Pređi na glavni sadržaj

Sedam pogrešnih razloga da mrzimo HR-a

2. mart 2022.
·1 minuta za čitanje

Na društvenim mrežama mogu da se vide brojni komentari poput:

“Taj HR, to bivše kadrovsko, sa svojim idiotskim pitanjima na intervjuima”
“HR koji radi regrutaciju je najveće zlo”
“HR ne treba da postoji u kompaniji”

1. Ako niste dobili posao – jednostavno, niste bili najbolji! Možda će vas šokirati činjenica da niste najbolji, postoje kvalitetniji, iskusniji, motivisaniji ili jednostavno, kandidati koji se bolje uklapaju u kompanijsku kulturu ili su se bolje snašli na intervjuu. Surovo? Jeste. Surove su i kamate za kredite, računi za struju zimi, romantični sastanci takođe.

2. Ako niste napredovali – HR najverovatnije nije doneo tu odluku. Možda je lakše mrzeti HR nego svoje nadređene ali, odluke o karijernom putu zaposlenih nisu u rukama samo HR-a.

3. Organizaciona kultura je loša, HR je kriv- kamo sreće da je tako jednostavno. Organizacionu kulturu u kompaniji ne kreira pojedinac pa ni HR. Ovaj značajan fenomen je u rukama svakog zaposlenog, posebno top menadžmenta. Kada bi HR bio Supermen, opet ne bi mogao da pomeri organizacionu kulturu ako na svim nivoima ne postoji spremnost za promene.

4. Ne razvijam se jer HR ne radi svoj posao – vi niste deca, HR nije vaspitač. Odgovornost za razvoj svakog pojedinca i kompanije je kompleksna i leži u rukama samog zaposlenog, svakog zaposlenog, HR-a i menadžmenta.

5. Pitanja na intervjuu su glupa – moguće, ali kada bi ih vi kreirali za sebe, to ne bi bio intervju nego monolog, zar ne? Postoje pitanja na intervjuu koja su izlizana, neoriginalna, neinformativna ali to nije prepreka da budete najbolji jer se za takvog smatrate, zar ne?

6. Plata mi je mala, HR je kriv – da vaša plata zavisi samo od HR-a, mnoge kompanije bi verovatno bankrotirale pod pritiskom. Prihodi, rashodi, zakonske obaveze, planovi, budžeti, ocena vaših nadređenih o vašem perfomansu, tržišna situacija, makroekonomska situacija… Sve su to značajniji faktori od mišljenja jednog HR-a.

7. HR nije nasmejan kao da nije ni HR- opet šok: HR nije animator. I opet šok: i HR je čovek.

 

 

HR Lab novosti na email

Saznajte prvi najnovije informacije o regrutaciji, selekciji, brendiranju poslodavaca i najave događaja koje organizujemo za vas.

Slične vesti

Regrutacija i selekcijaNovi oglasni sistem Infostuda: Još bolji oglasi, za još bolje rezultate

Infostud, kao lider u oblasti zapošljavanja, prati tržišne promene i reaguje. Ponašanje kandidata se menja i upravo zato, Infostud unapređuje svoj sistem u cilju dostizanja boljih efekata oglašavanja. Jedna od glavnih prednosti uvođenja promena jeste veća vidljivost i dodatni doseg oglasa za posao, koji na taj način stižu do relevantnih kandidata na teritoriji cele Srbije. […]

Regrutacija i selekcijaKad posluži sreća…ili efekat kontrasta

Intervjueri su takođe ljudi pa prave greške. Jedna od tih grešaka je „efekat kontrasta“. Ovaj tip „greške“ u proceni dešava se svima i na svim životnim poljima, samo što u procesu selekcije može da znači subjektivnost i nejednaku šansu za sve kandidate. Zamislimo sledeću situaciju: Intervjuer je zakazao šest intervjua u jednom danu i mnogo […]

Regrutacija i selekcijaTri osobine koje pokazuju da li je kandidat samomotivisan

Samomotivacija je vrlo važna osobina za uspešnost na većini pozicija, a naročito za produktivnost na radnim mestima koja nisu struktuirana i zahtevaju da nosilac posla sam pokrene i postavi stvari. Naravno ima i onih pozicija koje ne zahtevaju od kandidata da budu samomotivisani kao što su pozicije na kojima je važno slepo slediti propisana pravila […]

Regrutacija i selekcijaTestirati ili ne kandidate u procesu zapošljavanja

Testiranje kandidata u toku selekcije skraćuje proces zapošljavanja i pomaže da se izaberu najbolji kandidati. Međutim, nisu svi kandidati voljni da se testiraju pa zbog toga ne konkurišu ili izlaze iz procesa selekcije već na samom početku. Najčešće se radi o tome da ili ne veruju u efikasnost testova ili im to dodatno otežava i […]