZI – kada želeći da otklonimo taj nemir, tu negaciju, mi pomeramo stvari korak napred, uvažavamo sukob i kreiramo nešto bolje.

Negujte ih u kolektivima

Danas su mnogi lideri svesni (ili makar deklarativno) koliko je važno negovati Hegelovu dijalektiku, odnosno zaposlene koji se suprotstavljaju, iznose antiteze ili kako danas kažemo „izazivaju“ zonu komfora.
Negovanje atmosfere otvorenosti zvuči kao nešto što se podrazumeva i što je, u najmanju ruku, ljudski a ne samo liderski. Uprkos tome, u praksi, nije svima i uvek ugodno da čuju antitezu ili kritiku svoje ideje. Zato se i američki čaopis Forbs bavio ovom temom dajući savete liderima kako da neguju kritičko razmišljanje, kako da prihvataju kritike svojih ideja, uz isticanje benefita koji iz toga proizilaze.
I Google i TedTalks su puni materijala na temu važnosti izazivanja statusa quo kao jedinog načina da organizacija krene ka inovacijama, kreativnosti, većoj produktivnosti. Naglašava se važnost kulture u kojoj se promoviše preuzimanje rizika i učenje iz grešaka.

Ego na off, sposobnost da se nešto poboljša na on

Hegel je kroz jednostavne principe i tri koraka svoje dijalektike objasnio i značaj suočavanja sa drugačijim i različitim viđenjem, ali i samu težinu tog zadatka.
Kada se suočimo sa antitezom na scenu stupa naš ego koji se oseća ugroženim. Sva teškoća konstruktivnog prihvatanja drugačijeg mišljenja je upravo u egu. Tada svoje teze branimo ljutnjom, podizanjem glasa, izbegavanjem teme, ignorisanjem sagovornika.
A Hegel nam je, pre skoro dvesta godina, dao recept: ako dovoljno volimo sebe, težićemo da opovrgnemo antitezu kroz poboljšanje, unapređenje, dokazivanje da možemo, sposobnost da učinimo još više.
Pobediti možemo na razne načine. Neko smatra da je pobedio u konfliktu ako je glasniji ili ako je druga strana odustala. Pobeda pomoću Hegelove dijalektike je jedan od boljih načina: poboljšava ne samo nas, nego i svet.

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

NovostiKako pronaći idealne kandidate za vaš tim? – Branislava Subotin na Jesenjem Vivaldi Forumu

Između 20. i 22. septembra 2023. godine, održan je ovogodišnji Jesenji Vivaldi forum pod temom “See Opportunity in People” na Mokroj Gori. Ovaj događaj okupio je velika imena iz sveta ljudskih resursa, ali i sve one koji vode brigu o ljudima, bez obzira da li su to uspešni pojedinci iz korporativnog ili preduzetničkog sveta, kao […]

NovostiStručnjaci iz Produkt industrije o razvoju ljudi na Roadmaps konferenciji

Učenje i razvoj stručnjaka u oblasti razvoja proizvoda glavna su tema panel diskusije na ovogodišnjoj Roadmaps konferenciji. Na ovom panelu, istaknuti stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa i razvoja proizvoda će razgovarati o procesu zapošljavanja, uvodjenju i rastu zaposlenih u produkt ulogama, definisanju razlika u iskustvu i mogućnostima za napredovanje u karijeri. Panelisti ovogodišnje konferencije su […]

NovostiImamo rezultate najvećeg istraživanja o benefitima zaposlenih

Da li želite da znate šta to radi zaposlene? Ovo može biti pitanje od milion dolara ili minsko polje za top i HR menadžere, ukoliko nemaju dobar uvid u postojeće stanje i ne vide trendove za naredni period. Zato su drugu godinu zaredom  Osiguranik, Rezilient, Tim centar i Infostud, sproveli veliko istraživanje na temu benefita i […]

NovostiProfesionalno oboljenje i povreda na radu

Profesionalno oboljenje se najčešće pominje zajedno sa povredom na radu, jer se u oba slučaja radi o poremećajima u zdravlju koji nastaju kao posledica okolnosti koje postoje na radnom mestu. Kada govorimo o razlikama, pored evidentnog, a to je da s jedne strane imamo povredu, a s druge oboljenje, razlika je u načinu nastanka. Identično […]