Pređi na glavni sadržaj

Kako je Žika promenio proces regrutacije i selekcije u A1?

19. septembar 2023.
·2 minuta za čitanje

Nije da je Design Thinking tek sada „zavirio“ u A1 prostor, ali smo možda tek prošle godine uspešno prvi put „prohodali Design Thinking korake bez držanja za ruku” 😊! Baš zato nam je bilo važno da podelimo ovo iskustvo sa svima kojima je cilj da dizajniraju bolja iskustva za svoje zaposlene i to koristeći metodologiju čiji je jedan od glavnih principa da je čovek uvek u centru svega!

Pre oko 5 godina smo imali prvi pravi susret sa ovom metodologijom…ali smo kao kompanija u proteklom periodu pomalo oprezno i sa različitim stepenom uspeha koristili Design Thinking.

Ipak, mogli bismo reći da je protekla godina bila prekretnica i period rasta u kojem smo stekli znatno više samopouzdanja u korišćenju celog procesa, njegovih alata, ne samo za dizajn proizvoda, već i za dizajniranje boljeg iskustva zaposlenih i HR procesa kao što je npr. proces selekcije i regrutacije.

Kada smo razmišljali koji od HR proces bismo mogli da “pročeprkamo” shvatili smo da bi bilo smisleno da krenemo od procesa selekcije kao prvog u nizu HR procesa gde se formira odnos između potencijalnih novozaposlenih i kompanije, a ključni cilj nam je bio da dublje razumemo ovaj proces iz perspektive kandidata.
Dodatno nam je bilo važno da se osnaže, pre svega pojedinci i mali timovi da zaista budu hrabri i koriste Design Thinking kako bi ubuduće mogli da podrže našu organizaciju u rešavanju izazova vezanih za kreiranje proizvoda, poboljšanje ili redizajn internih procesa.

I tako se ubrzo oformio tim Design Thinking entuzijasta, koji su u periodu od šest meseci, vodeći se ključnim krilaticama ove metodologije empatija-kreativnost-inovativnost, potvrdili da kandidati žele efikasniji i transparentniji proces selekcije. A zašto baš to? Jer NAM je potrebna psihološka sigurnost, u ovom veoma stresnom procesu!

Sada, gledajući za sobom, možemo reći da smo kroz Design Thinking uspostavili dublju vezu sa našim kandidatima, unapredili proces selekcije u skladu sa njihovim potrebama i postavili bazu za neko buduće korišćenje ove metodologije u našem HR odeljenju, jer Design Thinking zaista može doneti inovativni pristup koji će promeniti način na koji timovi za ljudske resurse isporučuju vrednost, organizuju posao i pronalaze rešenja, uzimajući u obzir kako zaposlene, tako i uticaj na poslovanje.

Za kraj, bilo da ste deo neke kompanije, njenog HR-a, možda nekog drugog tima ili neko ko nikad i ne želi da bude deo nekog velikog sistema 😊… sve vas pozivam da se upoznate sa Design Thinking-om kroz kurs Krojačeve škole. Zahvaljujući sjajnoj produkciji tima Krojačeve škole, ogromnoj ekspertizi Ane Jeličić ispred Design Thinkers akademije i dubljim upoznavanjem A1 studije slučaja, saznaćete koji su benefiti korišćenja ove metodologije, njene faze, ključne alate i tako se sigurno motivisati i inspirisati da koristite Design Thinking. Dizajnirajte bolje iskustvo za ljude oko vas i sebe, kao što smo mi unapredili iskustvo selekcije za našeg kandidata Žiku. 😊

a1-tekst-hrlab

Autor
HR Lab
HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaNovi oglasni sistem Infostuda: Još bolji oglasi, za još bolje rezultate

Infostud, kao lider u oblasti zapošljavanja, prati tržišne promene i reaguje. Ponašanje kandidata se menja i upravo zato, Infostud unapređuje svoj sistem u cilju dostizanja boljih efekata oglašavanja. Jedna od glavnih prednosti uvođenja promena jeste veća vidljivost i dodatni doseg oglasa za posao, koji na taj način stižu do relevantnih kandidata na teritoriji cele Srbije. […]

Regrutacija i selekcijaKad posluži sreća…ili efekat kontrasta

Intervjueri su takođe ljudi pa prave greške. Jedna od tih grešaka je „efekat kontrasta“. Ovaj tip „greške“ u proceni dešava se svima i na svim životnim poljima, samo što u procesu selekcije može da znači subjektivnost i nejednaku šansu za sve kandidate. Zamislimo sledeću situaciju: Intervjuer je zakazao šest intervjua u jednom danu i mnogo […]

Regrutacija i selekcijaTri osobine koje pokazuju da li je kandidat samomotivisan

Samomotivacija je vrlo važna osobina za uspešnost na većini pozicija, a naročito za produktivnost na radnim mestima koja nisu struktuirana i zahtevaju da nosilac posla sam pokrene i postavi stvari. Naravno ima i onih pozicija koje ne zahtevaju od kandidata da budu samomotivisani kao što su pozicije na kojima je važno slepo slediti propisana pravila […]

Regrutacija i selekcijaTestirati ili ne kandidate u procesu zapošljavanja

Testiranje kandidata u toku selekcije skraćuje proces zapošljavanja i pomaže da se izaberu najbolji kandidati. Međutim, nisu svi kandidati voljni da se testiraju pa zbog toga ne konkurišu ili izlaze iz procesa selekcije već na samom početku. Najčešće se radi o tome da ili ne veruju u efikasnost testova ili im to dodatno otežava i […]